Problemy techniczne
756 topics in this forum
-
- 26 replies
- 4.6k views
witam chce odblokowac bootloader w xiaomi mi 5 ale mam global rom miui7 jak mam zainastalowac ten chinski rom???Probowalem tak jak jest napisane w poradniku lecz w programie aktualizacji wykskuje blad ze ze nie mozna zweryfikowac pliku Co robic??
Last reply by BQB, -
-
- 1 follower
- 29 replies
- 6.3k views
Cześć Próbowałem zainstalować MIUI v 8.5 poprzez MiFlash według tutoriala: https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ Jednak gdy wybieram folder rozpakowanego zip'a ROM'a, daje Refresh, pojawia się telefon w liście jednak Flash zwraca: execute flash_all_except_data_storage.bat Nie można odnaleźć określonego pliku.(0x80070002) Skąd moge wziąć plik .bat tego skryptu?
Last reply by zielonyBB, -
- 0 replies
- 489 views
Czesc, otrzymałam Xiaomi Mi5 tydzień temu i po kliknięciu w aparat po kilku sekundach pojawiają się fioletowe pionowe paski, a następnie aparat się zacina i pojawia się powiadomienie o błędzie aparatu. Co to może być?
Last reply by Xkarenka, -
- 8 replies
- 1k views
Cześć Czy u was też dziś znikła opcja oblokowywania odciskiem palca? Nagle mój czujnik wgl nie reaguje, po wejściu do opcji nie mam już opcji z odciskiem palca. Ktoś wie co jest grane?
Last reply by MarioWRC, -
- 23 replies
- 6k views
Od samego początku nie działa mi Lokalizacja GPS. Dopiero po pewnym czasie to zauważyłem. Łapie mi po Wi-Fi lub po sieci, ale poza tym w temacie gps jest kicha. Ustawiłem już chyba wszystko co trzeba. Może ktoś coś jeszcze podpowie. Widzę satelity ale lokalizacji nigdy nie złapał.
Last reply by Nicram, -
Witam, nie działa mi LTE. Sieć Play, sim przystosowana do 4G LTE. Sieć w telefonie Play 4G, strony ładują się strasznie wolno albo wcale. Mam pakiet niewykorzystany 1GB.
Last reply by Ciechu723, -
- 5 replies
- 640 views
Cześć, mam problem ze standardową aplikacją Dialer i Kontakty. Przez pół dnia działała dobrze po czym z niewiadomych mi przyczyn już nie dało się jej uruchomić. Zdjęcie w załączniku. Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych - bez rezultatu.Aktualnie używam TruePhone, ale wolałbym żeby oryginalna aplikacja działała. Dodatkowo mam problem z widocznością niektórych powiadomień, ktoś wie jak zmienić kolory? zdjęcie w załaczniku Telefon kupiłem z wgranym już softem: MIUI Global 7.2.4.0.0(MAACNDB)(stabilna) - czy ten soft jest ok? Myślę nad odblokowaniem urządzenia i wgraniem nowego softu może wtedy problem zniknie, czy jest jakieś inne wyjście?
Last reply by Vipero, -
- 1 follower
- 77 replies
- 8.3k views
Witam. Czy jeżeli dostałem telefon z ROMem stable to czy mogę przejść na DEV przez aplikację "updater", czy potrzebne są dodatkowe zabiegi? Czy na pseudo globala też mogę przeskoczyć w ten sam sposób? Pozdrawiam
Last reply by Acid, -
- 4 replies
- 768 views
Hej! Mam problem z moim nowym Mi5. Otóż wydaję się że nie działa QC 3.0. Ładowanie od 0-30% trwa 30 minut. Miałem już MINote Pro z QC 2.0 i wydaję mi się że tamten telefon ładował się zdecydowanie szybciej. Zamówiłem już sobie miernik mocy(natężenia i napięcia) na USB więc sytuacja będzie jasna za kilka tygodni. Do tego czasu chciałbym was zapytać czy mieliście podobny problem? Może to wina dodanego kabla USB C? Bo ładowarka wydaję się być sprawna(sprawdzana na SGS7). Albo sam moduł ładowania w telefonie jest uszkodzony? Ile zajmuje u was ładowanie w wymienionym czasie 30 minut ? Dzięki za pomoc.
