Problemy techniczne
59 topics in this forum
-
- 14 replies
- 1.2k views
Cześć, Dziewczyna wróciła z Sylwestra z telefonem, który jest na bootloop, także nie wiem co jest przyczyną... WAŻNA informacja, telefon był 'zalany' tzn. dziewczyna pracuje w gastro i jak podniosła telefon to był na mokrej półce czy coś w ten deseń. Ja nie widziałem jak dużo było tej wody, ale flash i obiektyw były zaparowane (teraz już jest ok) Próbowałem vol up + power, vol down + power i reakcja jest 'słaba' - raz udało mi się wejść do recovery i wyczyściłem cache + dalvik Telefon był podłączany do PC z Mi Suite, ale też większej poprawy nie zauważyłem. Ikona od Fastboot się pojawia, ale dalej przeszło tylko raz, a w pozostałych przypadkach jest…
Last reply by mrosi, -
-
- 1 follower
- 12 replies
- 4.3k views
Cześć Czy ktoś wymieniał tę tylkną klapkę/pokrywę baterii w swoim mi4s? Niestety będę musiał zrobić to w telefonie mojej żony (dzieci się do niego dorwały i odstaje...). Pokrywę zamówiłem na aliexpressie, ale teraz jest problem, bo na tej, która jest teraz, naklejony jest ten skaner odcisków, itp. Czy da się to łatwo przenieść na drugą klapkę, czy trzeba całość zamówić? Dzięki
Last reply by arquadius, -
- 1 reply
- 524 views
Od jakiegoś czasu prawie cały czas podczas odblokowywania telefonu wyskakuje mi komunikat żeby odsłonić górna część frontu telefonu. Auto jasnosc jest wyłączona. Da się wyłączyć czujnik światła w telefonie? Help
Last reply by don_kamillo, -
- 3 replies
- 901 views
Cześć, mam problem z moim Mi4s. Ostatnio chciałem skorzystać z Google maps jednak telefon przez 10 minut szukał sygnału GPS. Jest już jeden taki temat na forum jednak podane tam propozycje nie rozwiązały problemu. Próbowałem wgrać starsze miui polska, potem oryginalny ROM a potem jeszcze podmienić plik GPS.conf. Rezultatu praktycznie nie ma. Lokalizacja jest bardzo niedokładna (rozbieżność 3 kilometry) Sprawdzałem różne aplikacje do nawigacji oraz GPS testy. Pokazuje tam np 3 satelity z bardzo słabym sygnałem które po chwili znikają. Oczywiście zająłem case z telefonu - nic to nie zmienia. Testy przeprowadziłem na otwartym terenie. Proszę o pomoc, …
Last reply by kamillm, -
- 14 replies
- 990 views
Witam od wczoraj mam pewien problem. tel łączy się z siecią wi- fi transmisja danych się uruchamia chociaż nie jestem w Polsce, ale tel nie łączy się z netem, tzn przy każdej próbie połączenia z chromem czy aplikacja korzystająca z neta brak łączności. do tej pory chodziło wszystko ok. wszystkie opcje włączone jak wcześniej, zrobiłem restet do ustawień fabrycznych nie pomogło ;( co to może być jakiś pomysł??
