Problemy techniczne
276 topics in this forum
-
- 4 replies
- 782 views
Witam, Tak jak napisałem w temacie. Chciałbym wgrać system od nowa, żeby wszystko było po polsku tylko tak naprawdę nie wiem od czego zacząć... Ktoś pomoże co i jak muszę zrobić krok po kroku. Flaszkę za to postawie Dodatkowo w telefonie mam wirusa który sprawia ze mam ochotę rzucić nim o ścianę.
Last reply by ZduneX25, -
-
- 4 replies
- 709 views
Witam ! Popatrzcie proszę czy u was też najwięcej baterii zjada taka aplikacja , w zakładce aplikacje. U mnie Lokalizacja urządzenia ponad 80% , dodam że GPS wyłączony, lokalizcja w i.mi.com tez. Może jakieś doświadczenia ? Generalnie to bateria trzyma o.k, zastanawia mnie jedynie ten zapis. Pozdrawiam
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 9 replies
- 2.2k views
Mam redmi 2 813, mam problem z wgranie androida 5.1 (zatrzymuje się na logu). Chciałem zrobić flasha lecz mam taki błąd 0x80004005 FAILED (remote: unknown command) (screen nie jest mój, lecz błąd identyczny) Próbowałem wgrać tę wersje - http://bigota.d.miui.com/6.4.7/wt86047_images_6.4.7_20160322.0000.17_4.4_cn_6c6c0e65d2.tgz
Last reply by mateq, -
- 4 replies
- 754 views
Witam, Wczoraj spadł mi telefon z dość nie dużej wysokości ( bywały dużo gorsze upadki) dlatego zdziwiłem się gdy go podniosłem ,że jest problem z ekranem , a właściwie kolorami wyświetlanymi przez ekran. Szybkie nie jest pęknięta ,ani w żaden sposób uszkodzona ,natomiast przez cały czas na ekranie wyświetlaj się poziome paski, głównie czerwone lub/i białe, czasami są pionowe po bokach ,a nieraz porostu cały ekran "śnieży". Oczywiście jeśli zrobię screena ekranu i wyśle do kogoś pasków nie widać , załączam zdjęcie na którym widać mój ekran. Filmik pod "halo" był kamerowany innym telefonem i widoczne na nim czerwone pasy nie są oczywiście częścią motywu(przepraszam za ja…
Last reply by Ciuchcia, -
- 0 replies
- 441 views
Witam, mam taki problem,wypadł mi ten czarny kawałek "czegoś" z gniazda ładowarki, teraz wtyk od ładowarki nie chce wejść, blaszki są luzem, jaki by był koszt naprawy ? nie da się może tego zrobić w chałupniczy sposób ?
Last reply by zegaa88pl, -
- 0 replies
- 497 views
Hej. Nie wiem czy działo się to przed aktualizacją do wersji 6.4.21 ale na 100% w tej wersji systemu może występować błąd opisany poniżej. A więc przy próbie wejścia do Ustawienia-> Urządzenie - system mnie wywalał do ekranu głównego. Pogrzebałem trochę i metodą prób i błędów doszedłem do tego że odpowiada za to wyłączona usługa "Cloud Print", wystarczyło ponownie włączyć tą usługę i system odzyskał swą funkcjonalność. Jest to ewidentny bug w oprogramowaniu miui gdyż wyłączenie tej usługi jest dostępne bez jakichkolwiek modyfikacji a skutki wyłączenie tej usługi wybiegają daleko poza spodziewane efekty.
Last reply by glewik, -
- 14 replies
- 1.1k views
Witam, Postanowiłem powrócić na Androida 4.4 (6.3.24) z 5.1 (6.4.14). Przy próbie aktualizacji jakiejkolwiek aplikacji ze sklepu Google wywala następujący błąd: Próbowałem wszystkiego co znalazłem na necie (dodawanie/usuwanie konta google, czyszczenie Google Play Services i Google Service Framework, full wipe, ponowna instalacja romu), ale nic nie pomaga. Jakieś pomysły? Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by Nezumi, -
- 4 replies
- 959 views
. Często wyskakuje i dotyczy nie tylko Skype, ale także innych aplikacji. I nie wiem czy coś w systemie zaznaczyłam czy to jakiś wirus mi się wkradł. Wyskakuje także brak karty a dzwonić mogę i kontakty są. Zresetowałam telefon wyjmując baterie i kartę i nic to nie dało. Jak mam to rozwiązać? Wszystkie antywirusy, które mam czyli CM i systemowy nie wykryły wirusa. Bardzo proszę o pomoc.
