Problemy techniczne
30 topics in this forum
-
- 0 replies
- 5.7k views
Na wstępie zaznaczę że jestem amatorem w temacie instalacji oraz modyfikacji firmware Ostatnim czasem dostałem od kolegi Xiaomi MiPad 2 . Z tego co się dowiedziałem to ''uceglił'' go próbując wgrać nowy firmware czy coś w tym stylu . Problem polega na tym że urządzenie próbuje się włączyć , wyświetla się logo MI ale nic poza tym . Jest jeszcze możliwość wejścia w tryb ''dnx fastboot mode'' ale gdy podłączam go pod komputer w menadżerze urządzeń pokazuje brak sterowników przy ''inter android AD''(sterowniki mam ,instalowałem intel android driver 1.10 .Sprawdzane na 2 komputerach z Windows 10) Czy jest jakiś sposób na wgranie systemu na nowo , z góry dzięki z…
Last reply by fredro1233, -
-
- 2 replies
- 6.9k views
Witam Po zakupie mi pad 2 z systemem Win 10 wykonałem upgrade do dual boot (win10+MIUI 7.2). Wszystko przebiegło bez problemów, tablet pracował stabilnie ale zachciało mi się wykonać upgrade androida do MIUI 8. Niestety nie wiedziałem że po upgrade do MIUI8 stracę możliwość przejścia do Win10. Teraz tablet po włączeniu przechodzi do MIUI 8 z którego to nie mam możliwości przejścia do win 10 i korzystania z niego. Praktyka pokazała że większość czasu i tak spędzałem na pracy pod androidem zatem stwierdzam że win10 nie jest mi do niczego potrzebny. W pamięci wewnętrznej tabletu pozostały partycje i dane dla win10 z których teraz po upgrade do MIUI8 i tak nie mogę…
Last reply by Artur Kaszkiewicz, -
- 1 follower
- 18 replies
- 4.2k views
Witam Zakupiłem mipada 2 wersja 16gb z ali. Mam problem ponieważ gdy chce go sprawdzić w apce Minimal ADB fastboot nie wykrywa go. Żeby pokazać problem wrzucam screeny. Mój system win 10
Last reply by Acid, -
Witam, Po zainstalowaniu polskiego MIUI napotkałem problem mianowicie wymieniony w temacie błąd 963. Po kilkukrotnych pobraniach - aplikacja, czy aktualizacja ściąga się do końca a później zamiast się instalować to pobiera się ponownie i tak aż do pojawienia się błędu. Próbowałem wszystkich kroków google jak usuwanie pamięci podręcznej, usuwanie konta google, resetowanie routera itd. Próbowałem również instalować mirrory z apkmirror(zgodnie z tym tematem:link ) i co prawda po tych zabiegach ściągnięty z apkmirror yt mi działa, ale to i tak nie rozwiązuje problemu - sklep google play nie ściąga i nie aktualizuje aplikacji. Mam androida 5.1 oraz MIUI 8.2(6.11.3) …
Last reply by Wolus, -
- 2 followers
- 23 replies
- 4.3k views
Witam, Posiadam stockowy android 5.1 MIUI 7.0.99.99 I chciałbym zainstalować najnowszy Chiński Rom z xiaomi.eu Co muszę zrobić najpierw? Odblokowałem bootloader. Próbuję sflashować dev ROM żeby zrobić roota i wgrać TWRP ale na moim tablecie na ma aplikacji updater i nie wiem jak go zainstalować. Próbowałem zmienić nazwę Romu na 'update.zip' i wgrać stockowym recovery, ale wyskakuje błąd . Liczę na Waszą pomoc, pozdrawiam
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 3 replies
- 2.1k views
Siema. Nie działa mi multimedia go. Wyskakuje błąd. Niby wg pomocy multimedia to że urządzenie mi pad nie obsługuje drm jest przyczyną. Jak to naprawić. Jakiś pomysł? Na rmn3 bangla, na mi pad2 już nie. Dokładnie nie obsługuje Google Widevine Modular DRM. Sprawdzałem DRM info. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Last reply by hhunter22, -
- 1 reply
- 1.4k views
Witam, od dwóch tygodni mam telefon xiaomi redmi note 4 pro, wiesza się przy normalnym użytkowaniu, właściwie co drugi trzeci raz przy korzystaniu, nawet podczas zwykłego wybierania numeru, zaktualizowałam do najnowszej wersji MIUI 8 i dzieje się tak samo. Czy jest na to jakaś rada bo bardzo utrudnia to korzystanie z telefonu. EDI