Last reply by michals19s, -
- 1 reply
- 637 views
Się ma, Wyjmuję dziś telefon z kieszeni i okazuje się, że przycisk POWER przestał działać. Włączam telefon przyciskiem głośności lub podwójnym tapnięciem w ekran, ale ..... jak mi padnie bateria to koniec. Telefonu już nie uruchomię. Czy ktoś miał podobny problem? Chciałbym zrestartować telefon aby sprawdzić czy to nie systemowy problem. No i pytanie jak zrobić restart z poziomu systemu? Pozdrawiam
Last reply by kamillm, -
- 5 replies
- 1k views
Witam. Otóż po wielu próbach przebrnięcia przez proces weryfikacji urządzenia w Mi Unlock (uprzedając pytania - próbowałem używać TunnelBeara, wkładać kartę SIM do telefonu, logować się przez konto Xiaomi + MAM china dev rom), postanowiłem postawić na flashowaniu. To poszło bezproblemowo, choć następnego dnia musiałem rozładować telefon podpinając go do komputera (rzecz jasna, sterownik ). Gdy mój Mi 4S w pełni się rozładował i po "wstaniu" podłączyłem go do komputera, wcześniej uruchamiając go w trybie fastboot, postanowiłem sprawdzić jak sprawy się mają z Mi Unlock. Jednak ku mojemu zaskoczeniu, chwilę po sprawdzeniu przyzwolenia na wykonanie unlocka, otrzymał…
Last reply by bolk, -
- 4 replies
- 1.2k views
Witam, od zakupu telefonu mam problem z gps'em. Dziś wgralem na telefon Miui 8 (miałem 7) lecz problem nadal występuje . W aplikacjach typu snapchat , Google maps znajduje moja lokalizację i niby działa bez zarzutu lecz w powiadomieniach pokazuje się komunikat "wyszukiwanie gps", z ciekawości pobralem program gps test , odpalilem i nic nie znalazlo. Macie jakieś pomysły co z tym dalej robić ?
Last reply by znafca, -
- 5 replies
- 610 views
Witam, Mi 4s, z zablokowanych bootloaderem. Po większych kombinacjach z telefonem jestem na etapie bez TWPR, odpala się tylko fastboot. Problem mam taki, że nie wykrywa mi telefonu. Zazwyczaj są sugestię włączyć debugowanie usb, problem, że nie mam systemu. Możecie podpowiedzieć od czego zacząć? linki, programu itp. Do tej pory kombinowałem z softem przez TWPR z chińczyka stable i przekombinowałem. Dziękuję uprzejmie.
- 4 replies
- 532 views
Witam, Od jakiegoś czasu mam ogromny problem z moim xiaomi mi 4s, telefon posiadam niecały rok i byłam bardzo zadowolona jednak od kilku miesięcy mój telefon sam ubija apki, i to nie tylko te działające w tle ale również włączone na ekranie podczas ich użytkowania, zarówno muzyki, aplikacji do nawigacji, tworzenia notatek czy facebooka. Początkowo myślałam że może to wina aplikacji działających z mi bandem (mi fit, mi band tools) jednak po odinstalowaniu ich nic się nie zmieniło. Dodam również że reset do ustawień fabrycznych nie pomógł. Mam zainstalowaną najnowszą aktualizację MIUI 8.0.2.0(LAJCNDG). Android version: 5.1.1 LMY47V Co zrobić w takiej sytuacji? Mi…
Last reply by hurtwish, -
- 0 replies
- 367 views
Mam sparowany telefon ze słuchawką Nokia BH110 (była kiedyś promocja w Avansie, to kupiłem). Problem jest taki, że po jej włączeniu, nie łączy automatycznie z telefonem. Muszę wejść w ustawienia BT i analogowo - ręcznie wybrać słuchawkę do połączenia. BT mam włączony stale (do MiBanda), jest widoczny dla innych urządzeń. Co poradzić?
