Problemy techniczne
756 topics in this forum
-
- 3 replies
- 1k views
Mam problem z kopiowanie zdjęć z telefonu na komputer oczywiście ustawione usb w tryb przesyłania zdjęć komputer widzi folder zdjęcia ale podczas kopiowania wyświetla się komunikat "Urządzenie dołączone do komputera nie działa" Jak ustawie usb w tryb przesyłania plików to mogę na telefon przesłać np rom miui xiaomi eu i teraz ciekawe ten sam plik z telefonu już nie mogę skopiować na komputer Jakieś pomysły macie ?
Last reply by wojtrac, -
-
- 1 follower
- 5 replies
- 5.3k views
Witam, mam taki mały problem z telefonem, który strasznie mnie denerwuje a nie mogę odszukać gdzie to zmienić. Mianowicie chodzi o podłączenie telefonu do komputera za pomocą kabla USB. Jako domyślna funkcja jest ustawiona jako tryb ładowania a chciałbym żeby było to urządzenie multimedialne (MTP). Przejrzałem chyba wszystkie opcje w telefonie i nie udało mi się tego znaleźć. Mam również telefon Mi4C i tam nie ma z tym problemu raz zmienię co ma się dziać po podłączeniu telefonu i zostaje ta opcja na stałe (czyli do następnej zmiany) a tutaj za każdym razem jest to tryb ładowania. Dajcie znać gdzie to zmienić bo dostaje szału z tym. Pozdrawiam
Last reply by ZduneX25, -
- 2 replies
- 3.1k views
Hej, Używałem normalnie telefonu. Czasem sam się resetował (ale to chyba normalne na niektórych romach). Ostatnio miał także duże problemy z GPS (nie łapał lokalizacji przez dłuższy czas). Niestety teraz wysiadł zupełnie. Rozładował mi się, gdy nie mogłem go podłączyć do ładowarki (swoją drogą dosyć szybko - miałem z 6-8%baterii, włączyłem latarkę i po dosłownie 30 sek tel. się wyłączył). Od tamtego czasu nie chce wstać. Ładowałem go oryginalną ładowarką sieciową, przez usb od komputera - nic. W trakcji ładowania przez jakiś czas mruga czerwona dioda, później gaśnie. Gdy go próbuję włączyć czerwona dioda znów zaczyna mrugać i nic się nie zmienia. Volume up i power ni…
Last reply by bellodc, -
- 4 replies
- 509 views
Witam, po zainstalowaniu aktualizacji w mi5 ( 6.9.8 ) występuje problem, dzwoniąc do kogoś lub jak ktoś dzwoni po odebraniu połączenia ledwo co kogoś słychać. Muszę włączyć głośno mówiący żeby było można normalnie rozmawiać. Problem znika jest aktualizacje wgrywam starszą. W ogóle ten model to jakaś porażka i nie porozumienie. Blokowanie numerów nie działa ( wrzucam numer do blokowania ) a tak bez problemu przy kolejnym połączeniu telefon dzwoni i meczy. Kolejny problem to taki że jak tylko zainstalowałem polski rom tak telefon wykonuje nagrania video i zdjęcia w tak tragicznej jakości że znajomi smieją się że mam telefon z odpustu. To jest masakra jakaś. Może …
Last reply by JusTQL, -
- 9 replies
- 2k views
Witam. Przy ladowaniu mi5 64 gb oryginalna ladowarka 2,5 A ladowarka laduje natezeniem prawie 3 A. Zrobilem zrzut ekranu gdzie program ampere pokazuje 2,9 A. Czy to nie za duzo? Dodam ze bateriaocno sie nagrzewa.
Last reply by Bohyn, -
- 18 replies
- 1.9k views
Witam wszystkich. Posiadam Mi5 i mam problem z przychodzącymi sms-ami. Chodzi o wiadomości z numerów krótkich oraz z InPostu z kodem do odbioru przesyłki. Sms-y z InPostu nie podają informacji z jakiego numeru została wiadomość wysłana. W miejscu numeru jest, że od InPost. I w tym przypadku wiadomość nie przychodzi wcale. Drugi przypadek to kody autoryzacji operacji z banku. Numer nadawcy jest 4 cyfrowy, wiadomość przychodzi dopiero za którymś razem. Raz przyszło za drugim, przy następnej operacji dopiero za 4 razem. Dodam jeszcze że smsy z T-Mobile z kodem autoryzacyjnym (IBOA) logowania przychodzą.
Last reply by MartInR, -
- 8 replies
- 687 views
Witam Serdecznie Posiadam MI5 64gb chcę przejść z ROMu Global 8.0.2.0 (MAAMIDG) Stable na ROM na MIUI Polska najnowszy stable. Niestety w każdej z podanych metod na pewnym etapie się zatrzymuje. 1. MI Flash wywala błąd: Device locked 2. Odblokowanie urządzenia nie idzie bo mam Global Całkowity impas. Ktoś pomoże??