Last reply by Nezumi, -
- 3 replies
- 804 views
Witam. Chcę zrobić twardy reset w Xiaomi redmi 2 pro. Niestety recovery jest jakby zablokowane. Obecnie jest wgrane: Android 5.1.1 CyanogenMod 12.1-20150926-UNOFFICIAL-hm2014811 Od jakiegoś czasy bateria trzyma ok. 10 godzin. Nie gram, mało dzwonię. Telefon naładowany na 100% potrafi rozładować się przez noc. Obecnie mam go cały czas w trybie oszczędności baterii. Myślę że to przez CyanogenMod, dlatego chcę zrobić twardy reset i wgrać MIUI bez żadnych nakładek. Walczę z tym już od kilku dni, ale nadal nie mogę wejść w opcję recovery. Proszę o jakieś rady.
Last reply by Nezumi, -
- 7 replies
- 1.8k views
Nie moge znalezc nigdzie romu do miflash (full recovery) dla Redmi 2 HM2014813 - jest tylko HM2014811, patrzylem tutaj: http://en.miui.com/a-234.html Wie ktos gdzie to mozna znalezc? Nigdzie nie widze do tego modelu. Sa zawsze z oznaczeniem wt88047 co odpowiada wlasnie HM2014811 a nie ma dla HM2014813 co powinno byc podobno wt86047. Nie wiem o co chodzi.
Last reply by Uri0550, -
- 14 replies
- 6.8k views
Mam problem z najnowszą aktualizacją softu. Wybieram plik .zip w aktualizacjach, przenosi mnie do TWRP. Tam próbuję wgrać nową wersję oprogramowania, jednak wyskakuje mi komunikat: .Wersję 6.3.3 instalowałem w ten sam sposób bez żadnego problemu. Zna ktoś rozwiązanie tego problemu?
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.3k views
Mam problem z wgraniem nowszej wersji MIUI. Próbowałem z 6.3.31 i teraz z 6.4.7 lecz za każdym razem jest problem z MD5 i wyskakuje "Updater proces zakończono z błędem: 7". Mam teraz wgrany 6.3.3 i nic nie mogę zrobić, a chciałbym zobaczyć czy faktycznie 5.1.1 działa dobrze. Proszę o pomoc, mój telefon to RedMi 2 HM2014811 2GB.
Last reply by DominikF, -
- 1 reply
- 551 views
Witajcie ! Problem jest tego rodzaju, że znajomemu w redmi 2 (kupiony o xon24 na allegro) zaktualizował się czy jakoś tak, po czym zniknął ROM miuipolska i jest chiński ROM (co ciekawe, jest ustawiony język polski, ale w liscie są standardowo 2 chinskie i angielski). Model number: HM 2LTE-CU Android ver: 4.4.4 KTU84P MIUI ver: MIUI 7 6.1.21 | Beta RAM: 1Gb Pobrałem ROM xiaomi.eu_multi_HM2014813_6.3.24_v7-4.4.zip i zmienilem nazwe na udpate.zip, do pamieci - ani przez update, ani przez recovery nie chce wejsc ten ROM. Idzie do 10% po czym fail. Postanowiłem więc zainstalować prez MiFlash, pobralem i global i chinski (oba stable) , zgodnie z instrukcja ale …
Last reply by Acid, -
- 11 replies
- 1.2k views
Cześć. Telefon zaczął się co minutę resetować. - wyświetlał się ekran startowy z MIUI Polska - po chwili, około 1 minucie włącza się telefon. Podziała z minutę i znowu to samo. W trakcie tej włączonej minuty próbowałem: Przywrócić ustawienia fabryczne przez ustawienia>kasowanie danych - kręcące się kółeczko przez około godzinę - potem długo przytrzymałem przycisk start i reset - dalej było to samo Zaktualizować MIUI do najnowszej wesji przez program aktualizacje z zip - kręcące się kółeczko przez około godzinę - potem długo przytrzymałem przycisk start i reset - dalej było to samo Uruchomić w trybie recovery przez program aktualizacje - po…
