Problemy techniczne
27 topics in this forum
-
- 0 replies
- 8.6k views
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Zwracam się do Pań i Panów z prośbą o pomoc, gdyż dzisiaj stała się dla mnie rzecz straszna. Gdy spojrzałem na swój telefon to ku mojemu zdziwieniu, pamięć wewnętrzna została kompletnie opróżniona nie wiedzieć kompletnie czemu. Próbowałem przywrócić kopię zapasową z chmury, ale zamiast tego zatrzymał się na komunikacie "Łączenie z chmurą Xiaomi..." wywołując u mnie spore zbulwersowanie i zaniepokojenie. Nie pomogła ponowna instalacja oprogramowania, a będąc w akcie tragicznej desperacji, to postanowiłem przywrócić go do stanu fabrycznego, twierdząc, iż oprócz SMS-ów to nie mam nic do stracenia. Zainstalowałem stabilną wersję Miui …
Last reply by NocneGrane, -
-
- 1 follower
- 7 replies
- 2.8k views
Mam wersje miui 16.4.7.0(KHKCNCB). Sciągnęłam MIUIPolska_gucci_x.xx.x_yy-zz.zip wodzę w pobrane ale pojawia sie przy tym zip że nie można otworzyć pliku. Nieogarniam. Co mam zrobić
Last reply by maciej.ostasz.56, -
- 4 replies
- 5.7k views
Cześć Od aktualizacji z 3 marca mam problemy z moim Redmi Note 1S. Początkowo nie działały kontakty, dialer i SMS. Próbując wejść w którąś z tych aplikacji wyskakiwał błąd "android.process.acore". W necie przeczytałem, że to problem z kontaktami. Usunąłem pamięć podręczną kontaktów i dialera i te aplikacje zaczęły działać. Nadal jednak nie rozwiązywało to problemu z aplikacją SMS. Myślałem, że problem rozwiąże się z najnowszą aktualizacją, jednak problem nadal pozostał. Jedyne co wyskakuje to na mignięcie z informacją, że aplikacja SMS przestała działać, nie można nacisnąć zgłoszenia błędu, ani wejść w stack trace błędu. Bardzo proszę o wskazówki, w jaki sposób …
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 849 views
Witam Od jakiegoś czasu mam problem ż ładowaniem Xiaomi redmi note 1s, telefon po podłączeniu nie chce się ładować, czasem załapoe po wyciągnieci bateri, czasem z załapie z podłączenia do komputera, gniazdo zostało przeczyszczone a system przywrócony fabrycznie, problem pojawia się dalej. Problem pojawił się po aktualizacji mi z 7 na 8.1 wcześniej wszystko smigało z małym problem wyłącznia się telefonu przy niskiej temperaturze. Nie wiem w czym tkwi problem, może ktoś z was będzie w stanie mi pomóc. Pozdrawiam
Last reply by kejno, -
- 6 replies
- 1k views
Witam od 2 poprzednich cotygodniowych wydań aktualizacji mam problem z ich instalacją. Mianowicie pobieram plik, jak zwykle wgrywam go i odpalam aktualizacje. Po chwili telefon resetuje się pokazuje się logo producenta, po czym powstaje zapętlenie co chwila następuje reset pokazuje się logo i tak cały czas. Jedynym rozwiązaniem by uruchomić telefon to wyjęcie baterii i ponowne uruchomienie. Proszę o pomoc jak mam instalować kolejne wersje softu. Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia.
Last reply by Tomkoff, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.9k views
Cześć, Mam problem, mój 1S utopił się przez przypadek w soku i padł, telefon ładuje się, po podłączeniu do kompa nawet go wykrywa jako dysk, mogę w niego wejść bez problemu i przeglądać foldery. Zależy mi na odzyskaniu kontaktów które na nim miałem - zapisane w telefonie (niestety nie robiłem od jakiegoś czasu synchronizacji z google ani mi account). Czy jest jakaś możliwość aby je odzyskać (ok 500)?
