Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
663 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 reply
- 703 views
Cześć, mój tesc zbił ekran w Hammer Energy. Powiedziałem, że mogę mu wymienić. Kupiłem cały wyświetlacz z digitizerem, podłączam taśmę i.. dotyk nie działa. Obraz jest, dotyku brak. Jaka przyczyna? Wadliwy wyświetlacz? To zamiennik, więc na to stawiam. Wątpię bym cokolwiek uszkodził przy odklejaniu starego, bowiem to prosty telefon, jedna taśma tylko łącząca ekran. Dobrze się domyślam, że wlasnie to taśma odpowiada też za dotyk? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Acid, -
-
- 1 follower
- 7 replies
- 3.4k views
Podczas korzystania z mojego telefonu Xiaomi Mi A1 zauważyłam, że jest odgięty korpus w z prawej strony w miejscu wyłącznika/włącznika. Tak naprawdę nie wiem co się stało, że mój telefon jest teraz panoramiczny. Widziałam kilka przypadków wygięcia ekranu w telefonach i wiekszość to xiaomi. Czy te telefony mają jakąś wadę? Jeśli tak to jak oddam do serwisu mogą go za darmo wymienić/naprawić? Czy mogę dalej na nim siedzieć i nie obawiać się, że ekran wystrzeli czy coś? Czy mogę go ładować? W moim przypadku też widać klej który łączy tylną obudowę z ekranem. Jak próbowałam raz docisnąć to ekran w tym miejscu szedł ta dół, a jak zabierałam palec to szedł w górę. A k…
Last reply by Acid, -
- 1 reply
- 8.5k views
Cześć, Około dwóch, może trzech tygodni temu podczas próby przyciszenia urządzenia zostałem niemiło zaskoczony, okazało się że uszkodzeniu uległ przycisk głośności, jego dolna część zapadała się uniemożliwiając przyciszenie urządzenia, nie mam pojęcia jak mogło się to stać ponieważ telefon noszę od nowości w grubym, miękkim etui, ponadto dbam o niego nad wyraz dobrze a mimo to przycisk w dolnej części odpowiedzialny za przyciszanie zapadł się.. Oczywiście serwis umywa ręce i twierdzi że jest to uszkodzenie mechaniczne które nie podlega naprawie gwarancyjnej, po części się zgadzam, jest to uszkodzenie mechaniczne, ale na skutek wady fabrycznej/wrodzonej urządzeni…
Last reply by r0bertt, -
- 1 reply
- 2.3k views
Szanowni Fani Xiaomi, mam problem ponieważ niedawno zakupiłem Xiaomi MI 9 i niestety rozbiłem wyświetlacz. Telefon reaguje (wibruje przy przytrzymaniu klawisza blokady, po podłączeniu do ładowania zapala się dioda a rano nawet zadzwonił włączony wcześniej budzik). Niestety ciężko znaleźć mi jakikolwiek serwis, który naprawiłby mi tą usterkę - telefon został zakupiony przez empik od firmy ze Słowacji w związku z czym prawdopodobnie nie jest objęty serwisem polskim (nieoficjalny dystrybutor). Czy znacie może jakiś serwis, który by mi naprawił ten sprzęt za normalne pieniądze? Najlepiej coś z okolic Trójmiasta. Z góry dzięki za pomoc. Teodor
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 3 replies
- 757 views
Witam. Mam problem z modelem redmi note 7. Po niespełna miesiącu użytkowania odpadło szkło ochronne z tylnego aparatu. Co mam zrobić w takim wypadku czy jest gdzieś do kupienia taka "szybka"
Last reply by Acid, -
- 1 reply
- 639 views
Jakoś od 2 tygodni na ekranie jest widoczna taka żółta plamka. Czy jest jakaś możliwość skorygowania tego czy będzie się to z czasem pogarszać?
Last reply by bednar93, -
- 0 replies
- 519 views
Witam, kilka dni temu doszło u mnie do nieszczesliwego incydentu, telefon STAŁ pare minut bokiem (na tym boku gdzie jest wejscie karty sim) "zanurzony" w dosłownie 1-2mm wody. Oglądałem filmik leżąc w wannie i nagle wyłączył mi się dźwięk. szybko sie skapnąłem o co chodzi i wyłączyłem go, ale dopiero jakos po pol godziny wrzucilem go do ryżu. Następnego dnia z rana wydawało się że wszystko działa, ale od wtedy dzieje się coś dziwnego na co nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Mianowicie dopóki używam telefonu to wszystko jest wporządku, moge oglądać coś na jutubie 2 godziny i wszystko jest okej, ale jak zablokuje telefon albo po prostu sie wygasi to po nieokreślonym czasie s…
Last reply by RETO, -
- 1 follower
- 4 replies
- 759 views
Witam. Mam problem, ponieważ jakieś 3 miesiące temu wymieniałem sobie gniazdo ładowania. Od wczoraj po podłączeniu telefonu pod ładowarkę cały czas przerywa ładowanie. Kabel siedzi ciasno więc teoretycznie powinno ładować. Teraz pytanie czy to może jakiś błąd w systemie? Czy znowu do wymiany płytka jak tak czy można gdzieś dostać orginalną ?
