Dyskusja ogólna
77 topics in this forum
-
- 1 follower
- 12 replies
- 3.4k views
Jaki według was jest najlepszy / najbardziej stabilny ROM na Redmi note LTE? W grę wchodzi oczywiście V6 i V7. Ja osobiście siedze na wersji stabilnej V6 miui polska i jest tak dobra że ciężko mi się zdecydować na wgranie nowszego(czyli V7). A jakie są wasze odczucia? Czy wersja stabilna V7 jest tak samo dobra jak V6? Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Last reply by latet, -
-
- 1 follower
- 2 replies
- 1.6k views
Siemka, w grudniu kupiłem sobie ten telefon i o dziwo się nim nie bawiłem tak jak poprzednikami(romy, podkręcanie itd.). Dzisiaj sobie szukam w necie co można zrobić w tym telefonie ciekawego i zauważyłem, że jest już wersja 7 miui, a na telefonie dalej mam 5 i nie widzi on aktualizacji przed updatera. Możecie mi powiedzieć czy opłaca się wgrywać 7? Głównie zależy mi na roocie, którego teraz nie mam.
Last reply by MD13, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.8k views
Tak jak w temacie czy xiaomi note lte dostanie miui bazowane na lollipop'ie ?
Last reply by Nezumi, -
- 2 replies
- 1.3k views
Czy ktoś z was posiada zastępczą tylną obudowę/pokrywę baterii która nie jest tak śliska jak oryginalna? Nie chodzi mi o dodatkowe etui. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Last reply by mat01, -
- 0 replies
- 757 views
Witam, czy ktoś próbował montażu adaptera z 1 SIM do 2 SIM. Jak wiadomo występuje wersja dual SIM. Jednak czy jest możliwość zrobienia dual z jednego sim? Wysłane z mojego Lenovo TAB S8-50L przy użyciu Tapatalka
Last reply by Messiash, -
- 2 replies
- 1.1k views
Mam najnowsze miui i mam problem chciałbym zapisywać aplikacje z google apps na karcie SD. Próbowałem już SDfixa i nie działa, próbowałem ręcznie nadpisać: Urządzenie\etc\permissions\platform.xml i też nie działa. Czy ktoś ma jakiś sposób? powoli tracę nadzieje że da się to zrobić. Za każda pomoc będą wdzięczny (nie znalazłem na forum nic co by działało chyba że źle szukałem)
Last reply by miron185, -
- 1 reply
- 1.2k views
Mam tego typu problem, że strasznie mi tnie Spotify. Zastanawiałem się czy by tutaj nowsze MIUI nie pomogło. Czy ktoś miał też taki problem? Mam MIUI 4. Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Lamcza, -
- 1 follower
- 20 replies
- 8.7k views
WITAM PO AKTUALIZACJI MIUI 5.6.25 NIE MOGE WYLACZYC KARTY NR1 NA KTOREJ MAM INTERNET LTE PLAY, POKAZUJE SIE INFORMACJA - AKTUALNIE TA KARTA SIM JEST DOMYSLNA,JEZELI WYLACZYSZ KARTE NIE BEDZIESZ MOGL WYKONYWAC POLACZEN , MOZESZ ZATRZYMAC TE KARTE SIM JESLI USTAWISZ DRUGA JAKO DOMYSLNA . W DOMYSLNYCH TRYBACH KART MULTI SIM MAM USTAWIONE - POLACZENIA GLOSOWE NIEUSTAWIONO , A INTERNET KARTA 1 TEN LTE PLAY. PRZED AKTUALIZACJA WYLACZALEM BEZ NICZEGO, CZY TO JUZ TAK MUSI BYC , ZE PRZED WYLACZENIEM BEDE MUSIAL INTERNET PRZELACZYC NA INNA KARTE A PO WLACZENIU NA TE KTORA MAM WLASNIE TYLKO DO INTERNETU I NIE CHCE UZYWAC INTERNETU Z INNEJ KARTY ? BARDZO PROSZE O POMOC . T…
Last reply by mrosi, -
- 10 replies
- 1.3k views
Dla zainteresowanych artykuł nakreślający troche nowego redmi note 2. Wygląda dość ciekawie http://www.frazpc.pl/aktualnosci/929051,redmi-note-2---specyfikacja-nowego-sredniaka-xiaomi.html Ciekawe czy to już oficjalne dane.
