Dyskusja ogólna
77 topics in this forum
-
- 0 replies
- 1.3k views
Ok conieco wiem ale chciałbym się upewnić jak to wszystko działa. Mianowicie mam ustawiona kopie zapasową w chmurze i tam mam przy wszystkich aplikacjach pozaznaczane. Tak samo mam ustawiona synchronizację wszystkiego (zdjęć itd) w chmurze ok i tera niech mi ktoś wyjaśni jak i po co to jest.? Jak np zgubie telefon i sobie kupię inny tel xiaomi np xiaomi note 1s to po zalogowaniu do konta wszystkie fotki mi się na komórkę z chmury przegrają? A jak z programami - w chmurze są całe programy czy tylko ich dane i ustawienia? I tez się od razu wszystko nakomorce zainstaluje czy każdy program musze zainstalować z osobna i po prostu on wtedy z chmury sobie tylko dane przeniesi…
Last reply by igoor1983, -
-
- 1 reply
- 1.5k views
Co trzeba wpisac, zeby wykonac kalibracje poszczegolnych czujnikow?
Last reply by m4ci3k_sz, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.8k views
Hejo! Z ciekawości panowie... Czy jest gdzieś jakaś stroniczka rozszyfrowująca modele telefonów Xiaomi? Na moim telefonie w: ustawienia -> informacje o telefonie jako model pisze HM NOTE 1LTE. Cóż to oznacza i jak się to ma do tych, które są opisane jako lteW? Z podziękowaniem!
Last reply by Marvinka, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.6k views
Witam. Mam zainstalowanych kilkanaście apek ze dwie gry (angry birds), i co jakiś czas mam komunikat że kończy się pamięć i programy mogą nie działać, pozostaje 300 - 600 mb. Sprawdziłem foldery LOST itp i te są puste. Na szybki rachunek to te apki z grami nie ważą wiecej niż 1 gb. Ma ktoś sposób jak zluzować pamięć.
Last reply by suad, -
- 4 replies
- 3.5k views
Witam. Chciałbym podłączyć aparat nikon d5100 do mojego note lte bo czasem chciałbym przesłać znajomym zdjęcia które mam tylko na aparacie. Zakupiłem przejściówkę USB do mikro USB i podłączyłem. Włącza się tylko aplikacja galeria i nic poza tym się nie dzieje. Powinienem przecie widzieć to jako nośnik przenośny czy coś. A może powinienem coś w telefonie włączyć? Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
- 2 replies
- 1.1k views
Czy jest szansa żeby to połączyć i używać? Dziekuje za pomoc
Last reply by Boski, -
- 6 replies
- 1.3k views
Zdarzyło się że obsługa medialna nie dotarła, wypadek samochodowy... Mimo to chciałem udokumentować imprezę. Wyciągnąłem mój nowiutki Note LTE, włączyłem nagrywanie i... ciemno jak w... u afroamerykanina. Po telefonach nie spodziewam się jakiejś ekstra jakości, no ale litości, nie aż tak źle. Sample nagrane Xiaomi Redmi Note LTE. Nagrane Nokią 920 W przypadki Nokii widać że jest po prostu źle i że sobie nie radzi, ale w przypadku Note wogóle nie ma o czym mówić. On niestety nie kręci nawet złych nagrań, tylko nieczytelne plamy. To mój egzemplarz ma taką przypadłość, jest wadliwy, czy to taka chińska myśl technologiczna?
- 15 replies
- 2.8k views
Witam. Kupiłem telefon Xiaomi redmi note 4g. Miałem tam miui 4.4.2 kitkat w wersji 15.0.. Niestety wczoraj maiałem bricka i musiałem zfleszować telefon, wszystko juz wróciło do normy.Tylko mam pytanie czy miui które miałem wgrane fabrycznie od Xiaomi a miui które pobrałem z MiuiPolska różni się w wydajności? Bo może mam dziwne wrażenie, ale telefon jakby mi czasami się zwieszał. Pozdrawiam.
Last reply by avish, -
- 2 replies
- 915 views
Szukam sluchawek do tej komórki, krótkie pytanie do audiofili-16 ohm czy 32 ohm? Jakie uzywacie? Niby pistony posiadają 16 ohm ale większość nausznych (za takimi się zaopatruje) ma 32 ohm i obawiam się ze komórka nie da im pełnej mocy, jaka by potrzebowały.
