Problemy techniczne
756 topics in this forum
-
- 29 replies
- 1.7k views
Witam, zakupiłem Mi5 z allegro. Posiada ona polskie miui 7.5. Chciałbym zaktualizować do najnowszej aktualizacji miui 8, ale gdy plik zip próbuję odpalić za pomocą "Aktualizacje" wyskakuje "nie można zweryfikować pliku instalacji". Wałkowałem 100 razy wszystko co znajduje się na stronie, ale nie potrafię sobie z tym poradzić... Widziałem w komentarzach, że ktoś również miał taki problem, cytuję : " Przepraszam, że drążę ale mam z tym problem...- wersja zainstalowana to MIUI Global 7.5.2.0.- Nie wiem co oznacza "wchodzisz do TWRP"?- po uruchomieniu telefonu w trybie recovery mam ikonę przyłączenia przewodu usb do telefonu i tyle... - przy próbie instalacji z pliku .z…
Last reply by grammer, -
-
- 2 replies
- 675 views
Witam serdecznie, zgodnie z wszystkimi zaleceniami odblokowałem bootloader na moim Mi5 a następnie przez MiFlash wgralem system z poradnika " POBIERZ 6.4.21 dla MiFlash ". I spotkało mnie małe zaskoczenie, po uruchomieniu telefonu wyskakuje mi, że telefon jest powiązany z moim kontem xiaomi i musze potwierdzić przez sieć lub wifi. Nie mam jeszcze karty nanosim o zgrozo więc nie mogę zrobić tego przez sieć, natomiast gdy próbuje się połączyć z wifi nie wyświetlają sie mi żadne sieci, próbowałem robić hotspot z 3 urządzeń w tym z rn3p. Z tad 2 pytania: 1. czy jest jakis sposób by te wifi zaczeło działac bym mógł wpisać hasło i odblokować telefon? 2. czy jak w…
Last reply by andrzej78, -
- 29 replies
- 5.5k views
witam, posiadam od niedawna Mi 5 i zauwazylem, że czesto przestaje działać mi autoobracanie mimo, że jest włączone. wyłączenie i włączenie opcji nic nie pomga, dopiero reset telefonu, ale problem znów pojawia się po jakimś czasie. Ktoś moze wie dlaczego i jak to ew naprawić?
Last reply by sp4ubw, -
- 2 replies
- 547 views
Jestem nowym użytkownikiem mi5 od wczoraj. Zainstalowane miui Polska wersja 8 (6.8.4). Wszystko lata ale jest dziwnie duże zużycie ramu. Gdy otwarte są dwie aplikacje to wolnego ramu to zaledwie 1 GB. W redmi 3 pro wolnego ramu jest dużo więcej około 2 gb. Czy to wina softu czy ten typ tak ma? Jak to wpływa na baterie may we all lyrics? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Beauty And A Beat lyrics
Last reply by AdamKli, -
- 0 replies
- 452 views
Witam, dzisiaj postanowiłem zaktualizować telefon MI5 (mam odblokowany bootloader). Zrobiłem to za pomocą MiFlash, wszystko poszło zgodnie z planem. Telefon normalnie się włączył itd. Postanowiłem sprawdzić czy TWRP działa. Wcisnąłem Vol up i Power niestety w tym momencie telefon całkowicie się wywalił. Przestał reagować na jakiekolwiek działania, nie włączał się, nie było możłiwości wejścia do trybu recovery etc. Odpiąłem i podłączyłem ponownie baterię co poskutkowało tym iż telefon zaczął się uruchamiać jednak tylko do trybu fastboot. W innym przypadku włączał się i wyłączał (słychać było dzwięk z komputera o podłączeniu urządzenia na USB i odłączenia, ekran wciąż poz…
Last reply by TheSperat, -
- 2 replies
- 784 views
Witajcie, dziś dostałem moje MI5, ma wgrane oprogramowanie w języku polskim. podczas dodawania konta google zaraz po włączeniu telefonu wciąż trwa ładowanie, nieustannie, nie wiem co mam zrobić bo przez to nie mogę korzystać z telefonu. czy ktoś miał już taką sytuację ?
Last reply by buzias, -
- 1 reply
- 469 views
witam, pojawił sie w moim tel xiaomi mi5 taki o to problem, że nagle zaczął ciągle nieustanie wibrować, reset telefonu a nawet przywrócenie ustw. fabrycznych nic nie pomógł. Ktos miał podbny problem, albo wie jak moge go rozwiązać?