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 624 views
Witam Zakupiłem żonie telefon RedMi 2 (Dane: nr modelu: HM 2LTE-CU, wersja android: 4.4.4 KTU84P, wersja MIUI: 6.2.4.0 (KHJCNBK), baza android: KTU84P) w sklepie xiaomisklep.pl . Generalnie jest z niego zadowolona, jednak jest kilka rzeczy, które sprawiają, że odczucia związane z używaniem tej słuchawki zaczynają być mieszane. 1. Prawdopodobnie nie dochodzą do niej niektóre smsy. Szukałem jakiejś blacklisty albo filtra i niestety nie znalazłem. Przykładowo: jej koleżanka może się do niej normalnie dodzwonić jednak smsy od niej dochodzą. 2. Dziwnie wyglądają polskie litery, czy to w polach tekstowych (w trakcie pisania smsa, lub odbioru takiej wiadomości) cz…
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 740 views
Witam, mam problem z aktualizacją systemu na Redmi2. Aktualnie mam 6.3.3 i nie mogę wgrać żadnej nowszej wersji (również xiaomi.eu_multi_HM2014811_6.3.24_v7-4.4). Wydaję mi się że jest jakiś problem z TWRP, którego nie mogę przeskoczyć. Przy flash'owaniu w recovery dostaję komunikat: Updatig proces ended with ERROR:7 Error installing zip file 'xiaomi.eu_multi…' Updating partition details… Filed to mount '/cache' (Invalid argument) ...done Nie mogę zrobić „Wipe cache/dalvik”. Telefon na tym stoi i migającym paskiem postępu. Po 5min muszę wyjąć baterię. W zakładce Mount nie mogę zamontować partycji Cache (wszystkie inne się zaznaczają). Próbow…
Last reply by ursa, -
- 10 replies
- 2.4k views
Od jakiegoś czasu, już nie pamiętam której aktualizacji (robię je na bieżąco) bardzo często telefon przymula, przy wyjściu do pulpitu nęka mnie spinner i "Ładowanie pulpitu". Rozumiem że mój 811 ma tylko 1GB pamięci i dzisiaj to nie urywa d*py, ale jakim cudem mając 100-200MB i nierzadko więcej wolnej pamięci ubija podstawowy element jakim jest pulpit? Czyściłem niedawno cache i dalvika - nic to nie zmieniło niestety. Czy to ma mnie zmusić do kupienia nowego modelu? Jeśli taka jest ukryta idea regularnych aktualizacji które dotychczas wydawały mi się wspaniałym ewenementem to brak aktualizacji jaki serwują inni producenci chyba nie jest taki zły - przynajmn…
Last reply by fred, -
- 2 replies
- 786 views
Witam. Gdzie znajdę "stary" 6.3.3 plik dla mojego fona bo szukam i nie mogę ogarnąć?
Last reply by Nezumi, -
- 18 replies
- 2k views
Witam - pierwszy post i od razu problem, zainstalowałem dziś najnowszy system 7.3 MIUIPolska 6.3.17 I Beta i nie mogę aktywować karty SIM. Myślałem, że uszkodziła się podczas updatów, pojechałem do salonu, wymieniłem i nadal to samo. Na innym telefonie karta działa bez problemu. Jakieś sugestie co mogę jeszcze zrobić? Z góry dziękuję za rady i proszę o łopatologine wytłumaczenie w czym problem i jak go rozwiązać...