Last reply by zielonyBB, -
- 6 replies
- 4.3k views
Witam, wczoraj dostałam tel zakupiony na allegro, niestety nie ma w ogóle dźwięku dzwonka, powiadomień, mediów, alarmu czy odtwarznej na youtube muzyki. Przy włączeniu radia dźwięk w słuchawkach jest. Przy próbach ustawienia głośności słychac tylko dźwięk "Głośność Bluetooth" oraz 'głośność głosu". Wszystkie pozostałe ustawienia - cisza. Próbowłam czyścić wejście jack, oraz tego: W zakladce w ustawieniach: dźwięki, powinna byc opcja jak dzwiek dla.zablokowania ekranu. Odznacz i zaznacz jeszcze raz. Lub odznacz, zresetuj tel i zaznacz i zresetuj. Bez zmian. Czy to może być wada głośnika czy coś w ustawieniach?
Last reply by wojtekmarchewka, -
- 1 reply
- 1.2k views
Posiadam ten telefon od jakiegoś czasu i juz wczesniej zdarzało się że gubił zasięg ale przełączałam go na tryb samolotowy i z powrotem i działało. Natomiast od wczoraj cały czas brak zasiegu (wyświetla sie non stop brak usługi/tylko połączenia alarmowe). Próbowałam z trybem samolotowym, zmieniać na inny slot, resetować telefon i nic nie pomagało. Nie wiem co jest nie tak, co powinnam jeszcze zrobić?
Last reply by Robofil, -
- 5 replies
- 978 views
Witam wszystkich jestem nowym posiadaczem Xiaomi Redmi Note 1S zamówiłem go u polskiego dystrybutora, ale mam problem z tym modelem ciągle się resetuję można jakoś to naprawić ? jestem zupełnie zielony w tym więc proszę powiedzieć jakich informacji potrzebujecie, aby mi pomóc Android: 4.4 Miui: 8 Pozdrawiam Radek
Last reply by tomek0768, -
- 15 replies
- 18.5k views
Witam. Mam następujący problem. Często zdarza się że ludzie starają się do mnie dodzwonić i kończy się to sygnałem zajętości lub pocztą. Dostaje informacje smsem ze ktoś chciał się do mnie dodzwonić a okazuje się ze nie miałem nawet jednego dzwonka. Nie dzieje się to zawsze. Kolejna rzecz to problem również przy połączeniach wychodzących. Czasem, pomimo tego że jestem w pełnym zasięgu sieci, czekam nawet po 15 sekund zanim usłyszę sygnał. Jeśli chodzi o moją stronę przeżyje. Problem jest dość duży przy połączeniach przychodzących. Proszę o pomoc. Gwoli ścisłości. Jestem w play nie mam uruchomionych godzin nocnych itp. Telefon to hm 1s. 2g. Pozdrawiam Wysł…
Last reply by Robofil, -
- 0 replies
- 926 views
Witam, z powodu dużej ilości muzyki zostałem zmuszony do kupienia karty micro SD. Zwyczajna karta SanDisk Ultra, Micro SDHC UHS-I, 8GB Chciałem ją zamontować do telefonu, lecz telefon jej nie wykrywa, ani z poziomu systemu ani z poziomu TWRP. Próbowałem ją formatować w FAT32 jak i exFAT, nic nie dało, telefon nawet nie zatrybił, wielkolkrotne restartowanie też nie pomogło. Czy ktoś spotkał się z czymś takim i wie jak to naprawić ? (Używałem wyszukiwarki, ale nic mi to nie dało, ani nie przybliżyło tematu) Jeżeli, coś zepsułem ze swojej strony lub czegoś nie zrobiłem to proszę o nie linczowanie tylko objaśnienei jak chłopu na miedzy Działam na: X…
Last reply by s3boja, -
- 2 replies
- 1.1k views
Cześć. Mam Redmi Note 1S (gucci). Nie wiem co popsułem ani dlaczego ale popsułem. Zrobiłem tak, zainstalowałem TWRP, następnie uznałem za stosowne zrobić backup (bez klikania na Instaluj TWRP w aplikacji) gdyż dobra kopia nie jest zła. Po zatwierdzeniu robienia backupu telefon zaczął się w kółko ponownie uruchamiać, pokazuje się ikonka MI i po kilkudziesięciu sekundach jest reboot. Przerwałem pętlę (wyjęcie baterii), telefon uruchomił się i działa normalnie (uff) ale próba wejścia w tryb recovery kończy się pętlą. Co teraz należy zrobić aby uratować świat? Mam obecnie zainstalowany MIUI w wersji 6.3.10. Powinienem iść przez procedurę opisaną tu http://…
Last reply by tadomir, -
- 2 replies
- 779 views
Witam mam problem z instalacją TWPR , próbowałem rożnymi porad . Proszę o Pomoc Spoiler nikami ale niestey
Last reply by styling79, -
- 1 reply
- 715 views
Witam, Z góry przepraszam, jeśli ten temat się gdzieś już pojawił, ale już chwile go szukałem i nie znalazłem. Mam problem z zapisywaniem aplikacji na karcie SD. W ustawieniach zaznaczone jest, aby wszystko domyślnie zapisywało się na SD, ale jeśli chodzi o aplikacje, które ściągam np. ze sklepu google play instalują się w pamięci telefonu, której nie jest wiele, bo większość zajmuje system, przez co po około miesiącu od formatu telefonu wyskakuje komunikat, że w urządzeniu nie ma już więcej miejsca. Macie jakiś pomysł co mógłbym z tym zrobić? Pozdrawiam.
