Problemy techniczne
756 topics in this forum
-
- 17 replies
- 2.5k views
Witam Mam MI5 na China Stable a chciałbym wgrać Global Stable. Mam ten telefon od około dwóch tygodni, nigdy się w takie rzeczy nie bawiłem (telefon dostałem od znajomego z Tajlandii) i kompletnie nie wiem, co mam robić. Na tym forum znalazłem masę tematów, ale po prostu się pogubiłem. Byłby ktoś na tyle miły i wskazał mi co mam zrobić krok po kroku? Mam zablokowany BL, napisałem o możliwość odblokowania. W jednym temacie jest napisane, że odblokować BL można tylko z romu dev a ja mam stable. Co się robi w takim przypadku? Z góry dziękuję i pozdrawiam, RSL
Last reply by RSL, -
-
- 15 replies
- 1.6k views
Witam, Weź mi któryś pomóż bo mnie już szlag jasny trafia... Może informatyk ze mnie żaden ale czytam i czytam całe internety żeby jakoś coś ogarnąć i nic... Po kolei: 1. Mam Mi 5 MIUI ver. 7.2.4.0 | GLOBAL | STABLE 2. Chciałem wgrać Polski ROM. 3. Zrobiłem konto (100% validate) złożyłem łaskawą prośbę o pozwolenie na Unlock, dziś w nocy (po 7 dniach) sms od Chińczyka - pozwalam. 4. Jako że ver. jest stable to trzeba (albo niby nie trzeba wg. https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ ) wgrać DEV żeby móc zrobić unlock za pomocą tego ich programu - MiFlashUnlock 4a. Próbowałem i nie idzie ten unlock na tej mojej wersji włączam …
Last reply by Cloud, -
- 7 replies
- 1.1k views
Witajcie, Kupilem Mi5 z nieszczęsnym fake romem ktory byl tylko polowicznie spolszczony. Dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera, jednak przy 50% wyskakiwał błąd. Przez tryb edl udalo mi się wgrać oficjalny ROM, niestety (przez moją pomyłkę) jest to wersja bez polskiego, mało tego, angielski jest pełen chinskich krzaczków ;c. Reasumując: Nie działa tryb edl, nie mogę odblokować bootloadera (zatrzymuje się na 50%), wersja systemu: 7.6.5.19 Beta, przez updater tez wyskakuje błąd, że nie można zaktualizować systemu Chciałbym wgrać rom od xiaomi.eu badz miuipolska. Proszę pomóżcie ;c
Last reply by Szemo77, -
- 2 replies
- 491 views
Dziś dotarł długo wyczekiwany MI5 z ibuygou. Uruchomiłem więc procedurę odblokowania bootloadera gdyż już od tygodnia mam "zgodę" na koncie xiaomi Oryginalnie był China Stable 7.3.3 jeżeli dobrze pamiętam. Niestety przy odblokowywaniu dostałem "current account is different from the account info on the device" Zgodnie z wytycznymi z forum postanowiłem ściągnąć deva chińskiego miui_MI5_6.5.19_fcae429bac_6.0.zip po czym wgrałem do telefonu i uruchomiłem z updatera ręczną instalację tegoż. Niestety ten sam komunikat przy próbie odblokowania. Próbowałem zarówno na świeżi instalowany rom jak i potem zalogowałem się na konto xiaomi z poziomu aplikacji Mi. Co …
Last reply by ZduneX25, -
- 36 replies
- 1.8k views
Witajcie, zakupiłem telefon z allegro tzn Mi5 High. Od razu była zainstalowana wersja softu 7.3.2.0.0 (MIUI Global 7.3), jest jezyk polski i prawie wszystko ok, oprócz tego, że przy kliknięciu w "Kontakty" lub "telefon" wyrzuca mnie i pojawia się taka informacja jak na zdjęciu.
