Komputery i laptopy
Subforums
-
- 120
- 10
- 13
-
- 1 follower
- 3 replies
- 387 views
Nie wiem czy dobrze to okresliłem jako Google News ale chodzi mi o tą ikonkę Google w naszym miui.eu w ktorym sa wszystkie wiadomości na temat telefonów, nowych softów, windowsa- gdzie to mogę znaleźć na komputerze bo wzrok juz nie ten a lepiej by mi sie czytalo na kompie bo wieksze litery. Moze ktoś będzie tak miły i podpowie . Bede wdzięczny.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
-
- 8 replies
- 2.4k views
Jak wyżej. Laptop do wszystkiego. Do nauki , jak i rozrywki. Nie do gier. Jakieś podstawowe typu Simsy żeby udźwignął. Do internetu , oglądania YT, pisania bloga. Sęk w tym, że nie wiem w jaką markę celować. Mam 4 letniego Lenovo więc raczej ta firma odpada. Na co zwracać przy wyborze laptopa? Pewnie pamięci żeby dużo było. Dźwięk z głośnika aby był dobry, wyraźny. To dla dziecka z niedosłuchem. Nosi aparaty słuchowe. Nie za duży znowu ten laptop aby był. Taki przenośny , wygodny. Co byście polecili??? Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by basia86222, -
- 0 replies
- 1.5k views
Witam. Poszukuję laptopa do maksymalnej kwoty 1300zł, najlepiej na raty. Poszukuję na Intel i3, dysk 500GB-1TB, Ram 4-6GB. USB 2.0 i 3.0, hdmi. 14-17" nie mniejszy. Laptop będzie wykorzystywany do internetu, jakieś proste programy jak word, excel, Xiaomiflash, mkvtoolnix itp Oglądania Yt oraz filmów mkv 720,1080p z DTS oraz może do 4K. Jaki model polecacie i markę? Może coś jest teraz gdzieś w promocji? Ma bez zająknięcia otwierać programy i strony internetowe i nie mulić, bo do tej pory napotykałem mulący system, albo programy się długo ładowały lub stronki. Nie gram, kiedyś grałem więc tu raczej nie ma co patrzeć na wydajność integry, bo wiem, że w tej cenie nie dostan…
Last reply by k120, -
- 2 followers
- 4 replies
- 2.2k views
Hey, Obecnie jestem posiadaczem MacbookAir Early 2014 (256GB SSD. 4GB RAM). Ogólnie kocham go i OSX. Użytkuję do przeglądania internetu, YouTube, streaming, Spotify, dokumenty. Czyli w miarę te rzeczy, do których się nadaje. Ale mam problemy trzy: - Safari w połączeniu z YouTube to porażka, tnie. Nie mam pojęcia dlaczego. Próbowałem wszystkiego. - Drugą, ważniejszą kwestią jest niemożność grania. W co? Głównie starsze gry(gdyby nie to, szedłbym w Apple), na czele z Warcraft 3. W Planach Wiedźmin 1 i 2. Ale ogólnie nie planuję by nowy sprzęt był dla mnie 100% gaming, bo głównie, 99% czasu to treści internetowe. Bez edycji (raz montowałem video na Air, myśla…
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 3 replies
- 4.8k views
Witam, Laptop będzie służył do transmisji live obrazu HD z różnych miejsc (konferencje itp.). Nie zawsze organizator zapewnia kabel sieciowy lub dobre Wi-Fi, więc muszę mieć solidną opcję awaryjną. Czy umiecie polecić jakiś naprawdę dobry modem na kartę/y SIM do podłączenia przez USB3 do laptopa? Nie jakieś małe gówienko formatu pendrive'a, tylko coś poważnego, co będzie dobrze działać przy słabszych "zasięgach" sieci. Oczywiście z naciskiem na upload. Nie musi, a nawet nie powinien być tani Inny dylemat, to w jakiej sieci i w jakiej ofercie zakupić do tego "abonament", ale teraz chciałbym się skupić na sprzęcie. PS. Mam zerowe doświadczenia z modema…
Last reply by bbartol, -
- 2 replies
- 4.3k views
Witam. Od pewnego czasu przymierzam się do sprzedania swojego Mi boxa 4K i kupienia czegoś innego. Dużo czytałem o raspberry pi 3b+. Chciałbym zapytać się osób które mają i używają tego produktu o wasze opinie. Jak się sprawuje, czy Libreelec dobrze działa bez żadnych przycięć. Jakiego urządzenia używacie do sterowania "malinką"? Będę wdzięczny za każdą opinie. Jeśli zamieściłem temat w złym dziale, to przepraszam.
