Problemy techniczne
105 topics in this forum
-
- 3 replies
- 3.3k views
Gdzie można kupić oryginalne gniazdo lądowania plus przewód łączący gniazdo z stykami baterii. Najpierw wyłamałem gniazdo (tą końcówkę) wlutowałem końcówkę od S4, ale się strasznie długo lądował więc zamówiłem niby oryginalne z Ali jednak nie pasowało do taśmy łączącej z płyta główną przy próbie wpięcia uszkodziłem też taśmę. Jakieś pomysły? Ktoś serwisuje? Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50L przy użyciu Tapatalka
Last reply by ZduneX25, -
-
- 1 reply
- 2.2k views
Witam czy da się jakoś zwiększyć głośność głośnika rozmów? Obecnie mam ustawiony na max i jest zbyt cicho
Last reply by MD13, -
- 2 replies
- 1.8k views
Witam. Wczoraj mając 10% baterii chciałem włączyć hotspota, aby skorzystać z internetu w laptopie. Uruchamiając go telefon zresetował się i teraz mój problem wygląda tak: Dopóki nie włączę hotspota, wifi działa normalnie. Uruchamiając hotspota, żaden sprzęt nie widzi tej sieci wifi. Po wyłączeniu i włączeniu jeszcze raz hotspot ma status uruchamianie bez żadnych zmian. Nie mogę także włączyć samego wifi. Ciagły status uruchamianie. Aby polączyć się z siecią wifi muszę zresetować telefon. Ponowne włączenie hotspota wyklucza działanie wifi do następnego resetu. MIUI 5.11.5 Proszę o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam.
- 1 reply
- 1.9k views
Dziś w moim Redmi Note LTE (jeden sim) nagle przestał działać dotyk. Co to może być ? Dodam iż telefon nie upadł, nie zalałem go, po prostu w jednej chwili było ok, z po chwili już nie. Wyjmowałem baterię, dalej nic, telefon w teorii jest na gwarancji chińskiej. Bawić się w odsyłanie, próbować samemu, szukać serwisu w Polsce ? Jak ew. wyczyścić dane przed odesłaniem do serwisu ?
Last reply by ddr, -
- 4 replies
- 1.6k views
W ogóle nie mogę wejść do opcji z ostatnio włączonymi aplikacjami. W ustawieniach przycisków jakbym nie ustawił, to jest ten sam efekt. Kiedy nacisnę przycisk Menu (lekko), to w ogóle bez reakcji, a jeżeli przytrzymam dłużej, to wyskakuje powiadomienie "proces com.android.systemui został zatrzymany" po czym blokuje ekran, po odblokowaniu słyszę dwa dzwięki odblokowania. Tak wygląda u mnie wejście w "show recent apps". Ma ktoś jakiś pomysł? Dzisiaj może mi się uda zmienić rom (w xiaomi jest to mój debiut), może to coś da. Pytanie jak to rozwiązać jeżeli nic nie da.. Nagrałem szybkie video z tym zjawiskiem: https://www.dropbox.com/s/ej6qk628x2k3una/20151104_214…
- 2 replies
- 2.8k views
hej, wczoraj niestety zdarzył się wypadek i telefon mi wyleciał. Ogólnie jest cały, bo na szczęście noszę go w pokrowcu jednak najprawdopodobniej coś się stąło z czujnikiem światła. Mianowicie: w momencie kiedy chcę odblokować telefon - pokazuje się komunikat - że czujnik zasłonięty. Muszę najpierw nacisnąć Vol+ i wstecz - dopiero wtedy mam możliwość aby go odblokować. jak dzwonię i zasłonię czujnik światła to wtedy już ekran z powrotem nie odpala się Choć bywają momenty że wszystkie te opcje działają normalnie. Orientujecie się czy serwis w Wrocławiu czymś takim się zajmie lub czy mogę jakoś ten czujnik wyłączyć systemowo? Pozdrawiam
Last reply by Romarius, -
- 1 reply
- 2.6k views
Witam, wie ktoś jak wgrać recovery CWM lub TWRP ? Słyszałem że dostępne na redmi note 4g jest TWRP. Jak je zainstalować i skąd pobrać?