- 0 replies
- 995 views
Cześć. Mam prośbę. Czy może ktoś z bardziej doświadczonych użytkowników MiPada 2 opisać dokładnie sposób rootowania tego tabletu z oprogramowaniem xiaomi.eu/Miuipolska. Właśnie zakupiłem ten tablet i nie mogę znaleźć dobrego tutoriala jak to zrobić. W samouczku jest instrukcja żeby zrobić rooot przez TWRP. Jest tam nawet link do supersu. Jednak ten sposób u mnie i jak czytałem u innych użytkowników kończy się bootloopem. Link do supersu jest też w dziale z aktualizacją systemu Miuipolska, ale nigdzie nie znalazłem kompletnej instrukcji jak to zrobić na MiPadzie 2. Przy okazji można by odpowiedzieć na pytanie czy wszystkie wersje wersję oprogramowania…
Last reply by Wiktor00212, -
- 5 replies
- 1.6k views
Witam. Rzuciłem na łóżko mentosy z biedronki no i pech chciał że w tym miejscu akurat był tablet MiPad 2 zamówiony z http://xiaomi.com.pl/. No i stało się. Pękło szkło . Ekran nie reaguje na dotyk. Oczywiście nie był to jakiś mocny rzut na chama. Czy jest teraz jakaś możliwość wymiany tego ekranu? Ile by to kosztowało?
Last reply by mi_user, -
- 0 replies
- 1.3k views
Cześć! W dniu dzisiejszym przyszedł do mnie mipad2 od technos z tej oto aukcji: http://allegro.pl/xiaomi-mipad-2-intel-z8500-retina-sd-fv23-nowosc-i6281285360.html Po włączeniu urządzenia zalogowałem się do wszystkich możliwych aplikacji (google, konto xiaomi), następnie zobaczyłem czarny ekran. Czekałem, czekałem, aż wyskoczył komunikat "launcher system nie odpowiada", na dole dwie ikonki "czekaj" oraz "ok". Niestety ani tak ani tak mipad nie działa Teraz pytanie! Od razu odsyłać urządzenie czy jest jakiś łatwy sposób uruchomienia? Od razu mówie, że nie jestem hakerem, nie wgrywałem nigdy roota, roora, roma itp itd. Dzięki z góry, Wiktor.
Last reply by vixa, -
- 3 replies
- 1.9k views
Jesli ktos z Panstwa ma problem z instalacja softu oraz Google Play na MiPad 2 to sluzymy pomoca techniczna w instalacji softu MIUIPolska oraz Google Play i rozwiazania problemu bledu 963, takze w MiPadach nie zakupionych u nas.
Last reply by VitoAndolini., -
- 2 replies
- 1.7k views
Hej, Proszę o radę. Kupiłem sobie Xiaomi Mipad 2 z, a jakżeby inaczej, jakimś badziewnym chińskim ROMem. Chciałem zainstalować coś nowego, polskiego (przy moim Mi4 ponad rok temu dałem radę, więc czułem się kompetentny). Niestety, instrukcja z tej stronie jakoś nijak nie chciała zadziałać, więc skorzystałem z tej: http://www.beritahuaja.com/2016/01/how-to-root-xiaomi-mi-pad-2.html Wszystko poszlo ślicznie, ale koniec końców przy włączaniu normalnym tabletu android się ładuje w nieskończoność. Zarówno fastboot jak i recovery mode (już w postaci "TWRP by MDSTEAM") działają najnormalniej w świecie, więc rozumiem, że jakbym miał wrzucone Wasze "latte" na tablecie to móg…
Last reply by VitoAndolini., -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam, zaktualizowałem MiPada do ROMu xiaomi.eu 6.9.15. Niestety po aktualizacji bardzo często wiesza się. Wcześniej też się wieszało, ale dużo rzadziej.. Teraz potrafi przestać odpowiadać na cokolwiek w każdej chwili, np. podczas oglądania filmu na YouTube. Ciągle mam wrażenie, że jak się zawiesi to się uceglił na amen... Dopiero po kilkunastu/kilkudziesięciu próbach wyłączenia (długo trzymany przycisk power, power+vol-, power+vol+, power+vol-+vol+ w różnej kolejności) MiPad się resetuje (mam wrażenie jakby sam decydował o tym kiedy to zrobi....). Jest na to jakaś metoda? Da się to jakkolwiek obsłużyć? Przyznam szczerze, że to dość uciążliwe przy zwyczajnym korz…
- 2 followers
- 35 replies
- 4.9k views
