Problemy techniczne
424 topics in this forum
-
- 18 replies
- 2.8k views
Posiadam Redmi Note 3 MTK Problem mam podobny do koleżanki (https://miuipolska.pl/forum/topic/18477-problem-z-instalacją-twrp/), jednak nie pomogło mi to co jej... Bootloader odblokowałem, jednak telefon po przejściu w tryb przy użyciu przycisków vol up + power pokazuje mi czarne tło z telefonem i podpiętym kablem, a nie menu twrp... Jeżeli trzeba więcej informacji, screenów to proszę pisać z góry dziękuję za pomoc
Last reply by e-34, -
-
- 2 replies
- 1.3k views
Chciałbym usunąć z telefonu konto Xiaomi i zarejestrować od nowa, sęk w tym że nie pamiętam hasła adres e-mail Nie jest połączony z kontem a numer telefonu jest już nie aktywny aby otrzymać jakieś kody potwierdzające tożsamość, jak się pozbyć konta xiaomi aby móc zarejestrować telefon na inną osobę. Pomocy!! Walczę z tym już tydzień.
Last reply by Wojciech Ratajczak, -
- 1 reply
- 724 views
Witam. Posiadam Redmi Note 3 ostatnio został zaktualizowany do 9.2.2.0 Stable LHNCNK Odblokowałem bootloader i zamierzam wgrać twrp i miuiPolska. Tylko które ? Konkretne linki ułatwia mi zadanie. Dziękuje za pomoc.
Last reply by RobertS, -
- 1 follower
- 22 replies
- 27k views
Piszę do Was czy też macie podobny problem. Chodzi dokładnie o odklejające się szkło hartowane na lewej krawędzi ekranu. U mnie jest to już druga taka sytuacja z dwoma różnymi szkłami. Szkło może nie odkleja się dosłownie ale pod szkłem robi się "pajęczyna". Po odklejeniu szkła ekran nie ma żadnej skazy, a jak docisnę szkło w miejscu "pajączka" to wygląda że jest OK. Kolega w pracy też ma podobny problem czyżby RN3 ma ukrytą wadę ?
Last reply by CezariX89, -
- 1 follower
- 5 replies
- 2.9k views
WItam, Używałem telefonu pod ładowarką, zrobił się mocno gorący. odłożyłem go. Telefon nie reagował, podłączyłem pod łądowarkę pali się tylko czerwona dioda. Zostawiłem na noc nic. Zamówiłem nową baterię, zamontowałem, wsadziłem udało się naładować telefon. Po chwili bateria się rozładowałą, po ponownym podłączeniu nawet na parę sekund, telefon robi się bardzo gorący (ostatnio gdy próbowałem ponownie coś z nim zrobić, to już nie). Na dzień dzisiejszy nie pali się dioda, telefon nie wykrywa urządzenia, robi się trochę ciepły z tyłu. Byłem w serwisie, ponoć padła płyta głowna, albo gniazdo ładowania. Ktoś mógłby pomoć ?
Last reply by Jimmy Seraphin, -
- 4 replies
- 2.6k views
Witam. Przeszukałem prawie całe forum i nie znalazłem rozwiązania na mój problem. Nie działa mi tylko dolny głośnik w telefonie. Jak z kimś rozmawiam to wszystko działa - mikrofon również działa. Przez słuchawki również wszystko działa. Czym może być to spowodowane?
Last reply by Agent, -
- 1 reply
- 782 views
Witam, od kilku dni mam problem z mikrofonem, mianowicie rozmówca bardzo słabo mnie słyszy i praktycznie muszę krzyczeć. Szukałem rozwiązania i próbowałem kilku metod lecz wyłączenie "OK Google" nie zadziałało i dobrym tropem było zmienić persist.audio.fluence.voicecall w build.prop ale niestety nie mam takiego wiersza i nie wiem co robić bo staje się to uciążliwe.
Last reply by ZduneX25, -
- 26 replies
- 3.2k views
Witam. Mam problem odblokowałem bootloader, wgrałem TWRP, zrobiłem wipe, ale przypadkiem nacisnąłem przycisk blokady przez co zablokowałem TWRP. Mam na ekranie swipe right to unlock jednak to nie działa, nie pomaga również przytryzmanie vol -/+ z power. Może ma ktoś jakieś rozwiązanie? Z góry dziękuje za pomoc
Last reply by grzebcio11, -
- 7 replies
- 3k views
Mam problem ze na moim Redmi Note 3 czasami WiFi sie samo wylacza jak mam eran wylaczony. Wiem to poniewaz jak wlacze ekran to widze ze u gory w pasku nie jestem polaczony do sieci WiFi oraz nie dostaje zadnych wiadomosci (gmail itp). Czy ten blad zostal juz naprawiony w nowszym MIUI od Xiaomi? Aktualnie posiadam MIUI Developer ROM 6.1.145.