- 1 reply
- 477 views
Witam. Mam problem w swoim xiaomi mi 4. Ustawiłam hasło na swoim wifi, gdy chciałam zrobić hotspota. Nie wiem dlaczego hasło to ustawiło się ogólnie w telefonie. Przy każdym odblokowaniu ekranu muszę wpisać to hasło, nawet gdy nie jestem połączona ze swoim internetem. Hasła nie da się zmienić, ani usunąć, gdyż wchodząc w ustawienia - hasła, pojawia się komunikat o zatrzymaniu aplikacji. Czy ktoś miał podobny problem.? Jest możliwość usunięcia tego hasła czy pozostaje przywrócenie do ustawień fabrycznych.? Pozdrawiam. ___________________________________________________________________ latest ringtones and movies ringtones or iphone ringtones
- 1 reply
- 739 views
Hej, Zastanawiam się nad kupnem Mi 4s z MIUI 7 w najbliższym czasie jak już się pojawi w sprzedaży ale mam jedną zagwostkę. W lenovo p770 jak miałem jeszcze MIUI v5 to miałem problem z kontaktami Google a mianowicie nie można było filtrować pokazywanych kontaktach po grupach kontaktów w Google (np. Prywatne, Firmowe, X, Y itd.) tylko jedynie można było ustawić, żeby nie pokazywało kontaktów bez numeru telefonu. W związku z tym miałem problem bo miałem pełno śmieci w kontaktach i rzeczy których nie chciałem widzieć na codzień. Czy znalazłaby się chętna osoba do przetestowania i sprawdzenia czy naprawili to już w duuużo nowszym systemie? Byłbym mega wdzi…
- 2 replies
- 854 views
Kupiłem Mi 4S na AliExpress. Poprosiłem sprzedawcę o wgranie MIUI 8 oryginalnego (w sensie China rom), ale i tak dostałem telefon z jakimś dziwadłem bazowanym na MIUI 7. Postanowiłem na własną rękę wgrać MIUI 8 China rom przez recovery. Niestety telefon tego nie przeżył i jest teraz brickiem. Zatrzymuje się na logu MI, ale działa fastboot (recovery nie, jest w bootloopie). Próbowałem wgrać fastboot rom poprzez MiFlash, niestety wyskakuje komunikat w stylu Can't flash. Device is locked. W takim razie, złożyłem ten wniosek od zezwolenie na odblokowanie bootloadera i po dniu dostałem smsa z powiadomieniem, że mogę. Spróbowałem więc przez MiUnlock, niestety program nie rozpoz…
Last reply by johny303, -
- 2 replies
- 962 views
Kupiłem sobie Mi4s (wczesniej miałem dwa Mi4c) i złożyłem prosbe o odblokowanie bootloadera. Prosba zaakceptowana próbuje odblokować jednak sie nie da. Więc wgrałem Rom dla mi4s (aqua) w wersji DEV przez MiFlash przez fastboot.>> Następnie odblokowałem bootloader, wszsytko poszło gładko, póxniej ściągnąłem aplikacje Flashify i dałem Jej ROOTA i przez nią zainstalowałem TWRP dal mi4s, (AQUA) i od tej chwili zaczeły się schody. Uruchamiam RECOVERY TWRP, a ono jest całkowicie po chińsku!!!!!! mysle sobie może chiński ROM i tak weszło więc wgrałem przez fastboot z komputera to samo TWRP, niestety jest to samo. Ok, po obrazkach wyczaiłem gdzie jest opcja flash …
Last reply by Drakoon34, -
- 1 reply
- 429 views
Witam mam problem z połączeniem z telefonu Xiaomi Mi4s .Telefon posiada normalnie zasięg gsm bez problemu wszystcy się mogą do mnie dodzwonić natomiast gdy chcę wykonać połączenie po kliknięciu na kontakt po chwili wszystko znika i nic nie łączy. Może ktoś podpowie co jest nie tak wcześniej wszystko było ok chyba coś się przestawiło.
- 2 replies
- 834 views
Hej, wczoraj spadl mi telefon i szyba jest w stanie tragicznym... Wyswietlacz i dotyk dzialaja bez zarzutu. Zastanawiam sie czy wiecie gdzie w miare sprawnie mozna dokonac wymiany? Czytalam tez, ze latwiej wymienic caly wyswietlacz, niz tylko szybke... Prawda to?? I jedno i drugie da sie sprowadzic, ale nie wiem co zamowic, a przyznam,ze zalezy mi na czasie.
Last reply by wojtekmarchewka, -
- 3 replies
- 585 views
Witajcie, włączyłam opcję wybudzania telefonu z uśpienia podwójnym stuknięciem w ekran (opcje -> wyświetlacz -> podwójne stuknięcie ekranu). Niestety występuje problem: ekran wybudza się po podwójnym stuknięciu ale natychmiast gaśnie z powrotem. Czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem? Co mogę zrobić? Z góry dziękuję za pomoc!