Last reply by wasabi, -
- 6 replies
- 1.7k views
Witam. Piszę tutaj bo chyba najszybciej i najpewniej. W sobotę 24.01.2015r Odebrałem swojego własnego Xiaomi Redmi note LTE. Zakup miał miejsce przez aliexpres u sprzedawcy posiadającego 7000 pozytywnych komentarzy. Jednak chciałem się upewnić czy aby na pewno jest to oryginał. I tutaj zaczeły się schody: 1. Strona do weryfikacji produktu zawiera okno do wpisania kodu weryfikacyjnego niestety w Chińskich znaczkach podobnie jak 2 opcja - można to jakoś ominąć 2. Aplikacja do sprawdzania oryginalności przerywa w 50% z opisem iż wersja jest juz zainstalowana z innym podpisem - Nie znalazłem miejsca żeby ją odinstalować 3. Antutu Benchmark po zakończeniu testów wskazuje sp…
Last reply by Big00s, -
- 11 replies
- 8.9k views
Hej, orientuje się ktoś może w etui do Xiaomi Redmi Note 4G - tak żeby było pancerne? Niestety ale o Love Mei naczytałem się dużo złego - telefon się nagrzewa, nie słychać rozmówcy itp itd.
Last reply by checkmate, -
- 13 replies
- 1.7k views
Witam! Czy ktoś może mi powiedzieć czy note lte obsługuje karty 64gb? Niektórzy piszą, że u nich działają ale niestety mój smartfon nie widzi wogóle takiej dużej karty. Proszę niech ktoś się wypowie, ktoś kto testował.
Last reply by supermonter, -
- 6 replies
- 1k views
Witam. Pożyczyłem przed świętami znajomemu z pracy swoją ładowarkę, bo jego coś nie działała, a ja miałem jedną extra w domu. Wczoraj mi ją oddał i kiedy dzisiaj próbowałem naładować Note'a, to tel w ogóle nie wykrywał, że został podłączony do gniazdka. Musiałem go naładować inną ładowarką. I teraz się zastanawiam, czy kumpel czasem się "nie pomylił" i oddał mi swój uszkodzony kabel usb z moją ładowarką. Czy mógłby mi ktoś napisać jak wygląda oryginalny kabel, albo zrobić zdjęcie wtyków? Czy wtyk microUSB miał taki piorunek? Czy kabel był czarny, czy taki czarny mat? Ja nigdy nie zwracałem uwagi na wygląd tego kabla i kompletnie nie pamiętam jak wygląda.
Last reply by wasabi, -
- 6 replies
- 1.4k views
Witam wszystkich, Zamierzam kupić telefon u forumowego sprzedawcy a4u, mam pytanie: Jaka jest jakość dzwięku na lepszych słuchawkach np. AKG K99, 414P lub podobnych. Bo wiem, że w wersji z MKT szału nie ma. Zależy mi na tym aby był poprawny i oddający całe pasmo oktawowe. Pozdrawiam Adrian
Last reply by Adrianus1980, -
- 3 replies
- 2k views
Witam! Zapewne temat bez sensu, ale chcę się upewnić przy aktualizacji: 1.Pobieram Rom miuipolska z downloadu miui 6(nie musze po kolei, tzn. Jak mam z 12 to mogę 26. Mam note jakjedna karta SD to dior. Zamieniam nazwę na update. 2.Robie backup w recovery 3. Aktualizuje przez aplikacje Aktualizacja 4.Telefon się uruchomi. Dobrze? Jak że stanem naładowania baterii?
- 4 replies
- 1.2k views
Witam Stałem się posiadaczem nowego Redmi Note LTE. Telefon jest świetny, jednak mam jeden problem. Nie działa wysyłanie wiadomości głosowych w messengerze. Kupiłem go na aliexpress od Goldway i niestety nie ma updatera. Czy mam po prostu postąpić zgodnie z tym poradnikiem: http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/niezależnie od tego jaki soft mam obecnie w telefonie? Znalazem na stronce taki soft: MIUIPolska_dior_21.0.0_v5-4.4.zip - ZIP archive, unpacked size 602 400 403 bytes. Będzie ok? Nie chciałbym nic uceglić...