Last reply by Romsononek, -
- 2 replies
- 908 views
Witam. Jak napisałem w temacie, zmagam się z problemem polegającym na niemożności zaktualizowania w sposób automatyczny systemu. W Załączniku przesyłam ekran jaki pojawia się gdy wchodzę w narzędzie od aktualizacji. Jeśli próbuje kliknąć na przycisk mimo braku napisu jakiegokolwiek na nim, to nic się nie dzieje. Po kilku próbach przełącza się na pasek postępu który wygląda jakby zaczynał coś pobierać. I teraz albo pasek ten stoi na 0% przez jakiś czas (od 5 minut do godziny) aby napisać że wystąpił błąd i należy spróbować później lub też ostatnim czasem dochodzi do końca (lub 79%) i pojawia się komunikat o potrzebie restartu telefonu aby …
Last reply by Nezumi, -
- 2 replies
- 849 views
Witam, właśnie próbowałem zainstalowac najnowszą aktualizację do telfonu xiaomi redimi 1s WCDMA ściągnałem ją wrzuciłem na telefon wszedłem w aktualizację, odpal z pliku. i Zaczeła się aktualizacja na 98% wystąpił błąd i utknąłem w recovery nic nie idzie. Nie moge podłączyć się do telefonu żeby spróbowac wgrać inną aktualizację. Klikam reboot i back to system to sie restuje i wchodzi do systemu, czyściłem datę, cache, wrzuciłem na kartę pamięci aktualizację nazywając udpate.zip ale też nie idzie najwidoczniej musi byc na telefonie z którym nie mogę sie połączyć. Pomocy ! : )
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 781 views
Witam posiadam Hm note 1s cu wersja miui 5.2.13 Zakupilem telefon niedawno na stronie xiaomiforsale i mam problem z wifi mianowicie telefon widzi sieci probuje sie polaczyc ale sie nie polacza, probowalem na 4 roznych routerach oraz wpisywalem recznie nr mac i nic. klikajac w siec probuje sie polaczyc po chwili traci zasieg z siecia i sie rozlacza... Ktos wie jak to mozna naprawic ??? Czy powinienem skontaktowac sie ze sprzedawca???
Last reply by Marius Mal, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.1k views
witam wszystkich Użytkuję redmi chyba jakieś pół roku. Jestem bardzo zadowolony, chyba jedyny problem to waga. Ale postanowiłem tu napisać, bo jest jeszcze jedna rzecz która mnie zastanawia.... otóż jak odbieram rozmowę i przykładam telefon do ucha, to ekran się nie wygasza, dopiero jak telefon odejmę od ucha i przyłożę ponownie, to się wygasi. Trochę to irytuje, bo czasem naotwieram przypadkiem trochę aplikacji. Czy da się to jakoś wyeliminować lub wyregulować? Mam miui 7 5.12.24, ale na poprzednich romach było podobnie.
Last reply by Armin, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.5k views
Witam, mam taki problem ze ciągle synchronizuje mi się kopia zapasowa zdjęć Google. Trwa to już kilka dni bez przerwy. Niby w niczym nie przeszkadza, ale denerwuje mnie takie powiadomienie. Próbowałem wyłączyć tą synchronizację w ustawieniach, ale po krótkim czasie z powrotem samo się włącza. Czy da się jakoś ukryć to powiadomienie z paska statusu ?
Last reply by dorodo, -
- 2 followers
- 10 replies
- 2.3k views
Witam, mam problem z xiaomi.. Telefon resetuje się co jakiś czas w różnych sytuacjach- podczas rozmowy jest to irytujące.. na samym początku wariował slot karty sim, raz widział raz nie widział- reraz się to uspokoiło natomiast pojawił się inny problem:) co może być przyczyną?
