Problemy techniczne
105 topics in this forum
-
- 2 replies
- 849 views
Witam, otóż mam mały problem z odtwarzaczem muzyki. Losowo pauzuje odtwarzanie w trakcie słuchania, nie raz kilka razy na jednym utworze co jest bardzo upierdliwe. Dodam, że gdy już utwór się zatrzyma to nic nie da ręczne kliknięcie na play czy pause po prostu trzeba odczekać te kilka sekund i zaczyna dalej grać. Rzadko słucham muzyki, czasem jak gdzieś idę ale jest to bardzo uciążliwe. Zależy mi na tym stockowym odtwarzaczu bo jest fajnie wbudowany w blokadę ekranu itp. Telefon Xiaomi Note 4G, ostatnie MIUI v5. Dzięki za wszelką pomoc. PS. Proszę przenieść do działu z Note, przez pomyłkę utworzyłem temat w złym dziale.
Last reply by fake4r, -
-
- 1 follower
- 5 replies
- 966 views
Na wstępie witam się, jestem nowy Ostatnio oglądając recencje na jutubie mojego nołta, zauwyżyłem iż w aplikacji kamera ( nie zdjęcia tylko filmy )mieli znacznie więcej ustawień, nagrywanie w szybkim i wolnym tempie u mnie jest tylko Time Lapse jako tryb nagrywania. Wiwm że to pierdoła ale może da się dodać parę takich funkcji? Pozdrawiam
Last reply by Palo, -
- 10 replies
- 5.7k views
Witam. Słuchawka Jabra łączy się bez problemu z telefonem Redmi Note LTE. Działa także dobrze. Jadnak gdy telefon jest w stanie blokaty ( "uśpienia" wyłączony ekran ) słuchawka co około 50s traci połączenie z telefonem ( słychać sygnał utraty połączenia i zaraz sygnał wznowienia połączenia z telefonem) Zjawisko to nie występuje gdy ekran jest włączony oraz gdy prowadzi się rozmowę. Zjawisko jest trochę denerwujące jak co 50s słyszysz dzwięki w uchu. Czy ktoś z was zauwałył podobne zjawisko? Wersia oprogramowania MIUI 15.0.0
Last reply by Numb, -
- 8 replies
- 3.4k views
Witam, piszę z pewnym problem z moim wyświetlaczem. Dokładnie zauważyłem przebarwienia na prawie całej powierzchni ekranu. Początkowo myślałem, że są to jakieś bąbelki powietrza pod szkłem ochronnym,ale w ramach że zmieniłem szkło bo stare zaczęło mi się odklejać to okazało się że jednak to kwestia wyświetlacza. Najlepiej widać to na czarnym tle, a przebarwienia nie zmieniają barwy ani położenia w zależności od orientacji ekranu. Czy spotkała kogoś taka sytuacja? Czy mogą być to przepalone piksele? I czy poddać to reklamacji?
Last reply by Piotr Zamerski, -
- 9 replies
- 1.5k views
Witam! Mam telefon dopiero drugi dzień, kupiłem jako 2 miesięczna używke. Telefon w bardzo dobrym stanie. Sprzedający nie dolozyl jednak przejściówki z gniazda chińskiego na europejskie i wczoraj ładowalem go ładowarka od Lg L5 II. Kiedy kładlem się spać koło 1 w nocy było jakieś 75% baterii rano kiedy się obudziłem 23% jak to możliwe, że przez noc spadło ponad 50%?! Przecież ta bateria ma ponad 3000mah! Co może być nie tak? Wina ładowarki? Romu? Nie znam się za bardzo na miui, moze powrzucac jakieś ssy, żebyście mogli zobaczyć i mi pomóc? Z góry dziękuję.