Witam drogich forumowiczow, DHL dostarczyl mi tablet (wersja 64GB) w piatek 08 stycznia. Po wlaczeniu wszystko bylo ok (no oprocz tego chinskiego softu :-)) tablet dzial i wskaznik baterii pokazywal 51% energii. Uaktualniłem sobie system to ostatniej wersji i korzystalem normalnie z tabletu az bateria spadla do 0%. Podlaczylem go przez kabel usb i nic.Nie laduje ani zadna dioda sie ne pali po podlaczeniu do pradu. Napisalem przed chwila maila do sklepu Gear Best i czekam na odpowiedz. Moze ktos podpowie jak poradzic sobie z problemem ładowania. Dzieki z gory Jarek
Last reply by moth, -
- 0 replies
- 1.3k views
Od czasu wgrania najnowszej aktualizacji wskaźnik naładowania baterii zatrzymał się na 42%. Jak mogę to naprawić bez roota ?
Last reply by walczonline, -
- 1 reply
- 1.2k views
No i stalo sie uceglilem swojego mi pada 2, podalem jakas komende w super su i teraz przy zalanczaniu sie mi pad nie wchodzi do systemu tylko ekran miga na ciemniej badz jasniej, ma ktos moze jakies pomysly co z tym dalej zrobic, bylo juz tak dobrze zflashowalem roma i wszystko dzialalo, przez jedna glupote zbrickowalem caly tablet ma ktos pomysly moze to wywalone recovery, instalowalem systemy od nowa i dzieje sie to samo, moze to byc uszkodzenie mechaniczne czy raczej bedzie dalo sie cos zdzialac? Dziala mi fastboot probowalem wrzucic system przez adb i to samo mruga na jasno i ciemno czarno, nie wiem moze wywalilo recovery bo recovery nie moge zalaczyc, ma ktos jaki…
Last reply by spikuspik, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam, Czy da się zrootować MiPad2 po wgraniu ROMu xiaomi.eu_multi_latte_6.5.26_v7-5.1 ? Po zainstalowaniu romu, wszedlem w recovery twrp i zflashowalem UPDATE-SuperSU-v2.76 niestery rozwaliło to tylko system, który już nie chce wystartować.
Last reply by Immm3r, -
- 6 replies
- 1.9k views
Proszę o pomoc! Od kilku dni "walczę" by zainstalować MIUIPolska. Robię dokładnie (przynajmniej tak mi się wydaje) jak w Poradniku "Instalacja MIUI 2016" dla Mipad 2. Utknąłem w kroku 3 "Instalacja recovery w Windows. Po wpisaniu "Flash_TWRP.bat" i wykonaniu poleceń dostaję komunikat "Brak połączenia" "Naciśnij enter". Niezależnie czy robię to na fabrycznym romie (oczywiście chińskim), czy po zainstalowaniu china dev rom. Zawsze to samo. Próbowałem w trybie Fastboot, również żadnej reakcji. Na forum są podawane różne sposoby, ale jak dla mnie zbyt zawiłe. Może gdyby instrukcje były podane w sposób bardziej "przyswajalny". Tablet owszem bardzo fajny, ale w takiej sytuacji …
- 2 replies
- 1.6k views
Witam, dzisiaj przyszedł do mnie tablet Xiaomi Mi Pad 2 w wersji 64 gb. Zamawiałem go w Chinach więc czekałem na niego ponad 3 tygodnie. Szczęśliwy wyciągam go z pudełka, uruchamiam i szybko wchodze w Sklep Google Play. Chciałem pobrać YouTube'a. Niestety albo w ogóle się nie pobiera i ciągle jest napisanie "Czekam na pobieranie" lub po dwukrotnym pobraniu wyskakuje błąd 963 lub 907 (tylko raz). Na razie próbowałem downgrade'u sklepu play, czyszczenia pamięci podręcznej oraz przywrócenia wersji fabrycznej całego tabletu. Niestety bez skutku. Próbowałem również porad od Googla lecz jak się można spodziewać nic nie dały. Niestety nie zabardzo się znam na bootowaniu i tym po…
- 1 reply
- 3.2k views
Witajcie, mam duży problem z Mipadem 2 z odblokowanym bootloaderem. Po kombinacjach z instalacją przez TRWP romu oficjalnego Dev (wcześniej flashowałem rom Miui Polska ale nie działały Gappsy), Mipad włącza się tylko w DNX FASTBOOT MODE (nie można go wyłączyć przyciskiem Power). Za cholerkę nie mogę wejść w TRWP kombinacją Vol+ Power. Co zrobić żeby przywrócić Mipada do życia?
