Problemy techniczne
756 topics in this forum
-
- 8 replies
- 2k views
Witam ! Mam problem , ponieważ nie synchronizują się mail'e z aplikacji systemowej poczta. Posiadam oprogramowanie MiuiPolska 6.5.26 Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Arturo.sz, -
-
- 3 replies
- 2.7k views
Witam Jestem nowy, forum bardzo duże, jeśli jest post przepraszam. Mam Mi5 i jest super. JEDNAK poczytując sms wyłączam ekran przyciskiem blokady (bo już wszystko wiem ) i egzystuję dalej. Gdy przychodzi połączenie, dzwoni telefon, wibruje ALE na ekranie mam tapetę blokady. Muszę odblokować telefon, wyjść z menu SMS w którym byłem wcześniej i odebrać , lub spuścić pasek powiadomień i tam jest powiadomienie że ktoś właśnie dzwoni. Czy można ustawić tak ekran żeby podczas przebywania w innych menu lub aplikacjach , zostały one zrzucane w tło i jako nadrzędne pojawiło się połączenie ?? Strasznie to przeszkadza w użytkowaniu. Nawet nie wiem kto …
Last reply by can5ona, -
- 0 replies
- 527 views
Witam mam problem z moim tel ostatnio został lekko zalany i w tel wszystko działa tylko zauważyłem że głośnik głowny gra mniej wiecej o połowę ciszej niż wcześniej, na kalibracji wychodzi że jest wszystko ok ale słyszę jak puszczam muzykę że jest znacznie ciszej. Może ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić i czy da się temu zaradzić czy będzie trzeba wymienić moduł
Last reply by Morgulek, -
- 6 replies
- 2.5k views
Zarówno w trybie przesyłania plików jak i przesyłania zdjęć telefon nie pokazuje zawartości folderu DCIM. Natomiast gdy na telefonie, w apce total commander, przeglądam folder DCIM widzę wszystkie pliki - jakieś pomysły co może być powodem tego? ROM - najnowszy xiaomi.eu
Last reply by Piccolo, -
- 7 replies
- 1k views
Dobry wieczór! Podczas mojego dzisiejszego pobytu w pracy "coś, coś się popsuło" w moim mi5, a mianowicie przestawiła się przeglądarka domyślna z Chrome na oryginalną od xiaomi. Kiedy otwieram jakiś link z maila (aplikacja Gmail), strona otwiera mi się w przeglądarce xiaomi. Pomocy i z góry dziękuję! Wiktor.
Last reply by ratoni, -
- 2 replies
- 590 views
Witam znajomy przebywa obecnie w USA zakupił u nas w kraju telefon Mi5 i wszystko było ok do czasu gdy wyjechał do USA bo tam nie działa mu internet. Telefon działa normalnie tzn można wykonywać połączenia ale brak internetu. Dodatkowo zakupił kartę w Ultra mobile i dalej to samo czyli brak internetu . Czy trzeba jakoś go skonfigurować, coś odblokować czy on po prostu nie będzie działał ? Ma jeszcze Xiaomi Note 4 i on działa normalnie z MI5 jest tylko problem
Last reply by Poohacz79, -
- 1 follower
- 8 replies
- 2k views
Dzień dobry wszystkim miłośnikom marki ... Posiadam Mi5 z Global Rom wersja 7,3,3,0 aktualizacja zabezpieczeń 2016-04-01, czy telefon zaktualizuje się do nowszej wersji przez OTA? Czy będę dostawał aktualizacje zabezpieczeń? proszę o odpowiedz
Last reply by Piccolo, -
- 15 replies
- 2k views
Witam, Wczoraj odebrałem swój nowy Mi5. Moja radość skończyła się po rozpakowaniu telefonu z pudełka, ponieważ przy próbie włączenia telefon ciągle się restartuje i chwilę "wisi" na logo Mi. Raz na kilka restartów włączy się na chwilę, ale dosłownie po jednym, dwóch tapnieciach zawiesza się i znów restart. Zdążyłem odczytać wersję oprogramowania MIUI Global 7.2.8.0.0 (MAACNDB) (stabilna). Podpowiedzcie co robić. Czy odsyłać do sprzedającego, bo telefon jest wadliwy, czy może to jakaś drobnostka i nie ma czym się martwić? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Alex
Last reply by Chomzini, -
- 9 replies
- 1.9k views
Pare dni temu kupiłem nowe Mi5 z Goldwaya, Wersja stable 8.1.2.0. Nie mając zbytnio wiedzy czy tamta wersja jest zaśmiecona zmieniłem ją na 2 dzień na wersję stable http://en.miui.com/download-299.html stąd. Wypakowałem przez aktualizacje, zainstalowała się i od tamtej pory mam wrażenie że telefon szybciej się grzeje i czasami działa wolniej niż powinien. Jaka jest rada na to? Wgrać xiaomi.eu?