Last reply by liberaka, -
- 0 replies
- 666 views
Dość długo siedziałem na v6 w wersji rozwojowej. Istotnym powodem było to, iż lux działał na nim bez najmniejszego problemu. Niestety zawiodłem się trochę na v6 (fc wszystkich aplikacji średnio dwa razy dziennie, dopiero reboot pomaga, kilkukrotny wipe nie przyniósł rezultatów) i postanowiłem wrócić do poczciwego MIUI v5 w wersji stable. Jednakże szybko przypomniałem sobie, czemu go porzuciłem na rzecz nowszego, - lux ni w ... nie chce tu działać poprawnie. Ustawienie jasności poniżej 0% nic nie daje, ekran nadal ma to samo podświetlenie (najniższe systemowe bez ingerencji pośrednich aplikacji). Tutaj też pojawia się moje pytanie - czy komuś działa lux na v5? Lub czy je…
Last reply by mefju266, -
- 2 followers
- 11 replies
- 1.4k views
Hej, witam wszystkich! Niedawno porzuciłam stareńskiego Samsunga S3, a w moje łapy wpadł (hyyyyyp) Xiaomi Redmi Note 4g LTE z polskim MIUI o wersji 5.1.30. Jestem bardziej niż zadowolona, ale mam pewien problem z kamerą. Otóż: - W stosunku do innych Androidów (mam troszkę doświadczenia) oryginalne oprogramowanie kamery działa dość powoli. Po cyknięciu fotki mija długa chwila zanim z powrotem mogę cyknąć następną. - Zdjęcia są raczej rozmazane, nieostre, sprawiają wrażenie poruszonych - zupełnie jakby był potrzebnys tatyw. Włączenie HDR poprawia jakość ale spowalnia robienie zdjęć jeszcze bardziej. - Po zmianie aplikacji (probowałam Open Camera) nie ma różnicy -…
Last reply by Marvinka, -
- 16 replies
- 1.8k views
Witam.Mam problem z telefonem. Przysłali mi go w piątek i gdy przełożyłam kartę (play) to w kontaktach nie wyświetlił mi się żaden numer. W ogóle nie wiem czy oprogramowanie jest całkiem spolszczone bo jak dzwonie to początek numeru jest z kierunkowym 48 i w nawiasie mam Polska. Pół aplikacji mam po angielsku.Proszę o pomoc.To mój pierwszy tel z Chin i nie wiem co mam robić.Proszę o pomoc.
Last reply by X-SKLEP, -
- 1 follower
- 3 replies
- 719 views
Witajcie. Od poniedziałku jestem posiadaczem nota i niestety juz mam problem. Moi rozmówcy narzekają na to, że bardzo źle mnie słyszą cyt. "Jak spod koca". Po resecie telefonu problem zniknął na jakiś czas. Dodam również, że przy używaniu zestawu bluetooth problem nie wystepuje. Z tego co szukałem w google problem już sie pojawiał. Czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji? I jeszcze jedno. Telefon otrzymałem z miui 5.1.16. Teraz jest piatek godz 19 i kiedy klikam na aktualizacje wyswietla mi komunikat ze system jest aktualny. Czy to normalne? Pozdrawiam
Last reply by Acid, -
- 3 replies
- 973 views
Do tej pory korzystalem z samsungow, tam opcja wideo rozmowy jest standardowo wbudowana w dialer. Wiem ze w xiaomi nie ma możliwości wykonywania takich połączeń ale zdziwil mnie fakt ze wczoraj mój pracodawca zadzwonił do mnie z swojego SGS5 i normalnie nawiązał ze mną videorozmowe. Do tej pory myślałem ze to ograniczenia sprzętowe ale jak można w jedna stronę... Na czym polega problem? Czy mogę liczyć ze w którejś z aktualizacji dodadza ta funkcje? Czy może ona juz jest a ja po prostu nie potrafię z niej skorzystać.
Last reply by darer, -
- 2 replies
- 707 views
Witam. Od dwóch dni jestem posiadaczem telefonu i ogólnie było by wszystko ok gdyby nie jedna kwestia, a mianowicie : - telefon nie chce włączyć się po tzw power off ...albo ja nie potrafię tego zrobić. Naciskanie na klawisz "power" nic nie daje.Jedyne co działa to wyjęcie baterii i wtedy startuje. Chciałem też przetestować włączanie i wyłączanie o określonych porach - ale telefon nie włączył się o określonej godzinie. Jakieś sugestie ?