Last reply by luke0220, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam, mam taki problem z Mi Padem 2 od GearBest, mianowicie jak tablet jest ładowany to nie można go wyłączyć...Jest to normalne? w sensie podczas ładowania jest jakby włączony windows, nawet po kliknięciu zamknij się wyłącza na chwilkę i znów włącza. Gdy go odłączę od ładowania mogę system normalnie zamknąć. Kroś ma jakieś pomysły, przywróciłem do ustawień fabrycznych ale dalej tak jest. Trochę to przypomina jakby automatyczny start komputera gdy takową opcję mamy w biosie aktywną....
Last reply by hel_sake, -
- 1 reply
- 1.4k views
Witam, podczas flashowania ROMu wyskoczył nieznany błąd. Proszę o pomoc, pozdrawiam
- 1 reply
- 1.2k views
Chcę wgrać TWRP na Mi Pad2. Niestety opcja z ADB nie działa. Musze zastosować metodę drugą czyli zrobić roota i wgrać aplikację flashify. Niestety ostatnie dostępne na chińskich stronach developerskie wersje systemu po wgraniu nie posiadają aplikacji SECURITY a zatem nie mam możliwości włączenia uprawnień ROOT'a. Czy ktoś może mi udostępnić w jakiś sposób ROM w wersji 6.3.31 gdzie najprawdopodobniej będzie aplikacja SECURITY. Chyba, że jest inna metoda na zrobienie ROOT'a w nowych wersjach DEV. Jest pewien plan. Instaluję ostatnią wersję china DEV (6.5.26) a później doinstaluję aplikacje pobrane tutaj
- 2 replies
- 1.1k views
Pięknie wgrałem sobie najnowsza wersję androida 6.5.26 na mojego Mi Pad 2. Zachciało mi się zrobić root'a z poziomu recovery jak zaleca Acid (tutaj). Mi Pad już nie działa. Wciaż się włącza i świeci się tylko napis MI pod spodem 3 kropki i napis android. Nawet nie jestem w stanie wyłączyć tableta, bo po przytrzymaniu przycisku power po prostu się restartuje i tak wciąż od nowa. Wejść do recovery nie można w żaden sposób. Jedyna rzecz którą można włączyć to DNX Fastboot mode po przytrzymaniu dwóch przycisków głośności. Czy mogę już wyrzucić MiPada czy też jest dla niego jeszcze jakiś ratunek?
Last reply by ZduneX25, -
- 4 replies
- 2.4k views
Witam! Po przejściu wsystki ceregieli z instalacją xiaomi.eu mam problem z usługami google - czy ktoś mógłby podać co i w jakiej kolejności trzeba zainstalować? obecnie mam xiaomi.eu - 6.5.12 - i wgrywam po kolei (tak jak w temacie miuiPolska dla mipad 2 podają): 1.Google services framework apk 2. Google login services apk 3. Gmscore apk 4 Phonesky apk potem reboot i wywala błąd... Na romie mobilecity od którego przechodzę do xiaomi.eu google działa...(tzn jest jakis błąd w sklepie, ale reszta działa, mogę się zalogować na konto a w xiaomi.eu nic nie idzie). pewnie gdzieś robię banalny błąd ale nigdzie nie mogę znaleźć instrukc…
Last reply by von_Marcus,