Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
-
- 100
-
- 1 follower
- 6 replies
- 1.3k views
Jestem załamany. Jeszcze się dobrze nie nacieszyłem, a z łóżka spadł twarzą prosto na kafelki. Szybka nietknięta. Całość wygląda ok, ale pod światło widać w roku że matryca amoled ma okrągłe wtłuczenie. Całkiem czarny już został. Za ciężki jest, żeby spadać na ziemię! Oficjalny serwis nie ma części. W samospadło nie mają. Na allegro dwie firmy dają z Hong Kongu wysyłkę. Przy czym oba ekrany wyglądają z tyłu inaczej. Na alliexpress milion wyników ale nie wiem który jest sensowny, bo wyszukiwanie tam działa bardzo losowo. Ma ktoś pomysł jak kupić żeby się nie naciąć? Albo kiedy pojawią się ekrany w polskich hurtowniach?
Last reply by Acid, -
-
- 1 follower
- 6 replies
- 1.6k views
Gdzie kupię oryginalną baterie do tego modelu ? Chyba BN43. Micenter.pl nie ma w ofercie...
Last reply by Spucian, -
- 1 follower
- 1 reply
- 638 views
Czy ktoś ma dostęp do oryginalnego modułu zasilającego . Podczas upadku mikrofon uległ uszkodzeniu (odpadł z płytki) i potrzebuję nowej , są zamienniki , ale czy to jest dobry wybór ?
Last reply by ZduneX25, -
- 1 reply
- 1.2k views
Cześć, dostanę gdzieś w Polsce od ręki taką baterię jak w temacie? Może ktoś ma na sprzedaż? Pozdrawiam
Last reply by tomek94, -
- 2 followers
- 29 replies
- 21.5k views
Witam. Nie wiem czy to odpowiedni dział, ale mam problem z smartfonem. Na moim Redmi 4 Pro 3GB/32GB pojawiło się przebarwienie na ekranie. Na początku myślałem, że jest to brud pod folią, ale po zdjęciu foli nadal jest to widoczne. Kontaktowałem się z serwisem i dostałem dosyć dziwną odpowiedź: "Przebarwienie pojawia się czasami samoistnie lub pod wpływem urazu mechanicznego , ew. przegrzanie telefonu. Z doświadczenia wiem, że Xiaomi różnie podchodzi do reklamacji ekranu, duży procent reklamacji jest uznawanych za niegwarancyjne (w tym takie, kiedy używana była szyba bez certyfikatu), moja propozycja to Xiaomi Note 4X 3/32GB lub Redmi 4X 3/32G z dużym rabatem i Pana …
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 718 views
Poszukuje do kupienia dolny wirnik do oczyszczacza Air Purifier 2.
Last reply by asambler, -
- 1 reply
- 843 views
Witam, czy jeśli rozlał mi się ekran w xiaomi pocophone F1 (plamka jest mała, dodyk działa) a szybka nie pękła to mam szansę że gwarancja zostanie przyjęta ?
Last reply by Nezumi, -
- 10 replies
- 1.7k views
Witam, mam pewien problem, a mianowicie wymieniłem dzisiaj gniazdo ładowania (plastik w środku mi się wyłamał ). Po tej wymianie telefon uruchamia się normalnie(ekran blokady raczej jest bo jak naciskam ekran to wibruje jak przy nie udanej próbie narysowania wzoru) ale wyświetlacz nic nie wyświetla. Czego to może być wina? Wymiana wyświetlacza pomoże? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Last reply by Kanio, -
- 6 replies
- 1.1k views
Witam serdecznie, Potrzebuje tej części, która przy wymianie wyswietlacza uległa uszkodzeniu - na drugim zdjeciu w prawym dolnym rogu ta część sie znajdowała. Czy posiada ją ktoś na sprzedaż? PS. Czy uszkodzenie tego, mogło mieć wpływ na to, że telefon po wymianie wyswietlacza i złożeniu nie reaguje? Bateria sprawdzona, działa.
Last reply by Grzegi123, -
- 0 replies
- 585 views
Witam, może ktoś wie czy płyty główne są takie same (ergo można je zamienić) w REDMI 3 PRO i 3S ? Będę wdzięczny za potwierdzenie moich przypuszczeń. pozdrawiam
Last reply by oczko, -
- 27 replies
- 6.8k views
Hej, czy ktoś się orientuje może gdzie mogę zakupić płytkę z mikro USB do Redmi Note 3 Pro SE ("Kate")? Niestety siadło mi ładowanie telefonu :/ - w serwisie powiedzieli, że to walnięta płytka USB ale próba wymiany na taką od Kenzo (czyli od zwykłej wersji na Chiny) zakończyła się niepowodzeniem - po takiej operacji bateria wprawdzie się ładuje, ale system nie wstaje. Na mojej "walniętej" telefon uruchamia się i działa normalnie tylko nie ładuje się (ani z oryginalnej ładowarki, ani z samochodowej, ani z komputera, ani z żadnej innej). Czyli płytki nie są między sobą kompatybilne i musi być dedykowana do wersji SE. Na Ali nie znalazłem, serwis też rozkłada ręce. Odsy…
Last reply by buba_1977, -
- 1 follower
- 39 replies
- 12.5k views
Dzień dobry, Czy ktoś robił może ostatnio zakupy w www.dragon-tt.com? Po nieciekawych doświadczeniach drugim tanim LCD oemowym do RN2 z ali szukam miejsca, gdzie można jednak dostać oryginalny LCD. Polecany jest często dragon-tt - ale mam spore obawy co do tego sklepu. Pomijam archaiczną stronę samego sklepu - zniknęła (chyba jakiś czas temu) możliwość płatności paypalem, pozostała karta, do tego komunikacji mailowej raczej brak, na fejsie też jakoś podejrzana aktywność (a raczej brak). Może tylko ja ma mylne wrażenie - więc pytam, czy ktoś ostatnio kupował u nich części i transakcje przebiegły pomyślnie? Macie doświadczenia?