Last reply by DanteX, -
- 4 replies
- 929 views
Witam, Jestem użytkownikiem xiaomi od ponad miesiąca, niestety z dnia na dzień na lewej stronie ekranu pojawiły się dwie plamki, zapewniam że telefon nie spadł. Jakieś sugestie?
Last reply by tpawel, -
Witam Czy ktoś mogłby sprawdzic - bardzo proszę u siebie czy masz taki problem że nie da sie zalogować karty do operatora z roamingu ? Uzywam: 1 - Play, 2 - Orange Play ma roaming wszystkich sieci, i za nic w swiecie nie da sie zalogowac karty do innej niz preferowana ( Play ) ( ręcznie próbuję, nie wiem jak automat ) Loguje się, pozniej wyrzuca info że wybrana sieć jest niedostepna i wraca do Play ( czasem odrazu, czasem po 1-2 sekundach ) Co ciekawe na ostatnim Miui Polska 7.0 działa poprawnie, mozna logować sie ręcznie na wybraną siec, natomiast juz na globalu 7.3 - 7.3.5.0 też nie działa jak i na nowych Alpha 8.0
Last reply by Acid, -
- 1 reply
- 395 views
Witam kupiłem telefon z fake romem, wgrałem dzięki instrukcją z forum rom global ,później przez OTA zaktualizował się do najnowszego glabala. Dziś dostałem zgode na odblokowanie BL ale oczywiście nie mogę wgrać china dev ponieważ nie moge przejść w tryb edl ,wyskakuje mi komunikat FAILED (remote: Need to unlock the device to use this command) czy jest jakiś sposób bo jak mam odblokować Bt jak mi unlock nie widzi telefonu Udało mi się odblokować BL ale teraz mam problem z twrp niby się instaluje poprawnie ale po restarcie i tak nie działa, może mi ktoś pomóc z instalacją tego twrp...
Last reply by festor89, -
- 4 replies
- 2.4k views
Witam, otóż mam taki problem, każdorazowa próba zrzucenia zdjęć/ innych danych z Mi5 ( najnowszy up Miui Pl) na pc (win 10) to katorga - ładowanie się samego folderu z mi5 gdzie znajduje się np 150fot trwa strasznie długo zarówno przez MTP jak i PTP, mówie tu tylko o ładowaniu, bo zrzucić ich nie da się wcale, tak samo muzyki itp, natomiast wrzucić coś na telefon- bez problemu, w czym jest problem ?
Last reply by DanteX, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.5k views
Witam, chcę wgrać china Dev, ale po podłączeniu do laptopa zaczyna instalować sterownik adb po czym wyrzuca komunikat "brak sterownika adb". Debugowanie usb włączone, najnowszy miFlash zainstalowany. System operacyjny na którym pracuje to Windows 7 x64. Proszę po podpowiedź jak to ugryźć. Wysłane z mojego MI 5
Last reply by Gorz, -
- 4 replies
- 841 views
Witam, Zakupilem niedawno Xiaomi Mi5 i przy ustawieniach początkowych ustawiłem sobie zablokowanie i odblokowywanie urządzenia dzięki opcji Fingerprint. Wszystko śmiga ładnie i sprawnie prócz tego, że chciałbym edytować ustawienie odcisków (dodać inne, edytować główny, by działał jeszcze lepiej), lecz gdy wchodzę w ustawienia wyskakuje mi błąd z informacją, że aplikacja została zatrzymana i niestety nie mogę wejść w te ustawienia by je poprawić. Ktoś zna jakieś rozwiązanie? Aktualizacje telefonu naprawiają ten bug? Obecnie mam wgrany rom multilanguage od Chińczyka. Z góry dzięki za porady
Last reply by myniu, -
Sygnał GPS
by dylon- 10 replies
- 1.3k views
Cześć. Znacie sposób na poprawę sygnału GPS w Mi5? W tym samym miejscu sprawdzałem (po resecie danych agps) i: htc m8: 16 złapanych / 23 widoczne moto g: 14/22 mi5: 7/10 Tak samo miałem na romie china stable 7.2.10-13 jak i na obecnym z xiaomi.eu global stable 7.2.13
Last reply by grizzly, -
- 2 followers
- 11 replies
- 1.2k views
Posiadam Mi5 z fake romem 7.4.2.0.0, czy mogę ściągnąć paczkę *.zip bezpośrednio na telefon i zainstalować oryginalny rom (china stable lub dev) przez "Updater" i opcję "Choose update package"? Wydaje mi się, że muszę to zrobić przez adb reboot edl, ale w tej chwili nie mam dostępu do kabla usb-c. Nie mam odblokowanego bootloadera (jeszcze), a chciałbym zmienić rom i przygotować się do przejścia na rom eu.