Last reply by crazybiker, -
- 1 reply
- 910 views
Witam Mam problem z piątku chyba ją uwaliłem Telefon nie chce się włączyć mogę wejść w nim Deep Flash i flashować dowolnym romem lecz dalej nie chce się włączyć świecą czasem dioda lecz lekko przygasają po podłączeniu do komputera komputer widzi jako London Marshall bootloader Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by xxmati96xx, -
- 11 replies
- 1.2k views
Mam problem z nagrywaniem filmów w Mi5. Nie można uruchomić nagranego filmu, co robię źle, pomóżcie. Drugi problem to taki, ze nie wiem jak wejść w telefonie w moduł GPS i uruchomić go. Kiedy gram w Pokemony :-))) mam komunikat, że nie sygnał GPS nie został znaleziony
Last reply by [email protected], -
- 0 replies
- 333 views
Cześć, wiecie może jak zmienić ustawienia powiadomień aby wyświetlały się wszystkie. Np. jeśli jest 5 wiadomości od jednej osoby na messengerze to żeby wyświetlały się na ekranie po kolei lub żeby wszystkie były widoczne po spuszczeniu paska. Aktualnie jest tak że wyświetla się tylko ostatnia wiadomość. Wiecie czy da się to zmienić i ewentualnie jak to zrobić?
Last reply by olczi, -
- 0 replies
- 550 views
Witam mam smartwatcha lg urbane 2, i żeby odczytywać sms-y na zegarku, nie wiedzieć czemu ,muszę mieć messengera. Ustawiłem messengera jako domyślną apkę, ale niestety co jakiś czas (najczęściej po ładowaniu) muszę powtarzać tę czynność, bo powraca jako domyślna apka od Xaiomi (nie widzę wtedy treści smsów, tylko nadawcę na zegarku). Mogę prosić o radę?
Last reply by ender75, -
- 0 replies
- 612 views
Podczas rozmowy włącza się tryb głośnomówiący, na początku myślałem, że jakoś uchem dotknąłem może, ale to się powtórzyło.. Jakieś pomysły? MIUI Polska aktualizacja 6.8.27
Last reply by dam4an, -
- 5 replies
- 838 views
Witajcie, Nie znalazłem na forum dot. Mi5 podobnej sprawy, więc sorry jeśli gdzieś było i się powtarzam. Najwyżej ktoś życzliwy mnie tam skieruje. Sprawa tyczy się połączenia bluetooth z zestawem głośnomówiącym w samochodzie. Połączenie oczywiście się udaje i to po włączeniu stacyjki w piorunującym tempie, ale jakość rozmów to jakaś pomyłka. W samochodzie mam zestaw NOKIA CK-7W sprzężoną z radiem SONY. Działa to tak że w pewnym momencie, zupełnie losowo jeśli chodzi o czas rozmowy, głos rozmówcy zaczyna przerywać z bardzo dużą częstotliwością. Po chwili to mija i można dalej rozmawiać. Problem nie jest zależny od zasięgu sieci, jestem w pełny…
Last reply by Długi_Poul, -
- 6 replies
- 2.4k views
Cześć, Zwracam się do posiadaczy xiaomi mi5 na forum. Zakupiłem telefon MI5 ze strony https://www.ibuygou.com/. Podczas konfiguracji telefonu jest do wyboru język polski jednak nie wszystko jest spolszczone, są niektóre opcje w języku angielskim. Dane systemowe: Wersja MIUI MIUI Global 7.3.8.0(MAACNDB) (Stabilna) Android 6.0 MRA58K Telefon już oblikowałem, otrzymałem zgodę i użyłem programu MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en. Wszystko poszło bez problemu. Chciałbym wgrać najnowsze MIUI Polska jednak przeglądając różnego rodzaju poradniki już sam nie wiem z której metody w moim przypadku powinienem skorzystać. 1. W tym tutoriala: h…
Last reply by Natis, -
- 0 replies
- 748 views
Witam Mam mały problem mam Internet mobilny w Orange i żeby działał albo muszę zrestartować komórkę albo włączyć i wyłączyć tryb samolotowy . Coś mogę z tym zrobić?
Last reply by grlol, -
- 1 follower
- 14 replies
- 2k views
Pytanie jak w tytule. Gdzie maja być dzwonki i sygnały na SMS żeby MI5 je wykrył przy ustawianiu dzwonka/sms?
Last reply by karolingus, -
- 4 replies
- 743 views
W MI5 wygasza mi wyświetlacz podczas gry standardowo jakbym był na ekranie głównym - można gdzieś to zablokować? Wygasza w jednej konkretnej grze póki co.. wstyd podać tytuł.. można gdzieś w ustawieniach per aplikacja to ustawić?