Last reply by Tomasz-X, -
- 0 replies
- 1.3k views
Jakoś tydzień temu w sobotę przyszedł do mnie nowy telefon Xiaomi Redmi Note 5. W poniedziałek wieczorem zauważyłem, że na wyświetlaczu pojawiła się cienka, pionowa kreska w kolorze zielonym. Nie przeszkadza to za bardzo w korzystaniu z urządzenia, ale boję się że będzie to miało wpływ na przyszłe działanie telefonu. Zwłaszcza, że zauważyłem że u góry, jak i u dołu ekranu pojawiają się kolejne, ale małe i ledwo widoczne kreski. Wysłałbym telefon na gwarancje, ale był o kupowany podczas wakacji w Anglii i chce się pierw upewnić czy jest to jakiś poważniejszy problem czy nie muszę się niczym obawiać, zanim wydam pieniądze na wysłanie paczką telefonu do Anglii. Z góry …
Last reply by Blejmi, -
- 4 replies
- 5k views
Witam, ostatnio mojemu xiaomi przytrafił się wypadek ;p i szukam teraz dobrego wyświetlacza Problem jest taki że raczej dam radę wymienić tylko trafiłem na dwie niby te same ale różne rzeczy są tylko wyświetlacze i wyświetlacze z ramką i podobno te drugie jest o wiele prostsze w montażu I pytanie takie jak to wygląda właśnie montowanie z tą ramką trzeba podzespoły przerzucać? nie wymaga to jakichś specjalnych urządzeń do podgrzewania czy coś ? przebieram w wielu aukcjach ale nie wiem który byłby wystarczająco dobry może ktoś jakiś poleci? Oraz czy jest jakaś instrukcja na necie z montażem tej ramki? bo widziałem tylko instrukcje z wymianą samego wyś…
Last reply by rock'n'rolla, -
- 2 replies
- 654 views
Drodzy Forumowicze, Mam pytanie. Oddawałem do sklepu w Polsce w którym kupiłem telefon Mi6 z racji tego że przestał widzieć kartę sim oraz sieci Wi-Fi (2 raz ta sama usterka w pół roku). Telefon z poziomu recovery mode przywróciłem do ustawień fabrycznych przed oddaniem. Najpierw stwierdzili, że już naprawili itd a po moim żądaniu odstąpienia od umowy z art. 560 i 561 par 1 kc zaczęli zmieniać swoje zdanie i teraz twierdzą, że oni nie naprawiali go tylko przywracali do ustawień fabrycznych bo to przez złośliwe oprogramowanie wystąpiła usterka. Czy jest to możliwe skoro telefon sam przywracałem do ustawień fabrycznych z poziomu recovery mode czy znaleźli kolejny …
Last reply by seboxtc, -
- 3 replies
- 881 views
Witam ja z takim pewnym pytaniem czy w whyred można wymienić samą szybke czy ona jest połaczoną zespolona z digitalizerem, i jedyna opcja to wymiana wszystkiego? dziękuje i pozdrawiam Przyjaciółka rozwaliła szybke ale dotyk działa i pyta sie mnie ile to moze kosztować na dobrym sprzęcie nie na takim gdzie ekran ma własne życie XD
Last reply by peter1987, -
- 10 replies
- 1.5k views
Witam, muszę wymienić ekran w Redmi Note 5 Pro i widzę, że można dostać, tak jakby 2 modele ekranów o oznaczeniu 47-00 i 46-00. Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć, czym one się różnią ? Czy może jeden jest do wersji China drugi do Global ?