Last reply by tosshi2, -
- 14 replies
- 3.8k views
Dzień dobry. Na urządzeniach z procesorami MTK dało się zrobić backup NVRAM żeby w razie czego przywrócić do życia moduły radiowe. Jak wykonać podobną operację na Redmi Note LTE (gucci) z procesorem Qualcomm?
Last reply by tosiek, -
- 2 replies
- 824 views
Czy jest jakaś wersja MIUI albo innego softu bazująca na Androidzie 4.2.x dla tego telefonu (wersja 1 x SIM LTE) ?
Last reply by m4ci3k_sz, -
- 1 reply
- 1.5k views
Panowie (i Panie) czy ktoś może używa i może potwierdzić lub też nie działanie Xiaomi z opaska Bluetooth Polar H7? Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Last reply by Messiash, -
- 4 replies
- 1.2k views
Witam. Mam zamiar kupić ten telefon ze snapem. To tej poru miałem JAYIU G3, G3S i ELEPHONE P6000. We wszystkich GPS mnie rozczarował. Słyszałem że telefony ze snapdragonem mają lepszy GPS niż te z MTK. Poproszę o informację, czy w tym telefonie GPS będzie się nadawał do jazdy leśnymi ścieżkami. Czy w RUNASTIC lub LOCUS PRO będzie trzymał pozycję i nie będzie odpływał jak tamte telefony ?
Last reply by MD13, -
- 1 follower
- 1 reply
- 905 views
Panowie,czy ktos z Was posiada link do miuipl ver. 5.5.8 na redmi note lte? pozdrawiam b
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 9 replies
- 2k views
Witam, jak w temacie. Niestety nigdzie nie widzę na stronie ROMU do tego modelu....
- 1 follower
- 24 replies
- 2.9k views
Cześć, chciałbym serdecznie wszystkich przywitać w społeczności MIUI, jestem świeżym posiadaczem XIAOMI i moim zdaniem system urywa d*pę - jestem zakochany . ACID mam pytanko, kiedy możemy się spodziewać MIUI v6 STABLE na Redmi NOTE LTE?
Last reply by Marszal, -
- 12 replies
- 2.7k views
Witam wszystkich. Chciałym się przesiąść z mojego leciwego LG L9 właśnie na Redmi Note.. znalazłem taką ofertę, tylko podpowiedzcie proszę, czy to aby napewno nie jest podróba?! Ponieważ w różnych miejscach podawane są różne specyfikacje tego telefonu i już się totalnie pogubiłem. http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-4g-lte-2gb-ram-dual-sim-fv23-i5349348665.html Z góry dzięki wielkie za pomoc.