Last reply by pdpiotrek2, -
- 2 followers
- 18 replies
- 19.2k views
Witam, od jakiegoś czasu mam problem z przyciskiem który odblokowuje telefon. Myślałem ,że to wina ROMu ale po kilku kolejnych aktualizacjach problem nadal występuję. Przycisk czasami nie reaguję a innym razem gdy chcę zablokować telefon ekran zgaśnie a następnie od razu się zaświeci. Spotkał się ktoś z czymś takim?
Last reply by ear, -
- 2 followers
- 10 replies
- 2.6k views
Mój Note LTE to jakaś pomyłka. Ma wszystko, czego potrzebuję, ale bateria... Szkoda gadać. Te 3100mAh wystarcza mi na 5 godzin. Więc spróbowałam pobawić się z flashowaniem. Wszystko git, MiFlash, okej. Włącza się bez problemu, sflashowany jest. Tylko że zamiast 8gb wolnego miejsca mam 4gb. Próbowałam wiele razy, obrazy na pewno są okej. Nie wiem co robić, bo Mi PC Suite nic nie pobiera, po 20 minutach jedynie pojawia się komunikat o nieudanym flashowaniu. Proszę Was serdecznie o pomoc, bo dostanę szału Kupowałam nową baterię, zupełnie to samo. Więc coś musi być z telefonem. Ale to nie ten problem, chodzi o pamięć.
Last reply by latet, -
- 3 replies
- 3k views
Witam jakoś koło tygodnia temu podłączyłem telefon do ładowania na noc (zapaliła się dioda) i poszedłem spać. Rano patrzę a telefon mimo podpięcia do ładowarki jest prawie rozładowany. Po ponownym podłączeniu do ładowarki dioda zapaliła się na kilka sekund i proces ładowania się przerwał. Próbowałem już na kilku ładowarkach (oryginalna 1A, 0,6A i 2A) oraz na wielu kablach. Na żadnym nie dało się telefonu naładować Zakupiłem płytkę ładowania do tego telefonu ale niestety po wymianie dalej jest tak samo. Jakieś pomysły? Czy to może być wina baterii?
Last reply by Nezumi, -
- 2 followers
- 3 replies
- 2.5k views
Witam Telefon po naciśnięciu ON , uruchamia się 5-7 sek i się wyłącza, i tak w kółko. Mogę wejść vol - + ON/OFF do FastBoot i do MIrecovery,zrobiłem Wipe cache, nic nie dało. Mam kilka zdjęć do zgrania i nie mogę nawet zdążyć ich zgrać. Czy da się w jakiś sposób? Następnie jak wgrać nowy soft, bo wydaje mi się że to wina softu? pozdrawiam
Last reply by Lamcza, -
- 3 replies
- 3.2k views
Mam taki problem, że jak jest włączony to nie ładuje mi się bateria, a jak wyłączę to wtedy zaczyna się ładować. Bardzo krótko trzyma bateria, ściągnąłem jakąś apkę i pokazuje, że jest jedynie 1400mah. Czy problem z ładowaniem to może być wina baterii? http://www.aliexpress.com/item/Xiaomi-Redmi-Note-Aluminum-Metal-Tempered-Glass-Xiaomi-Hongmi-Note-Battery-Cover-Case-For-Xiaomi-Red/2016268600.html?spm=2114.01020208.3.12.vM71Wa&ws_ab_test=201526_2,201527_1_71_72_73_74_75,201409_1 Co sądzicie o czymś takim? Telefon mam prawie rok. Dodatkowo zaczyna mi wywalać bad pixele. Kupiony był u goldwaya na aliexpress.