Last reply by wtbn, -
- 13 replies
- 1.4k views
Witam ! Mam pewne wątpliwości co do działania aparatu w moim nowo zakupionym Xiaomi mi 5 (allegro). Otóż zdjęcia wychodzą ostre ale tylko w punkcie który dotknę palcem, jestem świadomy że właśnie tak ustawia się ostrość jednak czy obszar wyostrzenia powinien być tak niewielki ? Widać to szczególnie na zdjęciach wykonanych gdy telefon trzymam w poziomie. Być może tak właśnie ma być i działanie jest prawidłowe, jednak patrząc na zdjęcia w sieci, wykonane tym modelem zacząłem się zastanawiać. Wykonałem kilka zdjęć i nagrałem filmik: Nagranie Zdjecia W zdjęciach znajduje się dodatkowo zdjęcie aparatu. Chciałbym poznać opinię na ten temat. Być może po prostu nie p…
Last reply by Endriu, -
- 5 replies
- 799 views
Witam . Od niedawna jestem posiadaczem mi5 i zachciało mi się zmiany romu z Global na MIUI Polska . Robiłem wszystko krok po kroku . Pierwszy problem pojawił się podczas instalowania MiFlash ( mam 32bit windows 8) , którego mój system nie przyjął . Poszukałem alternatywnej wersji dla 32 bit XiaoMiFlash(beta) , w której to przez nieuwagę kliknąłem : clean all and lock i dałem flash . Od tej pory telefon daje się tylko uruchomić w trybie fastboot , a po za tym jest martwy .
Last reply by pablokrak, -
- 0 replies
- 464 views
Czy MI5 ma gdzieś ustawienia jakości dźwięku przy rozmowach? Czy obsługuje w ogóle HD Voice? Po ostatniej aktualizacji zauważyłem duży spadek jakości słyszanego przez rozmówce głosu, natomiast pomijając kwestię aktualizacji są te generalne pytania o możliwości techniczne MI5. Na razie VoLTE chyba w żadnej sieci polskiej oficjalnie nie działa...
Last reply by Staszek96, -
- 1 reply
- 493 views
Siema! Mam Mi5 jakiś tydzień. Kupiłem na ibuygou. Problem jest taki, że bateria przestaje się ładować gdy osiągnie 94%. Mam wgrane miui 7.5.7.0. Wersja 64gb. Ma ktoś jakiś pomysł?
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 2 replies
- 3.3k views
Witam, wróciłem z urlopu i w pracy kliknąłem w symulowanie ekranu dodatkowego opcja 4K ze zwiększoną rozdzielczością i trybem bezpiecznym od razu czarny ekran się zrobił a telefon wpadł w bootloopa. Dostęp do TWRP oczywiście jest ale nie mogę w necie wygooglować jaki plik skasować/zmienić w androidzie 6.0 żeby te ustawienia zresetować... Mowa też jest o safe mode ale w żaden sposób nie mogę tego trybu uruchomić (albo i tak nie działa z tym trybem). Ma ktoś jakiś pomysł?
Last reply by Ari93, -
- 10 replies
- 6.4k views
Witam! Kupiłam telefon Xiaomi Mi5 na stronie www.xiaomi.com.pl. Było przy produkcie na stronie napisane, że telefon posiada polską wersję językową oraz aplikację Google play. Niestety, po włączeniu telefonu miałam z automatu ustawiony język chiński, a wchodząc w ustawienia posiadam tylko opcję zmienienia go na angielski. O co tutaj chodzi? Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak mogę to naprawić? Ani język polski ani aplikacja Google play nie występuje w moim telefonie, a tak powinno być, biorąc pod uwagę to, że miało to być zapewnione.
Last reply by Meyko, -
- 1 follower
- 4 replies
- 668 views
Cześć. Od jakiegoś czasu mam problem z wbudowaną przeglądarką. Problem polega na tym że gdy próbuję zapisać obrazek przeglądarka crashuje się. Tak jest za każdym razem. Wyczyściłem cały telefon, zainstalowałem na nowo system i nie było problemu. Potem zainstalowałem aplikacje i problem znowu występuje. Nie mam pojęcia jaka to aplikacja bo to co podejrzewałem usunąłem a błąd dalej pozostał. W załączniku są błędy jakie mi wyskoczyły.