Last reply by Rafał Ho, -
- 22 replies
- 4.1k views
Witam, jutro przyjdzie do mnie mój pierwszy telefon ze "stajni" Xiaomi. Jestem osobą która raczej dba o telefony. Dlatego też chciałbym zamówić do mojego RedMi Note 4g jakieś niedrogie etui i dobrej jakości szkło aby nie rozbić go przy najbliższej okazji. Zakupów chciałem dokonać na aliexpress aby zaoszczędzić trochę pieniędzy. Liczę na jakieś ciekawe propozycje ze strony doświadczonych użytkowników. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
- 2 followers
- 15 replies
- 1.5k views
Witam. Kilka tygodni temu kupiłem redmi note lte i póki co sprawuje się bardzo dobrze. Chciałem was zapytać o kilka rzeczy. Po pierwsze, czym się różnią wersje tego telefonu (w internecie wyczytałem coś o lte, ltew i td-scdma). Po drugie, czy w ogóle mam możliwość aktualizacji systemu (obecnie mam fabryczny z językiem angielskim, android 4.4.2, wersja miui KHICNBH95.0.1, mam root'a) i czy da się to zrobić w miarę łatwy sposób, ponieważ nie mam zbyt dużego doświadczenia w zmienianiu rom-u i tego typu rzeczach. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Last reply by rychu27, -
- 1 follower
- 1 reply
- 731 views
Witam posiadam redmi note 4g dawniej w ustawieniach firewall była opcja ustawień syglału dla blokowanej osoby typu "niema takiego numeru" od jakiegoś czasu tej funkcji niema jak można ów funkcję przywrócić lub czym można to zastąpić? proszę o pomoc
- 5 replies
- 1.1k views
Cześć,jestem posiadaczem Redmi Note Lte ,do połowy kwietnia byłem szczęśliwym posiadaczem systemu MIUIPolska_dior_21.0.0_v5-4.4 "Wszystko śmigało jak ta lala" a że Polak lubi grzebać i czasem się nudzi to zrobiłem sobie aktualizację systemu do wersji MIUIPolska_dior_4.12.26_v6-4.4 TOTALNA PORAŻKA!!! Aplikacje się wieszają,bateria która wytrzymywała prawie 3 dni starcza teraz raptem na 6 godz.Szybko przekonałem się,że ten wybór to porażka więc postanowiłem wrócić do poprzedniej wersji systemu (co okazało się niemożliwe,ponieważ co chwila wyskakiwały mi komunikaty o nie braku możliwości korzystania z poszczególnych funkcji telefonu)Dodatkowo,zrobiłem restart do ustawień fab…
- 2 replies
- 1.8k views
Witajcie, zakupiłem kilka dni temu nowego Redmi Note LTE dual sim 4x1,2GHz i 2 GB pamięci. Jaki mam wgrać ROM dla tej nowej wersji telefonu ? Dziękuję
Last reply by Maciejwr, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.9k views
Witam mam pytanie czy idzie jakoś wyłączy bądź zmienić ta wyszukiwarkę co pojawia się po przeciągnięciu palca z dołu do gory ? Bo odinstalowalem systemowa przeglądarkę i nie działa mi szukanie w sieci. Najchętniej bym jakoś wyłączył tą opcje bądź zmienił by po przeciągnięciu palca z dołu do góry jakąś inna aplikacja się uruchamiała. Jest taka możliwość ?
Last reply by Acid, -
- 3 replies
- 10.1k views
Witam od dawna używałem na ekran szkieł noname za 3$ i bylem bardzo zadowolony ostatnio spadł mi telefon na ekran i szkło się stluklo a ekran cały czyli swoje zadanie spełniło bardzo dobrze. Postanowiłem kupić tera lepsze szkło i zakupiłem szkło mocolo za 5$. I tera pisze porównanie: widoczność przez oba jest taka sama, szkło noname po pewnym czasie odklejaja się w narożnikach, mocolo ma lepszy silikon i wszystko przywiera wyśmienicie. No i co najważniejsze mocolo ma o wiele lepsza powłokę oleofobowa tzn palcuja się bardzo mało co w szkle noname było bardzo wkurzajace. Napisalem to dla wszystkich co się zastanawiają jakie szkło wybrać. Lepiej troszke dopłacić i wzi…
Last reply by tosshi2, -
- 7 replies
- 1.4k views
Ostatnio będąc na koncercie nagrałem kilka filmików telefonem Redmi Note LTE V6 5.3.6 i niestety rozczarowałem się bardzo. Po pierwsze jeśli chodzi o video to jest ciemno , programik w MIUI jak by w ogóle nie reagował na zmianę oświetlenia, a jeśli tak to mizernie. Po drugie ( i tu najgorszy minus) straszny dźwięk. Niesamowite przesterowania dźwięku no i szumy. Mam porównanie do podobnych nagrań na Galaxy S3 Neo i tam jest wszystko ok. Teraz się zastanawiam czy może są jakieś dodatkowe ustawienia , których nie znalazłem? Ewentualnie może macie jakiś inny sprawdzony programik do nagrywania?
Last reply by Marvinka,