Last reply by Walo, -
- 2 followers
- 6 replies
- 1.4k views
Dzień dobry. Kilka dni temu przyszedł mój wymarzony Mi5. Po szybkim sprawdzeniu wszystko wydawało się ok. Ale następnego dnia gdy chciałem zrobić zdjęcie, moim oczom ukazał się niezbyt ciekawy widok: www.youtube.com/watch?v=vQvj3kghOIc Przez ten problem nie mogę robić normalnych zdjęć, nagrywać filmów, ani nawet skanować kodu QR. Zastanawia mnie czy problem jest natury software'owej, czy raczej jest to wina hardware'u. Wersja softu widoczna na filmiku. Powyższy film wysłałem również do Goldway'a i czekam na odpowiedź. Pozdrawiam.
Last reply by latet, -
- 16 replies
- 57.7k views
Witam.Wczoraj odebrałem z poczty nowy telefon Xiaomi MI5. Odpaliłem telefon, ustawiłem hasło w postaci wzoru. zalogowałem się na swoje konto google. No i teraz mam problem ponieważ zapomniałem tego wzoru. Po paru próbach mam zablokowany telefon i co dwie godziny mogę próbować wpisać ten wzór. Jak na razie efekt mizerny. Stąd moja wielka prośba o poradę i pomoc. Mieszkam w Warszawie więc może ktoś z was to ogarnia i pomoże za przysłowiową "flaszkę" ? Próbowałem zrobić restart trzymając power i volume up ale niestety nie wyskakuje mi takie menu tylko rysunek telefonu z kablem.
Last reply by przemulala, -
- 29 replies
- 1.2k views
Cześć, od samego początku borykam się z problemami z moim xiaomi mi5, kupionego w komputroniku. -Od początku gdy zainstalowałem miuipolska mam problemy z niektórymi aplikacjami które łapią zadyszke, po prostu tną się jak diabli, np Snapchat, zanim się załaduje to mija chwila i przy przechodzeniu z karty do karty są takie klatki animacji, że na telefonach za 300zł takich chyba nie ma - każdy tak ma, czy coś z telefonem nie halko? Mam najnowszą wersje romu. -Druga sprawa, mikrofon. W rozmowach nie działa wgl, ale np przy nagrywaniu głosu dyktafonem, kamerą itp działa normalnie. Co sie mogło stać, bardziej hardware czy software? -Trzecia sprawa, czy każdy ma probl…
Last reply by wolf, -
- 1 follower
- 5 replies
- 928 views
Od pewnego czasu mam problem z paskiem powiadomień w aplikacjach z białym tlem np messenger jest on praktycznie niewidoczny, czy jest jakaś możliwość zmiany jego odcienia?
Last reply by Bony, -
- 10 replies
- 1.7k views
Witam, mam nietypowy problem ponieważ dziś po wypięciu Jacka z portu słuchawek nadal są one wyświetlane na górnej belce, gdy włącze muzykę nie leci z głośnika, problem pewnie też jest z rozmowami. Wczoraj wieczorem zainstalowałem aktualizacje do nugata 7.1.5 I Na nim zauważyłem ten problem, powrót do wcześniejszych wersji nie pomaga
Last reply by icu44, -
- 6 replies
- 1.3k views
Panowie i Panie mam pytanie, nie wiem czy w dobrym temacie pisze ale mam problem z msg z facebooka, czy da się jakoś włączyć aby po otrzymaniu wiadomości na msg świeciła się dioda powiadomień albo na ekranie blokady wyskakiwała informacja.
Last reply by Szyncel, -
- 8 replies
- 4.4k views
Szukalem na forum i niestety wszelkie sposoby z apn zawiodły. Internet działa max 130kb, ikonka 4g przy zasięgu jest ale nic to nie dział. Wersja romu w screenie. Testuje na speedtest.net
Last reply by kamillm, -
- 12 replies
- 935 views
Cześć wszystkim, mam "mały" problem z rootowaniem mojego Mi5, no więc tak : - odblokowany BL - wgrane TWRP - system to ostania wersja Miui Polska przy próbie wgrania przez TWRP roota błąd ja na foto, próbowałem rożne wersje i na wszystkich to samo, co to może być ?
