Dyskusja ogólna
77 topics in this forum
-
- 3 followers
- 859 replies
- 160k views
Ma ktoś wersję LTE i mógłby się podzielić wrażeniami jak to śmiga?
Last reply by fred, -
- 2 followers
- 24 replies
- 17.3k views
Witam wszystkich! Od około 3 tygodni jestem zadowolonym posiadaczem Remi Note LTE, ale bardzo dziwna jest dla mnie jedna rzecz. Nigdy wcześniej żaden telefon nie ładował mi się tak długo... . Gdy podłącze go (oryginalną ładowarką) o 24 to o 8 rano mam dopiero jakieś 75%. Wyłączenie wszystkiego nie pomaga. Co prawda bateria trzyma długo, ale w życiu żaden telefon tak strasznie długo się nie ładował. Jestem ciekawe czy Wy też tak macie? U mnie trzeba chyba około 10-12h żeby nałądował się do pełna. Pozdrawiam!
Last reply by Tiases, -
- 1 follower
- 24 replies
- 2.9k views
Cześć, chciałbym serdecznie wszystkich przywitać w społeczności MIUI, jestem świeżym posiadaczem XIAOMI i moim zdaniem system urywa d*pę - jestem zakochany . ACID mam pytanko, kiedy możemy się spodziewać MIUI v6 STABLE na Redmi NOTE LTE?
Last reply by Marszal, -
- 22 replies
- 4.2k views
Witam, jutro przyjdzie do mnie mój pierwszy telefon ze "stajni" Xiaomi. Jestem osobą która raczej dba o telefony. Dlatego też chciałbym zamówić do mojego RedMi Note 4g jakieś niedrogie etui i dobrej jakości szkło aby nie rozbić go przy najbliższej okazji. Zakupów chciałem dokonać na aliexpress aby zaoszczędzić trochę pieniędzy. Liczę na jakieś ciekawe propozycje ze strony doświadczonych użytkowników. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Last reply by m4ci3k_sz, -
- 1 follower
- 20 replies
- 9.1k views
WITAM PO AKTUALIZACJI MIUI 5.6.25 NIE MOGE WYLACZYC KARTY NR1 NA KTOREJ MAM INTERNET LTE PLAY, POKAZUJE SIE INFORMACJA - AKTUALNIE TA KARTA SIM JEST DOMYSLNA,JEZELI WYLACZYSZ KARTE NIE BEDZIESZ MOGL WYKONYWAC POLACZEN , MOZESZ ZATRZYMAC TE KARTE SIM JESLI USTAWISZ DRUGA JAKO DOMYSLNA . W DOMYSLNYCH TRYBACH KART MULTI SIM MAM USTAWIONE - POLACZENIA GLOSOWE NIEUSTAWIONO , A INTERNET KARTA 1 TEN LTE PLAY. PRZED AKTUALIZACJA WYLACZALEM BEZ NICZEGO, CZY TO JUZ TAK MUSI BYC , ZE PRZED WYLACZENIEM BEDE MUSIAL INTERNET PRZELACZYC NA INNA KARTE A PO WLACZENIU NA TE KTORA MAM WLASNIE TYLKO DO INTERNETU I NIE CHCE UZYWAC INTERNETU Z INNEJ KARTY ? BARDZO PROSZE O POMOC . T…
Last reply by mrosi, -
- 15 replies
- 2.9k views
Witam. Kupiłem telefon Xiaomi redmi note 4g. Miałem tam miui 4.4.2 kitkat w wersji 15.0.. Niestety wczoraj maiałem bricka i musiałem zfleszować telefon, wszystko juz wróciło do normy.Tylko mam pytanie czy miui które miałem wgrane fabrycznie od Xiaomi a miui które pobrałem z MiuiPolska różni się w wydajności? Bo może mam dziwne wrażenie, ale telefon jakby mi czasami się zwieszał. Pozdrawiam.
Last reply by avish, -
- 2 followers
- 15 replies
- 1.6k views
Witam. Kilka tygodni temu kupiłem redmi note lte i póki co sprawuje się bardzo dobrze. Chciałem was zapytać o kilka rzeczy. Po pierwsze, czym się różnią wersje tego telefonu (w internecie wyczytałem coś o lte, ltew i td-scdma). Po drugie, czy w ogóle mam możliwość aktualizacji systemu (obecnie mam fabryczny z językiem angielskim, android 4.4.2, wersja miui KHICNBH95.0.1, mam root'a) i czy da się to zrobić w miarę łatwy sposób, ponieważ nie mam zbyt dużego doświadczenia w zmienianiu rom-u i tego typu rzeczach. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Last reply by rychu27, -
- 14 replies
- 3.9k views
Dzień dobry. Na urządzeniach z procesorami MTK dało się zrobić backup NVRAM żeby w razie czego przywrócić do życia moduły radiowe. Jak wykonać podobną operację na Redmi Note LTE (gucci) z procesorem Qualcomm?