- 1 follower
- 4 replies
- 1k views
Witam Jak zrobić root gdy nie mam aplikacji updater tak jak przewidują tu en.miui.com/thread-37195-1-1.html Proszę o konkretną poradę a nie pisanie ze jest wyjaśnione, to jest moje pierwsze miui i się dopiero go ucze a niestety na forum nie znalazłem rozwiązania.
- 5 replies
- 1.6k views
Witam stałem się szczęśliwym posiadaczem Redmi Note LTE i chciałbym zaktualizować system. Pierwszy raz korzystam z miui i wolę się upewnić, że nic nie zepsuję. Telefon kupiłem na antelife ma wgrany miui v5. Wbudowana aktualizacja powiadamia o zaktualizowanym telefonie. Jest dostępna aplikacja updater tzn. mam skorzystać z metody nr 1 i wgrać miui v6? Czy najpierw wgrywać v5 miui polska? Załączam screena z aktualnej kompilacji.
Last reply by Numb, -
- 6 replies
- 2.3k views
Hi, kilka pytań.. Na HM Note 1 Ltew ,KK 4.4.4 KTU84P ,Miui 4.12.12 ...nie dostępna funkcja ,,ok google,, nie rozpoznaje j.pl ..innych też np j.ang wyszukiwanie i komendy głosem brak, na V.5 tak samo.. inne instalowane appk efekt ten sam, następnie na v5 Dior byla edycja podglądu ekranów całkiem ciekawa i przydatna teraz na v6 naciskany trzy kreseczki i ..szkoda tego ze juz nie ma a może jest..tylko gdzie i jak.. No i jedna ciągle nie zrobiona opcja czyli ustawienia,wyświetlacz,tapeta bach i..zatrzymanie motywu...szkoda,tapetki cieszą a błędów coraz więcej ,to podyskutujmy ?? ..zapraszam
- 1 reply
- 1.4k views
Witam tak jak w temacie, czy mogę wykonać aktualizację z wersji 5 stable na 6 poprzez pierwszą metodę, czy robi się to jakoś inaczej? Wolę spytać niż coś skopać. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka
Last reply by Numb, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.2k views
Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem forum i telefonu Xiami Note LTE. Zainstalowałem ostatnie najnowsze stabilne miui v5. Mam 2 pytania: Jak włączyć powiadomienie led o otrzymanym emailu ? Korzystam z aplikacji my mail gdyż gmail sprawiał problemy. Połaczenia czy smsy są sygnalizowane. I drugie pytanie czy można ustawić jakoś wyciszanie przychodzącego połączenia gdy obrócimy telefon ekranem do dołu ? Właczyłem to w gravity boxie ale nie działa. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
Last reply by fake4r, -
- 2 replies
- 1.2k views
Witam, zauważyłem, że aparat w wersji 4G na Miui V6 robi gorsze zdjęcia niż ten z MTKiem na Miui V5. Problem jest aplikacji czy samych sterowników aparatu? Istnieje opcja na poprawę jakości zdjęć w 4G ?
Last reply by Big00s, -
- 3 replies
- 2.4k views
Czy ten telefon obsługuje standard MHL?, a może jest jakiś inny sposób żeby wypluć z niego obraz na telewizor z hdmi? Chodzi mi o oglądanie filmów na telewizorze. Wiem ze jest WiFi-Direct, ale mój telewizor nie posiada tej funkcji.
- 1 follower
- 2 replies
- 1.4k views
Witam. Wszystkie aplikacje instalują się w pamięci telefonu. Już mapy Europy nie da rady wgrać bo miejsca brak. Da rady jakoś przenieść/włączyć instalacje aplikacji na karcie SD? I druga irytująca sprawa to ze sklepu play tylko mogę pobierać przez WiFi. Można to jakoś pozmieniać?
Last reply by wasabi, -
- 1 follower
- 4 replies
- 986 views
Witam na stronie zauważyłem że pojawiła się wersja stable 21.0.0 i chciałbym się dowiedzieć jak ją mogę zaktualizować z obecnej 15? Na stronie zalecana jest metoda 2 i mi recovery ale czegoś takiego w telefonie nie mogę znaleźć, więc wolę spytać zanim coś popsuję Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka
Last reply by Piotr Zamerski,