Last reply by HWKZMC, -
- 1 follower
- 16 replies
- 2.3k views
Chodzi mi konkretnie o szerokość pompki z 'osprzętem' (1 albo 2), chcę uniknąć nachodzenia bloku na slot RAM.
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 11 replies
- 6.5k views
Składam komputer dla znajomego i mam problem po odpaleniu włącza się podświetlenie płyty głównej wiatraki na jakieś 3 sekundy po czym wszystko gaśnie. Jak wciskam power kolejny raz to już robi się pętla restartów. Płyta: Gigabyte B360M DS3H CPU: i3_8100 3,6 GHz GPU: Palit GeForce GTX 1050 Ti DUAL RAM: Patriot Viper Elite DDR4, 2x4GB, 2400MHz, CL15 PSU: CoolerMaster 600W RealPower M520 SSD: GoodRam IRDM GEN2 120GB SATA III HDD: WD BLUE 500 GB SATA III Testowałem na 3 zasilaczach, zawsze to samo, próbowałem wszelkich kombinacji z RAMem (restartując CMOS), zawsze to samo, jedynie nie mam innego CPU Intela, żeby to jeszcze sprawdzić, al…
Last reply by ZduneX25, -
- 2 replies
- 1.8k views
Witam.Szukałem opinii o sklepach z częściami komputerowymi do złożenia no i.......??? Tak jak w temacie.Jakie polecacie sklepy,serwisy do złożenia małego pc-ta. Ważne aby podzespoły oraz sama usługa montażu były w przystępnej cenie dla szarego człeka[emoji55] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 119 replies
- 13.5k views
Witam, Mój pecet w tym roku kończy 10 lat i zdecydowanie czas na zmianę. Chciałbym sobie od zera zbudować nowego składaka. Doradźcie proszę, jakie części są teraz polecane i mają dobry stosunek jakości do ceny, a także – dobry stosunek wydajności do zużycia energii i grzania się. Zawężę nieco moje preferencje i oczekiwania: duża, klasyczna, przestronna obudowa, najlepiej z "ażurowym" frontem, bo to znakomicie pomaga chłodzić dyski (w środku będę potrzebował mieć 2xHDD + 2xSSD) obudowa nie może robić problemów typu "za ciasno na to chłodzenie" czy coś tam. możliwość podłączenia USB3 z przodu, nie tylko z tyłu. płyta główna: to fundame…
Last reply by juddon, -
- 1 follower
- 5 replies
- 2.1k views
Hey ! Poszukuję sprzętu dla starszej osoby. Głównym założeniem jest ekran/monitor. Czyli jakość, rozdzielczość, kontrast itd. No bo tylko to się liczy. Dlatego następstwem tego jest sprzęt AiO. Znalazłem takie cudaki jak: - ACER AZ3-710 - Lenovo IdeaCentre 300 ( milion rodzajów, serio) - MSI Pro 24 4BW Conajmniej 21". I tak patrzę sobie, że całkiem one drogie. Więc genialny ja, wymyślił, że może kupić sam monitor + mini PC. No właśnie, monitor... Jest wybór, gdy jesteś graczem. A gdy szukam o bardzo dobrej jakości + kamerka internetowa ( 2 megapiksele to już trochę siara, no nie? Ciężko to nazwać jakością HD?) + mikrofon (…
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 1.9k views
Witam wszystkich forumowiczów! W ciągu najbliższych dwóch tygodni chciałbym zakupić komputer do najnowszych gier (Wiedźmin 3, Grand Theft Auto V, Battlefront, DOOM, nadchodzący Battlefield 1) na maksymalnych detalach fullhd w cenie 4900 zł Kwota dotyczy samego komputera (posiadam monitor, klawiaturę i myszkę) Nie znam się dobrze na składaniu komputerów, ale bardzo bym chciał, aby zawierał on kartę graficzną Geforce GTX 1070. Co do procesora to myślałem nad Intel i5 6600k, gdyż zamierzam podkręcać procesor i kartę graficzną (w dalekiej przyszłości, bo jest bardzo dobra). Myślałem nad chłodzeniem do procesora Komputer bez systemu i najlepiej, aby miał 16GB pamięci …
Last reply by Nezumi, -
- 2 replies
- 2.2k views
Wymieniłem dysk w laptopie, stary chciałbym włożyć w jakąś obudowę. Nie zależy mi na szybkości usb 3.0 tylko na tym żeby się nie zepsuł. Miałem kiedyś obudowę ale do dysku 3.5 to mi kondensator wystrzelił w twarz jak ją otworzyłem bo chciałem zobaczyć czemu przestała działać :). Ma ktoś już dłuższy czas jakąś obudowę i by mi ją polecił? Na aliexpress jest ich sporo i tanio, ale nie chcę sobie dysku zepsuć bo jeszcze się może przydać.