Last reply by tosiek, -
- 13 replies
- 1.8k views
Witam! Czy ktoś może mi powiedzieć czy note lte obsługuje karty 64gb? Niektórzy piszą, że u nich działają ale niestety mój smartfon nie widzi wogóle takiej dużej karty. Proszę niech ktoś się wypowie, ktoś kto testował.
Last reply by supermonter, -
- 12 replies
- 2.7k views
Witam wszystkich. Chciałym się przesiąść z mojego leciwego LG L9 właśnie na Redmi Note.. znalazłem taką ofertę, tylko podpowiedzcie proszę, czy to aby napewno nie jest podróba?! Ponieważ w różnych miejscach podawane są różne specyfikacje tego telefonu i już się totalnie pogubiłem. http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-4g-lte-2gb-ram-dual-sim-fv23-i5349348665.html Z góry dzięki wielkie za pomoc.
Last reply by Rafał Ho, -
- 1 follower
- 12 replies
- 3.5k views
Jaki według was jest najlepszy / najbardziej stabilny ROM na Redmi note LTE? W grę wchodzi oczywiście V6 i V7. Ja osobiście siedze na wersji stabilnej V6 miui polska i jest tak dobra że ciężko mi się zdecydować na wgranie nowszego(czyli V7). A jakie są wasze odczucia? Czy wersja stabilna V7 jest tak samo dobra jak V6? Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Last reply by latet, -
- 11 replies
- 9k views
Hej, orientuje się ktoś może w etui do Xiaomi Redmi Note 4G - tak żeby było pancerne? Niestety ale o Love Mei naczytałem się dużo złego - telefon się nagrzewa, nie słychać rozmówcy itp itd.
Last reply by checkmate, -
- 10 replies
- 1.4k views
Dla zainteresowanych artykuł nakreślający troche nowego redmi note 2. Wygląda dość ciekawie http://www.frazpc.pl/aktualnosci/929051,redmi-note-2---specyfikacja-nowego-sredniaka-xiaomi.html Ciekawe czy to już oficjalne dane.
Last reply by tosshi2, -
- 1 follower
- 10 replies
- 4.5k views
Witam Zostałem posiadaczem Miu Note LTE dual SIM 2/16Gb. Zakupiony w Chinach. Telefon działa wszystko ok. Ale oczywiście chce mieć polskie MIU ze względów patriotycznych [emoji4] . Ale próby instalowania przez recovery wywala błąd :'file corrupt' próbowałem już 7 różnych Romów. Które polecane są w takich przypadkach. Niestety... Drugi problem fastboot nie działa. I win vista nie mogę połączyć się przez pcmiu. Dodatkowo system widzi tylko 1Gb pojemność karty. Na ubuntu 16Gb. Instalowane wszystkie możliwe programy z Xda i polecane na polskim forum. Dla uzupełnienia telefon org. Aplikacja Miu checker wykazała że telefon org. Czy ktoś może mi pomoc? Z góry dziękuje za pomoc…
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 9 replies
- 2k views
Witam, jak w temacie. Niestety nigdzie nie widzę na stronie ROMU do tego modelu....
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 8 replies
- 4k views
Witam! Problem, jak wyżej... Od kilku dni obserwuję, że jakaś aplikacja(systemowa lub nie) ściąga dane, bądź raczej je sama tworzy na pamięci wewnętrznej. W ustawienia/pamięć przybywa danych w sekcji Aplikacje. Po zajęciu całej pamięci wolne miejsce cudownie się odradza i po jakieś godzinie cykl się powtarza. W ostatnich dniach nic nowego nie instalowałem, antywirus systemowy też nic nie wykazuje. Czy istnieje narzędzie do zdiagnozowanie winowajcy, czy najprościej format wszystkiego, Jeżeli już formatowanie to proszę o wskazówki, jak nie stracić istotnych danych
Last reply by goofas, -
- 8 replies
- 1.7k views
Witam w czasie próby instalacji softu z zeszłego tygodnia wyskakuje mi taki błąd "failed to extract "system" to "/system" " próbowałwm różnych wersji twrp jednak zawsze wyskakuje ten błąd. MD5 sprawdzone, miflash przechodzi wtedy podmieniłem mirecovery na twrp i nadal mam ten błąd :/
Last reply by mrosi, -
Protestuję
by latet- 2 followers
- 7 replies
- 1.4k views
Protestuję przeciwko ulokowaniu działu "Redmi Note LTE" w kategorii "Pozostałe urządzenia...". Proszę o przeniesienie go do głównego drzewa działu "Smartfony Xiaomi". W czym Redmi Note LTE jest gorszy od wszystkich innych telefonów, które mają własne kategorie w tym dziale?