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 965 views
Witam, jak wyłączyć alerty wyskakujące na pasku powiadomień (podświetlane na czerwono) w momencie zmiany regionu zasięgu sieci komórkowej? Wycięte laserowo z machiny zwanej Mi5
Last reply by alex_master, -
- 6 replies
- 637 views
Koledzy, bardzo Was proszę o pomoc. Nabyłem Mi5 wersja MIUI Global 7.5 (stabilna). Moj problem polega na dzwonku przychodzącego powiadomienia od osoby dzwoniącej dzwięk narasta i nie wiem gdzie wyłączyć tą opcję. Jest to bardzo irytujące bo jak telefon dzwoni w biurze to wszyscy zwracają mi uwagę żebym ściszył dzwonek a ja nie moge tego zrobic bo nie moge wyszukać tego ustawienia Dziekuję, pozdrawiam
Last reply by arzal, -
- 1 follower
- 3 replies
- 933 views
Witam czy jest możliwość udostępnienia internetu z Pc na Mi5 programem Android Reverse Tethering 3.03. Walczyłem cały dzień ale bez skutku, może ktoś ogarnął temat. Mi5/64 MIUI8 6.7.28 TELEFON MA ROOTA TRYB DEBUGOWANIA WŁĄCZONY. NIE MOŻNA WŁĄCZYĆ OPCJI W KONFIGURACJI USB RNDIS(USB Ethernet
Last reply by ZduneX25, -
- 24 replies
- 3.5k views
Witam, mam najnowszy rom 6.7.11. Po wgraniu romu robiłem wipe (bez usb-otg, system i internal storage). Niestety mam problem z aplikacjami. Nie mogę nic robić, bo ciągle wywala do pulpitu. Operę i Youtube również. W Dokkanie wyskakuje błąd: "aplikacja Dokkan Battle została zatrzymana". W Golden Managezrze wywala z gry. W EA Companion tak samo. Miał ktoś może podobny problem i wie jak to rozwiązać ? W opcjach oszczędzanie baterii ustawiłem nie blokuj, ale to nie pomogło. Szlag mnie trafia, bo wydałem tyle kasy na telefon, a tu takie cyrki. Wcześniej na Lenovo A820 nie miałem takich problemów, a też trzeba było się bawić w instalowanie romu. Wgrałem rom rzekomo …
Last reply by Dejvid1189, -
- 20 replies
- 1.7k views
Witam, Mam Mi5 z najnowszym softem od miui polska (6.7.21) i co jakiś czas mam problem z zasięgiem który się gubi i po kilkunastu sekundach wraca - to samo dzieje się z internetem z tym że wtedy zasięg jest a Internet się wyłącza. Czy wiecie w czym może tkwić problem ? Mam jedną kartę SIM(nową ) i problem ma miejsce wszędzie, nawet jak jest silny zasięg.
Last reply by Cervo, -
- 2 replies
- 581 views
Witam! Dzisiaj otrzymałem zgodę na odblokowanie Bootloadera w moim Xiaomi Mi5. Niestety, kiedy uruchamiam FastBoot i podłączam USB, aby rozpocząć odblokowywanie w MiFlashUnlock telefon sam przełącza się na ładowanie i w ten sposób zatrzymuje proces na 50%. Telefon jest naładowany w 100%. Co robić? Z góry dziękuję za odpowiedź!
Last reply by hultaj87, -
- 14 replies
- 4.3k views
Witajcie...Dziś aktualizowałem Mi5 do Miui8. Pomyślałem- nowe miui zrobie z full wipe. Zainstalowałem wszystko ładnie przez recovery. Uruchomił się i jest problem. Do zalogowania wyszukuje sam region czy coś i prosi o hasło do aktywacji. Problem w tym że hasło woła do konta Xiaomi które się nie zgadza tzn. 160****015 a moje konto jest inne końcówka 488...Mam 2 telefony Xiaomi więc sprawdziłem drugie konto i jest jeszcze inne. Podany jest w nawiasie kod do odblokowania ale nie wiem gdzie wpisać....Pomocy Mistrzowie
Last reply by wkamil, -
- 3 replies
- 659 views
Cześć, Czekam na kuriera z telefonem i mam pytanie co do ROM'ów. Różnią się czymś te ROM'y (nie chodzi mi o to że ten nowszy, a ten starszy)?: -Jeden stąd: https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ - Drugi: https://miuipolska.pl/download/ Są specjalne ROM'y dla MiFlash i dla czego innego? Zaznaczam że chciałbym ten najnowszy zainstalować według instrukcji z pierwszego punktu.
Last reply by Bohyn, -
- 1 follower
- 3 replies
- 629 views
W wykresie baterii z ostatniej doby mam przerwy czyli puste pola. Co znaczą te puste pola?
Last reply by maszmol, -
- 7 replies
- 625 views
Witam, po ostatniej aktualizacji zauważyłem problem na swoim mi 5 prawdopodobnie z akcelerometrem objawił się on w trakcie wysyłania fotki na masengerze później sprawdzilem w aplikacji aparatu to samo . I tu pytanie jak zdiagnozować czy to problem softu czy urządzenia. Czekam na pomysły... Pozdrawiam Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Reset pomógł sorry za panikę Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by grizzly, -
- 4 replies
- 1.7k views
Witam w moim Mi5 ostatnio raz na jakis czas przestaje działać dotyk. Przyciski fizyczne działają, telefon dzwoni wiec na problemy z softem mi to nie wyglada. Czasami pomaga energiczne uderzenie reka w ekran. Zaznacze, ze telefon ani raz nie miał nieoczekiwanego kontaktu z podłożem jakies sugestie? dzieki i pozdrawiam
Last reply by c4k9,