Last reply by Gorz, -
- 4 replies
- 885 views
Witam, mam Mi5 od tygodnia. Wszystko ladnie smiga, angielska wersja, nic nie kombinowalem bo narazie nie chcialem. Posciagalem podstawowe aplikacje, jakies gry i nagle od wczoraj zaczal swirowac telefon. Przykladowo gram sobie w jakas gre albo ogladam cos na youtube a aplikacja po kilku minutach sie wylacza. Bez powodu wywala do ekranu glownego. Co zrobic? Jestem zielony w tym temacie. Jesli brakuje jakis informacji to pisac. Z gory dzieki za pomoc
Last reply by zaakuu7694, -
- 2 replies
- 568 views
Hej, od tygodnia cieszę się nowym telefonem, po bataliach udało mi się wreszcie odblokować bootloader (sterownik ADB pomógł), jednak mam problem z transmisją danych po usb/ładowaniem. problem wygląda następująco: - telefon nie ładuje się. Gdy wpinam kabel nic się nie dzieje. Muszę go wyłączyc i wpiąć wtedy i się ładuje (po włączeniu też) - komputer nie wykrywa telefonu. Nie mam opcji w powiadomieniach żeby wybrać MTP itd. Problem pojawił się nagle na chińskim stable romie, myślałem, że MiFlash pomoże - niestety nie pomógł. W tym momencie nawet nie mogę wgrać najnowszego Miuipolska, no bo komputer nie wykrywa telefonu (MiPCSuite też). Macie …
Last reply by lisu, -
- 0 replies
- 962 views
Hej mam problem ze sterownikami ADB (USB Debbuging) do Mi5. Wcześniej na stacjonarce podłączyłem tel. i od razu prawidłowo wykrył go komputer przydzielając autoryzację. Teraz na laptopie zainstalowałem w sumie 3 wersje sterowników ADB i za cholerę nie chce mi się połączyć z aplikacją Helium. Zna może ktoś remedium na taki stan rzeczy? PS. w międzyczasie zaktualizowałem system do 6.5.12, do stacjonarki podłączałem na starszej wersji.