Last reply by GarryMoveOut, -
- 3 replies
- 2.6k views
Jak w temacie, potrzebuje zainwestować w zestaw do monitoringu z możliwością streamingowania tego co się dzieje przed monitorowanym obiektem - najlepiej online. Wyobrażam sobie to tak, że kamera IP, przesyła sygnał do routera, a ten bezpośrednio do mnie. Dobrze główkuję ?
Last reply by pioben, -
- 0 replies
- 2.2k views
Witam, może i nie do końca temat związany z "Komputery i Laptopy", ale bardziej pasuje on tutaj, niż gdziekolwiek indziej , mianowicie, posiadam w/w router w parze z modemem Huawei E3372 i ostatnio zauważyłem, że... chyba zasilanie z gniazda USB routera jest... za słabe dla tego modemu... o ile podpięte mam tylko PC pod sieć, to jest OK, ale gdy urządzeń jest więcej lub gdy jestem sam, ale zaczynam coś ściągać przez czas dłuższy niż 15min, modem się "zwiesza", router pokazuje, że połączenie jest, dioda na modemie stale świeci niebieskim światełkiem (czyli niby jest połączenie z anteną LTE), ale internetu na urządzeniach... brak. Pomaga wyjęcie i ponowne podłączenie modemu…
Last reply by Nezumi, -
- 7 replies
- 5.3k views
Mam Asusa K52Jc chcę kupić jakiś zamiennik baterii do niego bo oryginalna bateria trzyma już tylko 10 minut góra. Na allegro nie patrzę nawet na jakieś nonamy bo pewnie spali mi laptopa albo zasilacz. Zastanawiam się nad dwoma o powiększonej pojemności GreenCell Pro albo PurePower Plus. Czy jest sens kupowania takich baterii, czy one faktycznie mają lepsze ogniwa (nie chodzi mi tylko o pojemność ale i żywotność)? Czy może zwykłe GreenCell, PurePower, Whitenergy?
Last reply by ddr, -
- 6 replies
- 3.3k views
Może się ktoś podzielić jakąś opinią na temat Della Inspiron 5558? Generalnie szukam laptopa pokroju tego z poniższej aukcji: http://allegro.pl/dell-inspiron-5558-i7-8gb-240ssd-gf920m-4gb-win10-i5916351002.html
-
- 0 replies
- 2.3k views
do wyboru dwa modele:QNAP TS-212P albo Thecus N2310 zastosowanie do domu. głównie multimedia w domu czyli filmy, stream na TV, p2p, kopia zdjęć. Ktoś miał styczność? Moze doradzić który? mam już 2x 2TB redy od WD. więc musi być na 2 dyski. Cena jest bardzo zbliżona oba ok 500zł. Mam starego synlogy ale nadszedł jego czas, jest dość wolny, lubi sie przycinać oglądanie filmów w fhd.
Last reply by hhunter22, -
- 1 follower
- 22 replies
- 3.9k views
Jakie posiadacie membranowe a może mechaniczne? Ja mam gebius kb-g265 [emoji4] ale zamierzam zmienić na jakiegoś mechanika. Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka
Last reply by juddon, -
- 1 follower
- 43 replies
- 7.2k views
Co myślicie o tym lapku. Stosunek cena- jakość? http://allegro.pl/laptop-lenovo-gamer-i5-8gb-1tb-radeon-r5-230m-i5221219416.html?utm_source=Facebook&utm_medium=LikeButton Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Last reply by Nezumi,