Last reply by peter1987, -
- 2 replies
- 919 views
Cześć. Mam prośbę czy ktoś potrafiłby mi wskazać na załączonym zdjęciu czujnik wilgoci? Pytam ponieważ mój telefon od jakiegoś czasu ładuje się wolniej tzn. w miarę szybko tylko przez komputer (500mA) a przy ładowaniu różnymi ładowarkami i różnymi przewodami zawsze jest 100mA (zmierzone fizycznie a nie za pomocą aplikacji). Oddałem więc go do serwisu jako, że jest na gwarancji. Odpowiedź brzmiała "uruchomiony górny wskaźnik kontaktu z cieczą". Chociaż nigdy przenigdy niczym go nie zalałem. Otworzyłem go przed chwilą i widzę tylko 2 plomby na śrubkach ale nie widzę nigdzie, żadnego różowego (jak wygoglowałem) indykatora. Będę wdzięczny za pomoc lub podesłanie ja…
Last reply by michalsocha, -
- 2 replies
- 628 views
Witam! Po czasie korzystania z telefonu i po blokadzie ekranu i po chęci odblokowania telefonu ekran nie włącza się (jedynie leciutko się podświetla ekran na taki jasno szary kolor) Dioda powiadomień działa, dolne przyciski podświetlają się, jest możliwość odbierania połączeń, podgłaszania i ściszania, lecz ekran nadal nie chce współpracować dopiero po restarcie telefonu działa normalnie. Przedwczoraj był robiony update do MIUI 10.1 GLOBAL, lecz na MIUI 9 problemów nie było :C Link do filmiku jak to wygląda: https://drive.google.com/open?id=1P7yzLagUFdcNQp8JhchEGlo74bAr1ItN
Last reply by tomaciej22, -
- 0 replies
- 828 views
Witam na Forum! Uszkodziła mi się płyta główna w mi5 64gb (mechanicznie). Tranzystor q601 (obudowa szklana/krzemowa bga 6pin, w okolicy PMI8994) jest uszkodzony w taki sposób, że nie da się nic z niego odczytać. Mógłby ktoś podać mi dane tego tranzystora? Według znalezionego schematu jest to P-ch mosfet. Byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc!
Last reply by Kubard, -
- 2 replies
- 979 views
Dostalem jakis wadliwy wyswietlacz i wejscie ktore jest na tasmie z lcd zostalo w gniezdzie na plycie glownej. Nie da rady tego wyjac, a co z tym idzie nie potrafie podlaczyc innego wyswietlacza. Jest mozliwosc wymiany tego gniazda, lub chociaz odzyskania danych z telefonu, bez jego odblokowania? Moze jest mozliwosc podlaczenia telewizora/monitora i myszki przez micro usb?
Last reply by Filo301, -
- 1 reply
- 993 views
Witam, Mam pytanie czy ktoś może mi doradzić czy jest sens naprawy Redmi 4x po utopieniu w WC. Telefon był po zamoczeniu u magika od napraw i spraw niemożliwych, wysuszony w "wannie". Zdarzenie miało miejsce w styczniu 2018. W ubiegłym tygodniu mój Redmi note się rozsypał i znalazłem topielca 4x i działa tylko wyświetlacz jest przyciemniony tzn jak jest słońce to bardzo słabo widać co się dzieje. Proszę o info czy jest sens wymiany wyświetlacza czy jest jakiś serwis wymiany procesora graficznego? Za pomoc z góry dziękuję.
Last reply by Filo301, -
- 0 replies
- 612 views
Witam forumowiczów Czy ktoś mógłby napisać czy są jakieś różnice w doborze wyświetlacza do tego modelu . Mam wersję Redmi Note 5 Black 3GB RAM 32 GB ROM . 5.99 cala i dual camerą . Długą się nie pocieszyłem jak zwykle ... Coś z ramką najlepiej pasującego . Nie mam pojęcia czy są różnice w taśmach jak to w moim poprzednim note 4 . Czy taki byłby odpowiedni ? https://www.witrigs.com/oem-screen-replacement-with-frame-for-xiaomi-redmi-note-5-pro-black
Last reply by kalliber1988, -
- 1 follower
- 2 replies
- 915 views
Cześć, Posiadam swojego MI5S już blisko rok, od dwóch dni zauważyłem problem z dolnymi przyciskami funkcyjnymi. Mianowicie, prawy przycisk (u mnie wstecz) zacina się, czasem nie działa w ogóle a czasem działa jakby był ciągle wciśnięty. Lewy (ostatnie oplikacje) zachowuje się lepiej choć tez czasem ma podobny problem. w ubiegłym tygodniu telefon mi niefortunnie upadł i mimo case i szkła pękł lewy róg ekranu (zdjęcie załączone). Zerwałem dziś szkło bo myślałem, że może ono jakoś "zwiera" przyciski i przez to telefon wariuje, ale nie dało to żadnego efektu obawiam się, że to pokruszone kawałki ekranu (digitizera) stwarzają problem. Kto…
Last reply by Fikus, -
- 0 replies
- 657 views
Cześć. Dzisiaj niestety mój Xioami zaliczył upadek i zbiła się szybka, dotyk działa. W necie wiele firm oferuje wymianę szybki lub wyświetlacza. Co Waszym zdaniem lepiej zrobić? Koszty dość zbliżone bo szybka to najtaniej 180 a wyświetlacz u mnie w mieście 250. Boję się trochę jakości "nowego" wyświetlacza. Macie jakieś doświadczenie lub kogoś godnego poelcenia? Może ktoś z forum się tym zajmuje?
Last reply by ryba94,