Last reply by damek, -
- 6 replies
- 921 views
Hej, zasadniczo mam dwa problemy z tym telefonem, związane są one z podłączeniem telefonu do komputera po kablu usb. Po pierwsze telefon zawsze podłącza się w trybie ładowania baterii a nie nośnika pamięci (MTP) - jak to domyślnie na stałe zmienić? Po drugie mam problem z dostępem do plików - widzę je ale też nie wszystki i nie mogę kopiować, zrywane jest połączenie i popełniane są błędy, najczęściej nawet nie zaczyna transferu, proces w Windows zawiesza się na etapie "Trwa kopiowanie". Czy ktoś z was zauważył podobne problemy lub zna ich rozwiązanie? Telefon ma wgrany najnowszy soft MiuiPolska (6.5.12) na laptopie jest Windows 10 64bit
Last reply by Segor, -
- 15 replies
- 1.8k views
Witajcie, Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem telefonu Mi5 64GB (zakupiony przez ibuygou), ale mam z nim pewne problemy i jestem ciekaw czy ktoś ma na to jakiś sposób. Generalnie moja droga z moim Mi5 była taka: - Pierwszego dnia zaktualizowałem do najnowszej wersji stable, przez OTA, w między czasie czekałem na pozwolenie odblokowania bootloadera - Następnie po odblokowaniu, zrobiłem wipe i zainstalowałem soft stable z Xiaomi.eu, w tym momencie zaczęły się randomowe restarty telefonu i to te zwane wcześniej jako hot restarty czy jakoś podobnie, gdzie cały system się przeładowywał, ale nie wymagał wpisania PINu po restarcie. - Zainstalowałem potem s…
Last reply by Segor, -
- 1 reply
- 474 views
Cześć, Mam problem z połączeniem z wi-fi. Problem ten jest losowy i przy próbie podłączenia otrzymuje komunikat o próbie podłączenia wi-fi. Moja wersja miui 7.2.8.0 Z góry dzięki za każdą wskazówkę Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Eragon, -
- 10 replies
- 1k views
Mam problem kurrrrrr juz mnie to wk***ia normalnie, instaluje dev 6.27 miuipolska i kurrr caly czas wywala mi blad gdwy probuje wpisac cos w przegladarce do tego nie dziala latarka próbowałem juz wszystkiego i cały czas jest to samo. Twrp musze obsługiwać z poziomu cmd.... mozesz mi acid wytlumaczyc dla czego sie tak dzieje gdzie popełniam bład juz nawet robilem full wipe delete wszystko i caly czas jest to samo.... Rozwiązałem problem a tkwil w tym że musialem ustawić na sztywno w przegladarce wyszukiwarke google i juz nie wywala
Last reply by grizzly, -
Witam, Chciałem zainstalować miui polska, ale najpierw musiałem odblokować boot loadera. Przy używaniu MiUnlock wyskakiwał błąd "Current account is different from the account info on device. Wyczytałem, że muszę mieć ROM w wersji developerskiej, ale nie mogłem tego zrobić po przed program updater na telefonie, ponieważ wyskakiwał błąd. Dowiedziałem się, że można to zrobić tylko po przez MiFlash. Pobrałem ROM itp. i kliknąłem "flash". Potrwało to kilka sekund i napisało "compelete". Od tego momentu Mi5 się nie włączył. Nie mogę wejść w fastboot, włączyć go, nie ma ikonki ładowania, dioda się nie świeci, nie reaguje na nic. Gdy go podłączam do komputera, to widzę go w…
Last reply by andrzej78, -
- 2 replies
- 610 views
Cześć. Mam taki mały problem od samego początku że po wejściu do TWRP mogę je obsługiwać tylko przez myszkę podłączoną do telefonu. Dotyk nie reaguje. Czy można jakoś to zmienić?
Last reply by Grzegorz93, -
- 1 reply
- 680 views
Poprawka dla nie działającego dotyku w TWRP. http://en.miui.com/thread-245756-1-1.html
Last reply by Acid, -
- 3 replies
- 859 views
Cześć, Próbowaliście włączać którąś z zawartości w Player.pl albo nc+go na mi5? Będąc poza domem chciałem obejrzeć start F1 przez nc+go (na ROM 7.2.13). Niestety mam błąd -123. Po powrocie do domu natknąłem się na temat wgrania wersji xiaomi.eu na zablokowany bootloader, spróbowałem, udało się. Na tej wersji ponownie spróbowałem uruchomić transmisję w w/w programie - niestety błąd ten sam. Poszedłem dalej i sprawdziłem czy może player.pl daje radę. Niestety aplikacja odtwarza reklamy przed materiałem i zatrzymuje się - kręci się kółko. Jedynie aplikacja tvp działa.
Last reply by kecik18, -
- 3 replies
- 629 views
Cześć. Czy ktoś z was ma problem opisany w temacie? Jak wejdę w Ustawienia > Urządzenie to następuje crash aplikacji. Wersja MIUI 7.4 by Xiaomi.eu 6.4.27 (rozwojowa)
Last reply by ZduneX25,