Last reply by zbijar, -
- 14 replies
- 1.9k views
Witam. Mam problem ze swoim Redmi Note 3 3/32, odblokowałem jakiś czas temu bootloader i wgrałem polskie miui, niestety miałem błąd, że nie mogłem wykonywać ss, więc postanowiłem, że zrobię reset wszystkiego przez recovery i wgram nowe miui pobrane na telefon. Jednakowoż przy hard resecie wywaliło mi i system z pamięci i ten do zainstalowania. Próbowałem wgrać od JdStara miui przez spflashtool, ale staję na download da 100% i czekanie po 30 min nie przynosi rezultatu. Jest może jakieś inne rozwiązanie? Z góry dziękuje za pomoc. @edit na nowy systemie (Windows 10) przy próbie wgrania przez flashtoola, wyskoczył mi błąd nr 4032, ze strony podanej przy jednym z por…
Last reply by Glaniu, -
- 1 reply
- 628 views
Witam dzisiaj przyszedł nowy Redmi Note 3 wer Lte800 i snap. Jak podpialem swoje sluchawki creative aurvana live to na chwile je wykrylo a potem juz nie jakby wogole nie byly podlaczone i dzwiek leci z glosnikow. Poszukalem troche a rozwiazania nie widzę. Odsylac go czy co robić? Dodam ze na innych sluchawkach ktore maja na zlaczu 3 paski normalnie działa. Obie pary słuchawek normalnie dzialaja np na tablecie
Last reply by bezglowy, -
- 8 replies
- 2.9k views
Witam, Zalałem moje spodnie piwem, a telefon miałem w kieszeni. Następnego dnia telefon włącza się na kilka sekund (przy ładowaniu jest to bootloop). Otworzyłem klapkę, a pod spodem była jeszcze kropla piwa (w okolicy baterii przy głośniku). Telefon nie wyłącza się jedynie w trybie fastboot. Jakieś pomysły?
Last reply by Xamion, -
- 0 replies
- 1.2k views
Dzien dobry, Przepraszam za brak polskich znakow. Uzywalam wczesniej selfie sticka i dzialal jak nalezy. Kilka dni temu zaaktualizowalam system do miui 8.5.2 (z chyba 7) i nagle selfie stick przestal dzialac. Sprawdzalam go na samsungu i dziala poprawnie wiec to nie on jest zepsuty. Probowalam "naprawic" w nastepujacy sposob: 1. W ustawieniach kamery: volume buttons functions -> shutter Klawisz glosnosci robi zdjecia a kijek dalej nie. 2. W ustawieniach sluchawek: headphones remote buttons -> control volume level Assign buttons -> i tu niestety naciskanie na kijku jest niezauwazane przez telefon. 3. Zainstalowalam camera360 i ni…
Last reply by esyfloresy, -
- 1 follower
- 4 replies
- 854 views
Witam wszystkich ,dzisiaj zauważyłem że coś jest nie tak z kalendarzem xiaomi redmi note 3 pro, każdy miesiąc jest tak samo ? Dziękuję za podpowiedzi
Last reply by Atk, -
- 1 follower
- 1 reply
- 775 views
Witam, Wg urządzenia zużyłem przez ostatnie 30 dni ok 700 MB danych (załączam screen) Jednak wg Play, w dniu 28.06 o godzinie 7:17 uruchomiona została wysyłka danych zakończona ponad 24h później, bo 29.06 o godzinie 7:28 co pobrało 1,7 GB danych Play nie jest w stanie mi powiedzieć, co zużyło te dane (aczkolwiek tu plus dla Playa, bo zwrócili mi 20 PLN za dokupiony pakiet 2GB internetu) I tu moje pytanie - czy da się w jakikolwiek sposób wyśledzić co i jak mogło zużyć te dane?
Hasło miui
by Sobcio- 4 replies
- 1.4k views
Witam wszystkich mam problem redmi note 3 pro po aktualizacji do miui 8 tel chce hasło do konta miui niestety go nie pamiętam czy pójdzie coś z tym zrobić, co to nr odblokowujący ?