Last reply by glaedrem, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.7k views
Witam. Mam zainstalowanych kilkanaście apek ze dwie gry (angry birds), i co jakiś czas mam komunikat że kończy się pamięć i programy mogą nie działać, pozostaje 300 - 600 mb. Sprawdziłem foldery LOST itp i te są puste. Na szybki rachunek to te apki z grami nie ważą wiecej niż 1 gb. Ma ktoś sposób jak zluzować pamięć.
Last reply by suad, -
- 7 replies
- 1.4k views
Ostatnio będąc na koncercie nagrałem kilka filmików telefonem Redmi Note LTE V6 5.3.6 i niestety rozczarowałem się bardzo. Po pierwsze jeśli chodzi o video to jest ciemno , programik w MIUI jak by w ogóle nie reagował na zmianę oświetlenia, a jeśli tak to mizernie. Po drugie ( i tu najgorszy minus) straszny dźwięk. Niesamowite przesterowania dźwięku no i szumy. Mam porównanie do podobnych nagrań na Galaxy S3 Neo i tam jest wszystko ok. Teraz się zastanawiam czy może są jakieś dodatkowe ustawienia , których nie znalazłem? Ewentualnie może macie jakiś inny sprawdzony programik do nagrywania?
Last reply by Marvinka, -
- 2 followers
- 7 replies
- 4.5k views
Witam Jestem tu nowy i szukam rozwiązania problemu. Odkupiłem redmi note 4g. I jest na nim konto xiaomi. Poprzedni właściciel nie pamięta hasła (nawet nie wiedział, że to konto istnieje), a wszystkie próby odzyskania i zmiany nic nie dały. Cały zestaw jest oczywiście legalny. Czy da się to konto jakoś zmienić?
Last reply by Damian799, -
- 7 replies
- 2k views
Witam. Z moim Redmi Note 4G jest coś nie tak. Bateria dość wolno się ładuję, niestety nie posiadam oryginalnej ładowarki od Xiaomi ale posiadam oryginalną od Samsunga 5V/2A Adaptive Fast Charger. Podczas ładowania w aplikacji Ampere pokazuje od 0,6mA do 0,7mA co powoduje, że bateria się naprawdę słabo ładuje. Co powoduje taki spadek? Ładowarka? Proszę o pomoc.
Last reply by darer, -
- 6 replies
- 2.4k views
Hi, kilka pytań.. Na HM Note 1 Ltew ,KK 4.4.4 KTU84P ,Miui 4.12.12 ...nie dostępna funkcja ,,ok google,, nie rozpoznaje j.pl ..innych też np j.ang wyszukiwanie i komendy głosem brak, na V.5 tak samo.. inne instalowane appk efekt ten sam, następnie na v5 Dior byla edycja podglądu ekranów całkiem ciekawa i przydatna teraz na v6 naciskany trzy kreseczki i ..szkoda tego ze juz nie ma a może jest..tylko gdzie i jak.. No i jedna ciągle nie zrobiona opcja czyli ustawienia,wyświetlacz,tapeta bach i..zatrzymanie motywu...szkoda,tapetki cieszą a błędów coraz więcej ,to podyskutujmy ?? ..zapraszam
Last reply by m4ci3k_sz, -
- 6 replies
- 1.4k views
Witam wszystkich, Zamierzam kupić telefon u forumowego sprzedawcy a4u, mam pytanie: Jaka jest jakość dzwięku na lepszych słuchawkach np. AKG K99, 414P lub podobnych. Bo wiem, że w wersji z MKT szału nie ma. Zależy mi na tym aby był poprawny i oddający całe pasmo oktawowe. Pozdrawiam Adrian
Last reply by Adrianus1980, -
- 6 replies
- 1.2k views
Witam. Pożyczyłem przed świętami znajomemu z pracy swoją ładowarkę, bo jego coś nie działała, a ja miałem jedną extra w domu. Wczoraj mi ją oddał i kiedy dzisiaj próbowałem naładować Note'a, to tel w ogóle nie wykrywał, że został podłączony do gniazdka. Musiałem go naładować inną ładowarką. I teraz się zastanawiam, czy kumpel czasem się "nie pomylił" i oddał mi swój uszkodzony kabel usb z moją ładowarką. Czy mógłby mi ktoś napisać jak wygląda oryginalny kabel, albo zrobić zdjęcie wtyków? Czy wtyk microUSB miał taki piorunek? Czy kabel był czarny, czy taki czarny mat? Ja nigdy nie zwracałem uwagi na wygląd tego kabla i kompletnie nie pamiętam jak wygląda.
Last reply by wasabi,