Last reply by Nezumi, -
- 4 replies
- 799 views
Mam ten sam problem co z aktualizacją 6.3.10 Poprzednią mi się udało zainstalować po ściągnięciu nowego TWRP, czy za każdym razem muszę pobierać nowe TWRP tylko po to, żeby wgrać nowszą wersję? Czy tylko ja mam problem z tą aktualizacją? Jeśli nie to jak Wy rozwiązaliście ten problem? Mój model to Redmi 2 (HM2014811)
Last reply by Gortax, -
- 6 replies
- 796 views
Witam. Czy Wy, użytkownicy redmi2 też macie tak żenująco niskie transfery przez Wi-Fi? To już 4 redmi2 z miui polska jaki mi się przewinął przez ręce i średnio Speedtest pokazuje 4Mbps (na łączu 120Mbps) podczas gdy leżący obok stary lenovo a820 pokazuje ponad 50Mbps. Dzieje się to na różnych routerach wifi w różnych lokalizacjach. Zmieniałem opcje zaawansowane w wifi na telefonie i robiło się tylko gorzej. Klepnięte z Redmi2 2GB
Last reply by hubi1296, -
- 6 replies
- 1k views
Witam, mam następujący problem podczas rozmów i nagrywania dyktafonem nie działa mi mikrofon, ale podczas nagrywania filmów 2 mikrofon łapie dźwięk wymieniłem 1 mikrofon na nowy ale to nie pomogło, myślę że do wymiany jest cały moduł lecz za nim go przyślą z chin minie z miesiąc czy ktoś wie jak ustawić by podczas rozmów można było korzystać z 2 mikrofonu. Dzięki wielkie za pomoc.
Last reply by Nezumi, -
- 5 replies
- 821 views
Hej, Za namową kolegów z pracy porzuciłem Samsunga i kupiłem Redmi 2 z XFS. Wersja 2GB (2014813 pod baterią). Telefon przyszedł w 2 dni (wow!), i od początku jestem nim zachwycony - płynność, zdjęcia, działanie apek/map. Świetnie się sprawdził podczas podróży do Tajlandii z tamtejszą kartą sim. Niemniej jednak mam pewne wątpliwości co do tego, czy działa on poprawnie, tj. tak jakbym chciał. Z netu korzystam raczej umiarkowanie (email/tapatalk), więc normalnie nie dostrzegam tych problemów. Zwłaszcza, że mieszkam w dużym mieście i praktycznie przez cały czas widzę (Play 4G) na górnej belce. Ale parę dni temu jechałem pociągiem do Krakowa, i po drodze to była…
Last reply by St-Bziku, -
- 4 replies
- 737 views
Hej! Szukałem podobnego tematu, ale nic nie znalazłem. Przesiadlem sie z Samsunga Note 3 na Redmi 2. Miałem w obu ustawione automatyczne regulowanie jasności ekranu. Mam jednak wrażenie, że w tym telefonie czujnik jest nadwrazliwy. Lekko przestawie ekran, przejade palcem i lekko sie poruszy - już jest malutka zmiana jasnosci. Ale na tyle zauważalna, że irytująca. Samsung nie reagował aż tak mocno. Moje pytanie - czy to normalne dla tego modelu? Gdy wyłączam automatyczną zmianę wydaje się być ok... A może to coś z odswiezaniem, ew. Podswietlaniem? Ktoś się z tym może spotkał i wie, czy się da ustawic czułość tego czujnika? A może to po prostu ekran ips i jego urok? J…
Last reply by FromWP, -
- 2 replies
- 802 views
Witam. Jestem posiadaczem Xiaomi Redmi 2 (wersja 2GB). Od jakiegoś czasu używając dłużej tel np. grając lub czytając ebooka nagle przestaje działać dotyk. Całkowicie przestaje reagować i jedyne co można zrobić to reset przez wyciągniecie baterii. Klawisze boczne działają.Wersja MIUI 6.1.28. Ogólnie w tel wszystko działa, tylko to zacięcie się od czasu do czasu pojawia. Miał ktoś może coś takiego? Szukałem na forum podobnego tematu ale nic nie znalazłem.
Last reply by St-Bziku,