Last reply by Addamas, -
- 1 follower
- 9 replies
- 2.6k views
Mam ogromny problem. Jeszcze niedawno mój telefon w ogóle się nie grzał (bateria słaba od zawsze). Teraz przy całkowicie normalnym użytkowaniu czy chociażby słuchaniu muzyki temperatura procesora w moment dochodzi do 70°. Na pewno mod nie jest przyczyną, ale wgrane jest MIUI 7. Przed tym robiłam całkowitego wipe. Bateria jest zamówiona, ale co mi po tym, jak na procesorze można zrobić sobie śniadanie... Proszę niesamowicie o pomoc.
Last reply by witox, -
- 3 replies
- 2.2k views
Od jakiegoś czasu zaobserwowałem, że telefon bardzo wolno się ładuje. A czasem nawet pomimo podłączenia do ładowarki i jednoczesnego korzystania się rozładowywuje. Kabel oraz ładowarka sprawna. Co może być przyczyną? Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Last reply by Messiash, -
- 24 replies
- 3.7k views
A zatem-problem mam z baterią. Jeśli trzymałaby jeden dzień (czyli te 12 godzin, bez nocy) to byłabym naprawdę szczęśliwa. Przy dosyć dużym obciążeniu może trzymać 5 godzin, to jest ewentualnie zrozumiałe, ale kiedy praktycznie go nie dotykam, to godzina zabawy i komunikat o 9% baterii. Też występuje coś w stylu-mam 40%, będzie w sam raz-po czym 30 minut aktywności i 9%. A około 18-19 jakby dostawał sygnał-teraz masz się rozładować! Statystyki są bardzo dobre. Wakelock Detector nie pokazuje nic niepokojącego. Oprócz tego używam Greenify. Ostatnio też o wiele wydłużył się czas ładowania, przy korzystaniu i ładowaniu procent stoi w miejscu albo spada. MIUI pokazuje, że po…
Last reply by fredek7, -
- 0 replies
- 2.4k views
Cześć, Czy komuś z Was udało się drukować z Redmi Note przez kabel USB? Chodzi mi konkretnie o konkretnie opcję drukuj bezpośrednio z Galerii, czy Worda mobile. Mogę drukować przy użyciu programu PrinterShare, ale nie o to mi chodzi, bo ten program nie radzi sobie z niektórymi plikami. Dodam, że nie udało mi się włączyć usługi drukowania. Ciągle mam informację, że moduł jest wyłączony i za żadne skarby nie mogę go uruchomić. Dodam, że OTG działa bez problemu, np. zewnętrzny nośnik pamięci, więc to nie jest problemem. Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by kemezrp, -
- 1 follower
- 19 replies
- 11.9k views
Witam. Ostatnimi czasy denerwowało mnie to, że telefon szybciej się rozładowywał niż dotychczas. Sprawdziłem zużycie baterii przez aplikacje i wyskoczyło mi takie cudo: Reset telefonu nie pomógł. Wyjąłem kartę pamięci z telefonu. Przeskanowałem avastem i nic. Wie ktoś może co trzeba zrobić, aby pozbyć się tego procesu? Galeria także ma duże zużycie. MIUI wersja 5.6.18 Dodam, że kiedy mam uruchomione wifi na górnym pasku zawsze pokazuje transfer wynoszący 105kb/s
Last reply by goofas, -
- 2 replies
- 7.4k views
Witam , mam problem z głośnikiem tym z tyłu . Dziś miałem jeszcze poprzedni soft i już na nim się pojawił problem , grałem na tel i były wszystkie dzwięki , fakt że telefon był gorący ale nie był na słońcu (chyba normalne w Note że się grzeje przy grach ) zrestartowałem go bo lubie mieć czystą pamięc a robie to raz na dwa dni , pozniej po jakimś czasie zauważyłem że mam 3 nieodebrane a dzwonka brak . Sprawdziłem na ekranie głośności i tam ustawiając pojedyńcze paski słychać np głośność rozmów z głośnika rozmów a w innych paskach cisza . Dzwonki , muzyka , youtube wszystko cisza . Wykonałem reset itd nic . wgrałem nowy soft 5.8.6 i nic . W diagnostyce przez kod z klawia…