Last reply by mgcompany, -
- 9 replies
- 1.7k views
Witam serdecznie, mam takie pytanko do znawców tego telefonu bardziej od strony serwisowej. Otóż córka jakimś sobie tylko wiadomym sposobem zostawiła w gnieździe słuchawkowym czubek od wtyczki jacka. Nie dało się niczym go wyciągnąć wiec postanowiłem rozebrać słuchawkę. Generalnie wszystko poszło gładko, rozebrałem, wyjąłem płytę główną, udało się dzięki temu wyciągnąć ten kawałek wtyczki z gniazda i złożyłem go z powrotem. Niestety telefon już się nie włączył. Po naciśnięciu power podświetla się na chwilę ekran i zaraz gaśnie. Po podłączeniu ładowarki zapala się led ładowania. I to tyle komunikacji fona ze światem. Nie wiecie co się mogło stać? Oczywiście rozebrałem go p…
Last reply by MuzzyCo, -
- 1 reply
- 1.5k views
Testowałem telefon w AnTuTu i testowo odpaliłem najpierw test bez włączonego trybu wydajnego. Ku mojemu zdziwieniu różnica w wynikach w tych dwóch trybach jest pomijalnie mała! Normalny: ~21 500 punktów Wydajny: ~21 800 punktów Czy to normalne, myślałem, że tryb normalny ma w jakiś sposób ograniczony procesor/GPU etc. przez co wynik będzie dużo mniejszy. Czy może jest to wina AnTuTu który i tak wykorzystuje maksimum mocy obliczeniowej bez względu na tryb wydajności? Czyli w sumie włączanie trybu 'Wydajny' do gier i tak nie ma sensu bo różnica będzie minimalna?
Last reply by tmdevil, -
- 2 replies
- 2.2k views
Cześć! Mam problem z swoim Redmi Note LTE 4G Dual Sim, otóż pewnego dnia (około dwóch tygodni temu) telefon wyłączył się przy stanie baterii 18%, a włączył się dopiero po podłączeniu ładowarki. Od tego czasu co jakiś czas męczy mnie battery drain, a temperatura czujników w CPU-Z wynosi ponad 74-76 stopni, baterii 41-42 stopnie. Wczoraj wieczorem miałem 77% baterii, dwie godziny później telefon "nie żył", rozładował się do zera. Podłączyłem na noc do ładowarki i dziś od 8 wytrzymał 6 i pół godziny. Patrzyłam na zużycie energii i na pierwszym miejscu był Gmail z 35%, więc odinstalowałem na próbę, ale to nic nie dało. Drugi proces na liście to system Android, który ze zużyci…
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 1.9k views
Witam serdecznie, Od kilku dni jestem posiadaczem Redmi Note 1s (2gb, 1gb, LTE, dwa sloty sim). To moje pierwsze urzadzenie od xiaomi wiec nie mam zupelnie porownania. Mianowicie mam problem z glosnoscia rozmow, w pomieszczeniu jeszcze co nieco slychac (aczkolwiek tragicznie), na ulicy telefon jest praktycznie nieuzywalny. Problem wystepowal na miui 6 a takze na update do miui 7. Szukalem info o podobnych problemach ale nic konkretnego nie znalazlem. Czy ktos z Was spotkal sie z podobnym problemem? Podejrzewam usterke techniczna co mi sie srednio usmiecha gdyz wiazac sie to bedzie z odeslaniem telefonu i czekaniem na naprawe.
Last reply by fake4r, -
- 1 reply
- 1.7k views
Zaktualizowalem do tej wersji i niestety same problemy, duzo aplikacji nie dziala tak jak powinna np. ECid program do czytania sms-ow i innych tekstow przez sluchawke nie wlacza sie tak jak powinien, po wlaczeniu sluchawek, program radiowy Tunein po paru minutach grania, zamyka sie, rowniez ustawienia nie zapisuja sie chce ustawic blokade ekranu na czas dluzszy niz 15 sek i caly czas powraca do tych 15 sekund, zaczyna mnie to powoli draznic, sam nie wiem gdzie tkwi zrodlo lroblemu, moze ktos ma albo mial podobnie i sie z tym uporal Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka
Last reply by MD13,