Last reply by mayday79, -
- 9 replies
- 1.7k views
Witam. Mam taki problem, że co jakiś losowy czas telefon nie daję się odblokować. Twierdzi, że czujnik zbliżeniowy jest zasłonięty. Potrafi być ok przez 2 dni, a potem nagle muszę odblokowywać przez kombinacje "vol +" + "cofnij". Po kilku do kilkunastu próbach odblokowania problem znika i za jakiś czas wraca. Początkowo myślałem, że ma to związek z "brudem - mazami" na ekranie ale nie. W momencie wystąpienie problemu nie pomaga czyszczenie ekranu. Dodatkowo problem wystąpił już również na świeżo wyczyszczonym ekranie. Czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem. Wiem, że mogę wyłączyć funkcję sprawdzania stanu czujnika w ustawieniach ale nie o to chodzi.
Last reply by m4ci3k_sz, -
- 12 replies
- 2.1k views
Od miesiąca posiadał note LTE z miui-1 5.0.0, podczas ladowania dosyć mocno nagrzewa się górną część telefonu. Telefon zaczyna mocno lagowac a w czasie ladowania wynik w antutu wskazuje niecale 10k pkt... Wystarczy ze telefon odlacze od ładowarki a wszystko wraca do normy. Czy ktoś spotkał się juz z tym problemem i czy można go w łatwy sposób rozwiązać?
Last reply by piteq12, -
- 1 follower
- 65 replies
- 9.9k views
Witam Na najnowszym miui Polska ( v6, ale być może na innych miui tez) zauwazylem dziwna prawidlowosc. Po starcie fona mam ok 1,2-1,3 gb wolnej pamieci. No i elegancko sobie wszystko smiga. W ciagu kolejnych godzin, dni pamieci wolnej systematycznie ubywa. OK powiecie... niech sobie ubywa, ram niewykorzystany-ram zmarnowany, android sam zarzadza pamiecia i inne duperele. Ale po ok 2 dniach, czasem wczesniej tej wolnej pamiecy robi sie ok 200mb. i wtedy juz powrot do pulpitu trwa np 4 sec. Koleczko sie kreci i wyrzuca info oczekiwanie na pulpit, czy cos w tym stylu. Odsmiecanie jakimis clean masterami czy innymi taks killerami nic nie daje. Restart przywraca 1,2 gb i o…
- 13 replies
- 3.5k views
Witam. Mam problem z instalacją sterowników usb do Xiaomi Redmi Note LTE. Po podłączeniu urządzenia mogę wejść na urządzenie, ale nie mogę wejść w pamięć telefonu ani karty pamięci: Po kilkunastu próbach czasami udaję się i można coś skopiować na telefon. Ma ktoś dobre sterowniki? Proszę o pomoc.
Last reply by acy, -
- 1 follower
- 10 replies
- 2.6k views
Witam.Mam 2 pytania. 1. Mam aktualnie MIUI V6.Czy mogę normalnie wgrać MIUI V5? 2. Czy wersja stabilna działa jakoś lepiej? Płynniej?
Last reply by zientas, -
- 1 follower
- 5 replies
- 794 views
Witam, mam mini z 19-tego, dziś pobrałem nowe z 26-go ale przez aktualizacje nie mogę go wskazać i tez go nie znajduje. Przez informacje o telefonie tez nie idzie. Juz zglupialem Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka
Last reply by zientas, -
- 8 replies
- 2.1k views
Witam, mam problem z zasięgiem wifi w swoim telefonie a mianowicie jak jestem w odległości nawet 3-5m od routera to zasięg spada mi do jednej kreski. Testowałem ten telefon też na drugim routerze w innym miejscu i jest to samo. Natomiast inne słuchawki takie jak ZTE v987 w tych samych miejscach zasięg mają zdecydowanie większy. Dziwne jest też to, że zasięg ten po prostu szaleje i potrafi nagle skoczyć o dwie kreski po czym spaść na minimalną wartość. Podobnie jest z zasięgiem 3G cały czas jadę na jednej kresce (operator PLAY, wew roaming), gdzie na innych telefonach zasięg u tego samego operatora jest znacznie lepszy. Czasami nawet widać jak telefon pokazuje brak sygnału…
Last reply by Big00s, -
- 3 replies
- 1.1k views
Dzisiaj pisałem jak zawsze bez problemu, aż tu nagle jedna wiadomość doszła z Chińskimi znakami zamiast Polskimi. Miał tak ktoś wcześniej? Ja tak nigdy nie miałem i pierwszy raz zetknąłem się z takim ciekawym zjawiskiem... Poniżej Screenshoty od odbiorcy i ode mnie.