Last reply by Żakien, -
- 1 follower
- 6 replies
- 4.9k views
Witam, Telefon [Redmi Note 4G] z LTE mam od miesięcy, ale dopiero 2 tyg. temu mój operator (T-Mobile) raczył mi włączyć 4G. Internet działa bardzo dobrze. Ale dziś zauważyłem, że nie odchodzą do mnie MMS-y, gdy tel. jest w trybie 4G. Dochodzi tylko jakby SMS z info, że nie można pobrać MMS-a, obok jest jakby przycisk do ponowienia próby, ale to nic nie dawało. Po ręcznym przełączeniu się na 3G MMS doszedł po kilkunastu sek. Jak ten problem naprawić? (Choć w obliczu tego zagrożenia http://di.com.pl/takze-twoj-telefon-z-androidem-mozna-zhakowac-jednym-mms-em-52705, to może lepiej go nie naprawiać
Last reply by kendi, -
- 1 reply
- 1.9k views
Witam wszystkich własnie dokonałem zakupu xiaomi redmi note lte i juz na początku mam mały problem Chodzi o to że po właczeniu telefonu z konta "ucieka" mi kasa. Wyłączyłem przesył danych przez sieć komórkową a mimo to kasa znika. Nie wiem co jest grane,może ktoś będzie mógł mi pomóc. Z góry dziękuję
Last reply by Numb, -
- 9 replies
- 3.6k views
Mam problem, po sformatowaniu karty telefon nie magazynuje na niej danych, przed formatem wszystko działało. Formatowałem używając telefonu.
Last reply by kornel1902, -
- 2 replies
- 2k views
Witam Prosze pomóżcie jest to bardzo uciążliwe nie moge praktycznie wykonać żadnego połączenia bo gdy zaczynam dzownić ekran wygasa i telefon sobie dzowni ale nie ma opcji żeby wybudzić go. Myśle że coś jest nie tak z czujnikiem, wersje telefonu mam oryginalna nie wygrywałem wersji z tego forum. Ma ktoś jakieś pomysły ?
Last reply by m4ci3k_sz, -
- 2 replies
- 1.9k views
Hej, po aktualizacji do wydań piątkowych, telefon zaczął mulić, kiedy włączam nawigację (konkretnie Google maps + yanosik, a nawet przy samych Google maps). Nie wiem czy problem jest związany z nową wersją samego romu czy też samych google maps. Robiłem pełen reset telefonu, ale to nic nie dało. Teraz wgrałem 6.5.1.0, ale problem nie zniknął. Co proponujecie? Pozdrawiam
Last reply by ajes, -
- 1 follower
- 8 replies
- 2.2k views
Dzień dobry wszystkim, na wstępie napiszę, że jestem właścicielem HM NOTE 1S CMCC od około miesiąca i do tej pory byłem bardzo zadowolony więc nic nie grzebałem nie zmieniałem bo wszystko chodziło idealnie. Miałem zainstalowane ostatnie polskie MIUI (preinstalowane przez sprzedawcę - Norman Wieja - pewnie gzdieś się tutaj kręci ) Dzisiaj przypadkiem kliknąłem aktualizację i telefon przewrócił się do góry nogami. Nie mam języka polskiego, kontakty mam wyczyszczone i nie mogę uruchomić google store (apka się niby uruchamia i po ułamku sekundy wraca do pulpitu). Nie zabardzo wiem co robić, czy da się gnoja jakoś przywrócić do poprzedniej wersji w prosty sposób? …
- 4 replies
- 5.2k views
Witam, gdy próbuje włączyc telefon. telefon nie chce sie włączyć swieci sie tylko ten biały znaczek mi.com dalej telefon nie chce sie uruchomić pomocy co mam zrobic próbowałem recovery przyciski POWER+VOLUME DOWN ale to nie stety nie działa pomocy szybko
Last reply by niezmierny,