Last reply by stereo0, -
- 1 reply
- 1k views
Cześć. Proszę o potwierdzenie, czy tez macie problem z Mi5 i wykrywaniem beaconów. Sprawdzałem kilkoma aplikacjami (każda dostała uprawnienia do bluetooth) i żadna z nich nie wykrywa beaconów. Inne telefony (nie xiaomi) nie maja problemów
Last reply by wtbn, -
- 2 replies
- 1.6k views
Otrzymałem niedawno nową kartę nanosim (jakie bylo moje zdziwienie gdy po dostawie telefonu moja stara karta nie pasowała ) z nju. Każda nowa karta posiada kod PIN. Niestety w ustawieniach nie można wyłączyć sprawdzenia blokady PIN. Po wpisaniu PINU wyskakuje że niepoprawny numer pin i pozostały 3 próby. I tak w kółko, liczba trzech prób się nie zmienia. Próbowałem PUK i też nic. Można jedynie zmienić PIN na inny i to działa.
Last reply by cukru, -
- 8 replies
- 652 views
Witam, Mam problem - z restartowaniem się telefonu w różnych sytuacjach (nie korzystając z telefonu czy korzystając) i mam już tego dość. dziś myslalem zeby wrócić na szajsunga. Co robiłem (acid i reszta doradziła mi): wipe telefonu nie pomogło z flaszowałem nie pomogło , wipe dalvik, cache nie pomogło. Mam świeży system 6.7.7. i kilka podstawowych aplikacji bez których nie mogę działać, endomondo, radio, gmail, whatsapp, notatki, twarzoksiazke bank i tidal. I zaczynają mi ręce opadać, miałem mi4 - zero bulu. teraz? dzisiaj to chętnie rozwaliłbym telefon o podłogę (walczę już 2 miesiąc po podpowiedziach Acida czy redmi2 - niby coś tam …
Last reply by weah, -
- 0 replies
- 431 views
Witajcie Wgrałem Miui 7 Stable i gdy wchodzę w Ustawienia/Urządzenie aplikacja się wiesza i otrzymuje komunikat: java.lang.RuntimeException: Unable to start activity ComponentInfo{com.android.settings/com.android.settings.SubSettings}: java.lang.NullPointerException: Attempt to invoke virtual method 'void android.preference.Preference.onPrepareForRemoval()' on a null object reference at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java) at android.app.ActivityThread.handleLaunchActivity(ActivityThread.java) at android.app.ActivityThread.access$900(ActivityThread.java) at android.app.ActivityThread$H.handleMessage(Act…
Last reply by Gruchi, -
- 3 replies
- 1.4k views
Mam pewien dziwny problem z czujnikiem ruchu. On ostatnio wariuje i raz działa raz nie działa. Przedwczoraj do południa jeszcze działał (i kompas chodził w porządku i Pokemon Go działało a AR bez zarzutu). Po południu już nie działał - w programie Sensor Kinetics nawet mi go nie wykrywało. Wczoraj, po którymś z kolei ponownym uruchomieniu sensor zaczął działać znowu jak należy Dzisiaj rano przy grze w Pokemon Go wszystko było w porządku. Ale już po południu, kiedy przed chwilą chciałem obrócić telefon przy przeglądaniu sieci, zauważyłem, że znowu nie działa. Nie mam pojęcia co się mogło stać. Wcześniej nie miałem takich problemów.
Last reply by Szymon, -
- 6 replies
- 690 views
Tak jak w temacie. Ikona H+ bądź LTE nie jest widoczna. Konfiguracja APN wygląda na prawidłową. Co robić w takiej sytuacji?
Last reply by Bohyn, -
- 1 reply
- 416 views
Podczas odtwarzania multimediów powinny grać dwa głośniki czy tylko jeden?
Last reply by adamwrk, -
- 1 reply
- 5.5k views
Potrzebuję pomocy. Nie mogę ustawić aby linki z serwisu Facebook (np. link do profilu) były otwierane, za pośrednictwem aplikacji Facebook, a nie przez przeglądarkę. Ktoś zna rozwiązanie tego problemu?
Last reply by alex_master, -
- 0 replies
- 353 views
Witam czy też tak macie, że a sofcie 6.7.11 wyskakuje wam dymek messangera a jak klikacie to tak jakby chcial otworzyć ale nie rozwija wiadomości. Trzeba wejsc przez aplikacje i dopiero kliknac w wiadomość i odczytać. Prpblem pojawił się po aktualizacji...