- 8 replies
- 1.6k views
Witam, szanowni. Próbowałem dziś wgrać aktualizację do 6.9.22 przez TWRP. Od pewnego czasu musiałem modyfikować updater-script (usuwać pierwszą linię), bo inaczej TWRP wołało, że to dla innego urządzenia ROM. I działało. W ubiegłym tygodniu również zadziałało. Dziś nie. Pewnie błąd popełniłem nie odpinając na czas aktualizacji telefonu od komputera. TWRP pokazał, jak to po kolei wykonuje operacje, na komputerze pojawił się dymek od sterownika, ekran telefonu zgasł. I koniec. Wygląda jak wyłączony, nie reaguje na przycisk power, nie da się wejść w tryb fastboot. Dioda nie świeci. Nie reaguje również po podłączeniu do ładowarki czy komputera. Czy ktoś z Wa…
Last reply by golaszm, -
- 8 replies
- 872 views
Witam, Mam problem z instalacją tej wersji. W TWRP pojawia się komunikat błędu: Updater process ended with ERROR:255 Error installing zip file '/sdcard/downloaded_rom/xiaomi.eu_multi_MI4s_6.9.22_v8-5.1.zip' TWRP 3.0.2-0. Nie było problemu z wcześniejszymi romami. Obecnie używam 6.9.15.
Last reply by Nezumi, -
- 8 replies
- 516 views
Witam wszystkich, kupiłem ostatnio mi4s (miui global 7.2.3.0.0) i próbuje zainstalować MIUI PL. Pojawia się jednak problem na etapie wgrania DEV. ponieważ wyrzuca mnie z aplikacji updater.. Wchodzę, wybieram plik z DEV zaczyna "mielić" i na tym się kończy.. wyrzuca program z błędem: "niestety, aplikacja updater została zatrzymana". Jak ugryźć temat instalacji czegokolwiek aby ruszyć z jakąkolwiek opcją aktualizacji?
- 2 replies
- 446 views
Jak w tytule po tej aktualizacji sygnał Gps jest łapany dużo wolniej, a w niektórych miejscach nawet wcale, gdzie wcześniej nie było z tym problemu. Da się przywrócić tamten konfig gps'a ? Gdzieś czytałem o podmianie pliku gps.config czy jakoś tak.
Last reply by SnejKu, -
- 2 replies
- 447 views
cold water lyrics, heathens lyrics Od pewnego czasu szukam sposobu na wyłączjący sie temat na moim Xiaomi Mi4S Xiaomi.eu 7.3.2.0 (LAJCNDD) Po zainstalowaniu i wybraniu w Tematach tego wybranego nastepuje jego start i wszystko jest OK ale po kilkunastu minutach po wybudzeniu urządzenia mam podstawowy temat z inną tapetą (takie cyrki nie mają miejsca gdy wybrany zostanie temat wbudowany fight song lyrics ). W opcjach programisty wyłączyłem "Optymalizację MIUI"- dalej to samo, gdzie znajdę opcje dodawania do wyjątków aby system nie "ubijał" mi tego tematu i jaka aplikacja systemowa odpowiada za to wszystko.
- 17 replies
- 1.2k views
Aktualnie mam wersję stabilną MIUI 7 (7.5). Bootloader w telefonie odblokowany, TWRP w wersji 2.8.9. Kiedy próbuje zainstalować w TWRP miui 8 pobrane z miuipolska.pl wyskakuje błąd. Oczywiście przed instalacją robie wipe.
Last reply by LukeS, -
- 2 followers
- 4 replies
- 1k views
Szukałem odpowiedzi na tytułowy problem,niestety w dalszym ciągu nie mogę połączyć mój nowy nabytek (Mi4S) z laptopem z Windowsem XP - tak wiem że to trąci myszką ale jednak .Próbowałem różne sterowniki i chyba wszystko robię źle, co prawda mam Suita ale to nie to (duże pliki idą dłuuugo) ,wiem że można też robić za pomocą np. MyPhone Explorer ale ta sama wada. Ciągle w menadżerze urządzeń mam znaki zapytania przy ADB i USB macie jakieś sprawdzone sposoby instalacji oraz sterowniki do XP. Pozdrawiam.
Last reply by Szuja,