- 1 follower
- 24 replies
- 2.5k views
Telefon z Miui Polska męczył mnie o to żebym go zaktualizował, nigdy tego nie robię ale tak mnie męczył, że klinkąłem pobierz i zainstaluj. Zainstalowało się Miui od Xiaomi i telefon jest nie do uzytkowania, ciagle jakies pytania, ciagle google play sie wysypuje, fejsbuk mesendzer nie ma okienek i nie moge nic napisac na telefonie bo nie dziala klawiatura w zadnej aplikacji. Jak moge najszybciej wrocic do starego systemu? Blagam o pomoc. Pozdrawiam
Last reply by boober, -
- 2 replies
- 1.3k views
Witam mam prawdopodobnie zepsuta kamerę przednia i napisałem do serwisu w Polsce czy mi to odpłatnie naprawia. Czy ktoś juz u nich naprial odpłatnie telefon? Czy mógłby MJ cos więcej o tym napisać? Jak to u niego przebiegalo itd
Last reply by urzytkownik ja, -
- 1 reply
- 870 views
Otóż wczoraj nie wiem przez co i dlaczego tak się stało ale aplikacje przestały łączyć się przez internet mobilny (virgin) APN jest dobrze ustawione bo tak miałem już jakiś czas i wszystko śmigało na LTE a tu nagle aplikacje nie widzą internetu, po chwili łączenia w niektórych wyskakuje błąd - aplikacja została zamknięta. Dodam że na wbudowanej przeglądarce internet działa. Przywróciłem ustawienia fabryczne, wgrałem też od nowa ostatnie miui v5. Nic nie pomaga. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ? Kartę sprawdzałem na drugim telefonie i tam działa normalnie wszystko więc wina leży po stronie Note.
Last reply by Numb, -
- 8 replies
- 3.7k views
Mam problem. Kupiłem tel u [email protected] i kilka dni temu wgrałem miui Polska v5 iiii bateria ładuje się maksymalnie do 98-99% a gdy zejdzie poniżej 20% to natychmiast spada do 1% widać na zrzucie ekranu Co zrobić? Nie było wcześniej problemu.
Last reply by Big00s, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.1k views
Witam Mam Redmi Note Lte i najnowsze Miui. Podczas odtwarzania muzyki przy zablokowanym telefonie potrafi sie zaciac na pare sekund. Jest wtedy cisza. Wznawia od tego zatrzymanego momentu. Myslalem ze to sprawa karty ale jak przegralem na wewnetrzna karte jest tak samo. Jak nie jest zablokowany to jest.dobrze. Czy ktos spotkal sie z takim problemem? Pozdrawiam. Ps. Jesli napisalem w zlym dziale to prosze wybaczyc.
Last reply by wasabi, -
- 9 replies
- 2.6k views
Mam taki problem z FolderMount. Instaluję grę z Play Store i pliki gry które są w folderze obb nie są widoczne przez FolderMount. W Root Explorer widać zawartość folderu "obb" tak samo jak systemowy menedżer plików. Sprawdzałem różne ścieżki i nadal nic nie znajduję tak samo czy przypadkiem foldery nie są ukryte. Ponowna reinstalacja systemu też nie pomogła. Most Wanted przeniosło bez problemu, ale pliki gry były w folderze "data". FolderMount pokazuje że w folder "obb" ma rozmiar 69MB, a jak jego otworzę to jest pusty. Zna ktoś rozwiązanie tego problemu bo chciałem zainstalować sobie parę gier, a nie mogę bo mi miejsca braknie powoli w telefonie, a na karcie mam dużo wo…
Last reply by m4ci3k_sz,