Last reply by robaks, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.4k views
Gdy próbuje zaktualizować przez zip to wyskakuje mi taka informacja: It's not allowed to upgrade to unofficial ROM package MIUI 8.1.1.0
- 2 followers
- 3 replies
- 654 views
Witam mam problem z aparatem wyskakuje mi błąd " Nie można połączyć się z aparatem" i moje pytanie czy próbować wgrywać MiuiPl czy oddać na gwarancję? Telefon z polskiej dystrybucji z Miui Global 8.0 Stabilna/ 8.0.6.0.
- 2 replies
- 746 views
Witam mam pytanie zaczęła mi odchodzić obudowa z boku telefonu i czym to może być spowodowane jeśli telefon mi nie upadł ?
Last reply by kamcio1993, -
- 2 replies
- 820 views
Posiadam najnowszą wersje MIUI POLSKA 6.8.25. Gdy podłącze słuchawki i odłączę nadal mam ikonkę podłączonych słuchawek na telefonie i dźwięk przepada w próżnie, dopiero po restarcie ikonka znika i znowu dźwieki działają normalnie. Zaczyna mnie to irytować, na wcześniejszym sofcie było to samo.. Miał ktoś podobnie? Jakie może być rozwiązanie problemu?
Last reply by KubPal, -
- 3 replies
- 1.3k views
Witam, Mam taki oto problem, kupiłem na allegro Xiaomi Redmi Note 3 z wgranym MIUI POLSKA w wersji 6.1.21, chciałem go zaktualizować do najnowszej wersji ( w aplikacji aktualizacja pokazuje mi że jest wersja 6.1.29) ale pobrałem też najnowszą z MIUI Polska 6.3.3. W telefonie miałem już Super Su, jednak zrobiłem to co można było wg waszego Tutoriala - tutaj szacun. Założyłem konto na Xiaomi, poprosiłem o odblokowanie bootloadera, po jakimś czasie dostałem zgodę, jednak nie mogłem wgrać chińskiego deva... Wyświetlał się komunikat że "nie można zweryfikować pliku aktualizacji", mimo wszystko podłączyłem go pod program Xiaomi do odblokowania bootloadera i po zalogowaniu…
Last reply by malimalinello, -
- 2 replies
- 1.9k views
Witam, posiadam Redmi Note 3 i mam problem z połączeniem przez bluetooth z zestawem głośnomówiącym w VW Passat B6. Moduł w samochodzie wyszukuje telefon, po próbie sparowania pokazuje się komunikat, że telefon jest niekompatybilny Czy macie może jakieś rozwiązanie ? Z góry dziękuję za pomoc.
Last reply by zbijar, -
- 4 replies
- 1k views
Witam, Niedawno kupiłem RN 3 przez xiaomi4you.pl. Telefon ma wgrany rom MIUI 7.1.6.0(LHMCMCK) wersja stabila. Wszystko byłoby ok ale telefon nie może połączyć się z opaską Garmina (Vivosmart HR) oraz ze słuchawka Bluetooth (Platronics M 90), które działaja bez zarzutu z innymi telefonami. Zauważyłem, że ogólnie telefon nie widzi większości urządzeń przez Bluetooth. Chciałem sie dowiedzieć czy ktoś się z czymś takim spotkał? Wyslałem już zapytanie do xiaomi o odblokowanie bootloadera, ale może to potrwać.
Last reply by zbijar, -
- 0 replies
- 534 views
Cześć, Mam pytanie czy może spotkaliście się z takim problemem albo wiecie jak temu zaradzić: już od dobrych kilku tygodni regularnie tak jakby odłącza mnie od sieci - jest opcja tylko połączeń alarmowych. To jest na takiej zasadzie, że działa wszystko okey, kiedy nagle potrafi odłączyć - np w trakcie rozmowy lub nic nie robiąc. Zdarza się, że sieć wróci, ale zazwyczaj trzeba zrestartować telefon i wtedy zwykle jest przez chwilę okey. Wiecie może czego to jest problem? Po poprzedniej systemowej awarii wgrali mi MIUI by epic team 8.0 (stabilna) 8.0.1.0(Epic ROM Ultimate). Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Pozdrawiam
Last reply by gregorn97, -
- 0 replies
- 779 views
Cześć, czy ktoś mi pomoże w temacie. Mianowicie dostałem dostęp do skonfigurowania swojej skrzynki mailowej na urządzeniu. Idzie to przez aplikację AirWatch MDM Agent ale po zainstalowaniu i próbie wprowadzenia serwerów pojawia się komunikat, że urządzenie zablokowane i nie ma opcji. Ktoś poradzi co i gdzie odblokować żeby działało? Proszę. Pozdro D
Last reply by Daniu,