Last reply by sp4ubw, -
- 5 replies
- 742 views
Witam forumowiczów! Jestem stosunkowo nowym użytkownikiem tego forum, choć przeglądam je dosyć regularnie, jednakże w końcu postanowiłem założyć tutaj konto Tak więc może przejdę do sedna sprawy. Posiadam telefon Xiaomi Mi5 z androidem w wersji 6.0. Jak wiadomo 7 grudnia 2015 światło dzienne ujrzała wersja 6.0.1. Przeglądając internety natrafiłem na ciekawy news, iż już niebawem ma się pojawić jeszcze nowsza aktualizacja androida mianowicie - Nougat w wersji 7.0. Stąd moje pytanie, jak mogę zaktualizować mój telefon? Wchodząc w Ustawienia -> Informacje o telefonie, jedyna sensowna opcja która mi się wyświetla jest to 'Aktualizacje systemowe' jednak ta opcja…
Last reply by Cake, -
- 5 replies
- 756 views
zaszyfrowalem telefon a teraz nie moge przywrucic ustawien fabrycznych ani wejsc w recovery . czy jest jakis inny sposob na odszyfrowanie.
Last reply by grzegorz1986, -
- 5 replies
- 915 views
Cześć, jestem od niedawna użytkownikiem Mi5 i dotychczas nie miałem jakiś większych problemów. Od paru dni codziennie rano jak odblokuję telefon, automatycznie jest odpalana przeglądarka i mnie przekierowuje na jakieś chińskie strony z zakupami ( np taobao ). Nie wiem od czego jest to spowodowane ( może aplikacja Aliexpress coś doinstalowała? ). Szukałem czegokolwiek co może być odpowiedzialne za te uruchamianie tego dziadostwa, i nie mam żadnej takiej aplikacji która mogła by być potencjalnym sprawcą. Wie ktoś może jak to usunąć? edit: Pytanie trochę z innego tematu, może ktoś miał styczność w kwestii deweloperskiej z obsługą broadcast receiverów na Xiaomi? Mi5 mi b…
Last reply by wtbn, -
- 3 replies
- 750 views
Witam, niedawno dotarł do mnie telefon zakupiony na ibuygou. Po włączeniu zauważyłem problem z lewym przyciskiem (nic się nie dzieje jak go naciskam) dodatkowo lewa dioda cały czas się świeci nawet gdy telefon jest wyłączony lub podczas włączania. Po pewnym czasie od włączania wszystkie przyciski razem z regulacją głośności przestają reagować. Co robić w takiej sytuacji czy da się to jakoś naprawić czy może trzeba oddać na gwarancję? Telefon posiada chiński fabryczny Rom
Last reply by Poohacz79, -
- 7 replies
- 894 views
wgrywając przez TWRP aktualizację MIUI 6.8.18 przez przypadek przed zamiast back up zrobiłem WIPA / System. później wgrałem update - wszystko działa - ALE pytanie czy tym nie zaszkodziłem w jakikolwiek sposób dla softu na telefonie? Powinienem coś zrobić?
Last reply by Mathias, -
- 3 replies
- 1.3k views
Cześć, Od kilku dni jestem całkiem szczęśliwym posiadaczem xiaomi mi5 pro 4/128LTE. Niestety mam bardzo duży problem z łącznością LTE. Kartę SIM mam w sieci PLAY, dziala bardzo ładnie w każdym innym telefonie (Samsung s6, P8) a w xiaomi ciągle mi resetuje połączenie z Internetem. Do tego wszystkiego prędkość transferu mam na poziomie 0,43 - 14kB/s podczas pełnego zasięgu 4G oraz 4G+. Uniemożliwia to korzystanie z jakichkolwiek aplikacji. Co do tej pory zrobiłem: 1. Przywrócilem ustawienia fabryczne. 2. Ustawiłem poprawne APN 3. Włączyłem roaming danych oraz preferowane sieci LTE. 4. Ustawiłem w opcjach baterii aby pozwala na połączenie …
Last reply by AdamKli, -
- 14 replies
- 937 views
Witam, po wgraniu nowego oprogramowania przez mi flash i wyłączeniu telefonu urządzenie zapętliło się przy włączaniu. Mam czarny ekran mogę przejść w trym recovery i flash jednak kiedy staram się go normalnie włączyć ciągle wyłącza się i włącza. Ekran nie reaguje, natomiast dioda lekko świeci na zielony kolor. Wiecie co mogę z tym zrobić ?
Last reply by marti701, -
- 3 replies
- 741 views
Witam. Mam problem z aktualizacją systemu MIUI Polska 7 zainstalowanego z oficjalnego poradniku https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ wersja Stable 7.2.13.0. Chciałbym go zaktualizować ale niestety przez zip nie idzie (bo nie) a w TWRP wyskakuje mi błąd zamieszczony na pierwszym screenie. Czy ktoś ma jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem? Z góry wielkie dzięki wszystkim za pomoc.
Last reply by ZduneX25,