Last reply by karolingus, -
- 13 replies
- 1.5k views
Witam, wczoraj odebrałem mi5 i mam z nim problem ponieważ zabrałem się z instrukcją ( która jak dla mnie i nie tylko dla mnie jest pisana chyba dla ludzi którzy maja wiedze na ten temat ale nei dla laików ) https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ punkt 1 nie wykonałem bo nie wiem jak bo autorowi najwidoczniej brakło czasu na doprecyzowanie albo zakładał że będą to robić Zawodowcy. Wiec chińskiej developerskiej nie zainstalowałem podobno nie wymagane. BL odblokowany otrzymałem zgodę a z punktem 3 to były po prostu schody i nie wiem czy TWRP zostało zainstalowane czy nie bo po całej tej akcji fon sie nie wybudził tzn widniało prtzez ponad 2 h logo mi i na dole…
Last reply by martin3z, -
- 4 replies
- 776 views
Tak jak w temacie, czy można zaktualizować system do stabilnego Miui 7 np przez TWRP i zachować wszystkie dane, apki, ustawienia tak jak jest w przypadku standardowej aktualizacji? Wycięte laserowo z machiny zwanej Mi5
- 6 replies
- 767 views
Witam. Obecnie mam wersję Miui 8 6.6.30. Proszę o podpowiedź w jaki sposób wkleić dowolny, skopiowany (np z neta) numer w dialera, żeby się z nim połączyć? Jedyna opcja jaką mam to belka na górze do przeszukania kontaktów w którą można cokolwiek wkleić, ale po wklejeniu numeru brakuje opcji "zadzwoń". Wycięte laserowo z machiny zwanej Mi5
- 0 replies
- 721 views
Witam, Mam Mi5 z opaska jak w tytule. Pomimo aplikacji wybranych na liscie w MiFit, z ktorych chce miec powiadomienia na opasce, powiadomienia przychodza losowo. Odblokowywanie ekranu rowniez dziala jak chce. Podejrzewam ze to wina bluetooth, tylko nie wiem czy samego modulu, czy bledow w Miui, czy w aplikacji MiFit. Wczesniej opaska byla sparowana z Galaxy S2 i takie bledy nie wystepowaly. A wy macie sparowane opaski? Jak u was to dziala?
Last reply by daniel.swider79, -
- 5 replies
- 657 views
Witam, chcialem zaktualizowac MIUI jak to robie co tydzien, nigdy nie mialem zadnych problemow, z autoobracaniem, gps, itd na co kazdy narzekal. W trakcie aktualizacji przez system, gdy po TWRP telefon sie zresetowal widnialo ciagle logo MI przez 1.5h ponad, bez paska postepu, niestety nic sie nie dalo zrobic. Musialem zainstalowac na nowo przez miflasha, po instalacji zrobilem sobie backupa ktorego zrobilem przed instalacja nowego miui, niestety pokazuje mi sie blad ktory uniemozliwia normalne funkcjonawanie telefonu ponizej ss. Ktos ma jakis pomysl co mozna zrobic? nie chcialbym stracic danych..
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 25 replies
- 2.9k views
witam wszystkich, Mam takie pytanko, postępowałem zgodnie z poradnikiem instalacji romu na moim xiaomi mi 5 i mam taki problem. Po odblokowaniu fona i wgraniu TWRP telefon sie restaruje jednak TWRP się nie włącza:/ co dalej w takim wypadku? Sam już nie wiem co źle robie, a był bym bardzo wdzięczny za pomoc ponieważ mój aktualny system juz zaczyna szaleć i chciałem wgrać roma z tego forum. Zapomniał bym jeszcze czy przed instalacją musze usnąc dotychczasowy system bo o tym nie ma wzmianki w poradniku a wole jednak zapytac:) Pozdrawiam
-
- 4 replies
- 547 views
Witam Mam pytanie czy jest tu jakaś opcja (nie chciałbym znów diabła narobić) chciałbym znowu mieć świeżynkę tzn. żeby telefon był w taki stanie jak go przysłali (miał wgrany globalne ustawienie) chodzi o to że chcę go komuś dać a sam się nim trochę bawiłem wiadomo konto google i inne rzeczy a nie chciałbym czegoś zawalić kasując nie to co potrzeba. Pozdrawiam PS Boję się że jak zrobię reset to ... krzaczki wrócą czy co tam innego się stanie a wolałbym w nim nie grzebać
Last reply by nik001,