Last reply by JacekBB, -
- 1 follower
- 35 replies
- 8.5k views
Witam, wpadł mi w ręce telefon Mi5 od znajomego, który dostał go od innego znajomego itd. Finał finałów telefon jest zablokowany. Wyczyszczony do ustawień domyślnych zatrzymuje się na podaniu hasła do konta *** powiązanego z numerem ***. Oczywiście nie mam dostępu ani do jednego ani do drugiego - choć próbuję nawiązać kontakt z pierwotnym właścicielem, póki co bezskutecznie. Pytanie: czy da się cokolwiek zrobić w sytuacji braku uzyskania hasła do konta Xiaomi? Telefon z tego co widzę na (niestety) oficjalny soft a co za tym idzie nie był odblokowywany bootloader - nie ma też TWRP. Jestem w stanie sflashować go przez MiFlash do Global DEV ale nie bardzo wi…
Last reply by majdan12, -
- 8 replies
- 1.5k views
Cześć, czy jest możliwość bezproblemowo wgrać starszy system na androidzie 6.0. Mam najnowsza aktualizacje global stable i dostaje szału z GPS. Wgrałbym ostatniego globala na 6.0. Czy czekać na miui9 i mieć nadzieję że poprawia ten cholerny GPS.
Last reply by Grzesiuso, -
- 11 replies
- 1.7k views
Witam, od tygodnia posiadam urządzenie Xiaomi mi5 i od samego początku zauważyłem dość uciążliwy problem. Co jakiś czas (nie występuje to cyklicznie, czasem kilka razy dziennie, czasem mam spokój przez 2 dni) całkowicie tracę sygnał i na pasku powiadomień widnieje komunikat "brak usługi". Z tego co zauważyłem dzieje się to na obu slotach karty SIM. Gdy wchodzę w ustawienie podczas owego problemu, telefon widzi, że karta SIM jest włożona ale na tym się kończy. Zawsze pomaga ponowne uruchomienie telefonu. Obecnie działa on na systemie MIUI 6.5.30 a karta SIM jest zarejestrowana w sieci play. Czy zna ktoś rozwiązanie tego problemu?
Last reply by kamillm, -
Aktywacja sim
by aho- 5 replies
- 1.6k views
Aktywacja sim na telefonie nie działa, tz. wpisuje już puk (prawidlowy) i nie pomaga, co robić
Last reply by FromWP, -
- 1 follower
- 10 replies
- 10k views
Witam, Posiadam Mi 5 (MIUI 6.12.15) i mam problem z wyświetleniem obrazu smartfona na telewizorze. Mój poprzedni telefon tzn. galaxy s5 bez najmniejszego problemu łączył się z moim telewizorem (philips 42pfh6309/88). Niby widzi telewizor ale nie może się połączyć (łączy się w nieskończoność). Zainstalowałem tą aplikację i dzięki niej mogę wyświetlić pojedyncze zdjęcia ale działa to bardzo wolno, filmów i aplikacji już nie. Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem? Szukałem na forum, ale niestety nie znalazłem rozwiązania tego problemu.
Last reply by darko70, -
- 3 replies
- 1.1k views
Fakty: 1. Po podłączeniu do Maca, tel się ładuje. 2. Po przejściu w tryb "zdjęciowy" - odpala się program od zdjęć i chce synchronizować. 3. Nie działa jako pamięć masowa. Nie mogę wrzucić plików. Właściwie to OSX go nie widzi ( nie wyskakuje na pulpicie ikonka). Widzi go częsciowo, a mianowicie na portach USB Mac widzi coś takiego jak "Mi5" ale już niestety nie dochodzi do realnej możliwości wejścia w pliki. Na W Vista wszystko działa ok. Ktoś ma może jakieś doświadczenia z tym lub mógłby sprawdzić tą sytuację u siebie? Ps. Dodam tylko że opcja " USB Debugging" nie zmienia nic a nic.
Last reply by hackmaniak, -
- 1 follower
- 7 replies
- 884 views
Jestem świeżym użytkownikiem MIUI. MIUI global 8.2.2.0 , Android 7.0 NRD90M Wiele ekranów aplikacji zachowuje się bardzo dziwnie: np gdy mamy ekran (w wielu ustawieniach i aplikacjach), gdzie po lewo u góry jest przycisk Anuluj, po prawo zielony Zatwierdź to naciskanie ich nie wywołuje żadnej reakcji. Co ciekawe zatwierdzanie działa często przyciskiem home - np w dodawaniu kontaktów. Inny przykład - w Google Play nie mogę wywołać klawiatury do wyszukiwania aplikacji klikając w górną belkę z polem do wyszukiwania. Żeby to zrobić muszę przejść do swoich aplikacji i nacisnąc lupkę szukaj, aby włączyć wpisywanie tesktu. Paranoja. A najlepsza jest Galeria - znika n…
Last reply by obtu, -
- 4 replies
- 734 views
Mam problem z wysylaniem zdjec z xiaomi 5 na portale internetowa za kazdym razem wyswietla sie taki komunikat unable to complete previous operation due to low memory
Last reply by SLiM,