Last reply by moogoom, -
- 1 follower
- 15 replies
- 4.2k views
Witam wszystkich, Mam problem z moim pocophonem. Chcę oddać go na naprawę gwarancyjną do producenta. Dlaczego do producenta? Telefon kupiłem w Polsce, na fakturę VAT 23%. Sprzedający rozpłynął się w powietrzu i nie ma z nim kontaktu. Zero odzewu. Oficjalny serwis gwarancyjny odmówił przyjęcia telefonu- nie jest z polskiej dystrybucji. Stąd moje pytanie czy ktoś korzystał z gwarancji producenta? Jakieś rady, wskazówki czy nawet adres do wysyłki?
Last reply by Nezumi, -
- 2 replies
- 833 views
Planuję samodzielnie wymienić w moim Redmi Note 4 zbitą szybkę i spuchniętą baterie. Chcę, aby była to budżetowa wymiana, więc planuje zakup zamienników na allegro (linki poniżej).Czy ktoś z was był już w takiej sytuacji? Jak wam poszło? Jak oceniacie jakość zamienników? Pozdawiam https://allegro.pl/oferta/wyswietlacz-xiaomi-redmi-note-4x-lcd-ramka-kolory-7338212872 https://allegro.pl/oferta/oryginalna-nowa-bateria-xiaomi-bn43-redmi-note-4x-7132788817
Last reply by bykumza, -
- 1 follower
- 1 reply
- 599 views
Witam, używałem słuchawek podpietych do mojego telefonu Xiaomi redmi 4A, ta wtyczka od słuchawek mi się ułamala i połowa niej została w telefonie, próbowałem na wszystkie sposoby, mianowicie brałem na klej i myślałem że to wyjme a wydaje mi się że gorzej popsułem bo te blaszki są połamane Ile by kosztowała taka naprawa nowego mini Jacka? Ponieważ zastanawiam się czy to jest wbudowane do Płyty głównej czy oddzielne
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 3 replies
- 910 views
Miał ktoś do czynienia ze zbitą przednią szybą? Ekran ok, prysnęła tylko szyba która wygląda na wymienną, klejoną. Interesuje mnie koszt na oko, czy da się to naprawić samemu, czy da się wgl dostać taką szybę. Szukałem na allegro na szybko ale nic nie znalazłem. Dokładny research będę robił później gdy będę w domu, dlatego proszę o jakieś wskazówki.
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 5 replies
- 8.3k views
Witam, otóż od 2 dni mam problem z telefonem redmi note 4. Po podłączeniu do ładowania(próbowałem skorzystać z 3 różnych ładowarek - to samo) dioda informująca o ładowaniu co chwile miga, telefon ładuje się przez kilka sekund, następnie się rozłącza i tak w kółko... Czasami nawet przez kilka minut i zaraz po tym znowu zaczyna się co chwilę rozłączać. Wyczyściłem wejście i nic z tego. Przy podłączaniu telefonu przez kabelek do komputera, zachowuje się tak samo Powie mi ktoś czy to problem z wejściem, być może coś nie łączy? Czy to wina systemu, nie miałem ostatnio żadnych aktualizacji. Proszę o pomoc. Pozdrawiam !
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 601 views
Witam, Niestety wykąpałem mojego Xiaomi w wannie i pech chciał że wysuszenie niewiele pomogło... Domyślam się że telefonu już nie wskrzeszę i już się z tym pogodziłem... Ale niestety nie pogodziłem się z utratą zdjęć/filmów (3 miesiące mojej nowonarodzonej córeczki). Aktualnie po wysuszeniu i rozmontowaniu (robiłem to już wcześniej bo 4x wymieniałem wyświetlacz) doprowadziłem go do stanu że przy wyjętej baterii i podpięciu ładowarki wibruje, podświetla się ekran i gaśnie... i tak w kółko... Chciałbym móc zgrać dane przez USB lub jeśli to niemożliwe zrobić to jakoś bezpośrednio podpinając się pod boarda. Szukałem schematów ale nic ciekawego nie znalazłe…
Last reply by kixar, -
- 13 replies
- 6.4k views
Otóż , iż bateria w moim rn3 pro nadaje się do wymiany, poszukuję źródła , gdzie kupię oryginalną baterię w Polsce
Last reply by Kadi, -
- 4 replies
- 736 views
Witam mam problem z moim telefonem Xiaomi Redmi Note 5 4/64, podłączyłem go dzisiaj do ładowarki oryginalnej którą dostałem razem z telefonem. Telefon miał wtedy z 15% baterii i działał po paru minutach chciałem z niego skorzystać. Mimo prób jego uruchomienia nic nie odpowiadał ciągle czarny ekran. Podczas ładowania nie świeci się dioda, próbowałem podłączyć telefon do komputera lecz on nawet go nie wykrył. Ładowarka działa poprawnie próbowałem na innym telefonie. Sam telefon jeszcze próbowałem podładować na innych ładowarkach i znów ten sam efekt żadnej odpowiedzi. Próba zresetowania za pomocą przycisku power i volume nic nie dała. Telefon zakupiłem w sierpniu 2018 roku …
Last reply by moogoom, -
- 1 follower
- 1 reply
- 746 views
Czy wie ktoś gdzie mogę kupić prawidłowo działający wyświetlacz z digitizerem w Polsce na już? Otóż kupiłem jeden z alledrogo i po wymianie górna część digitizera nie reagowała na dotyk, więc wróciłem do starego wyświetlacza.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 779 views
Witam. Posiadacie listę serwisów, gdzie mógł bym wymienić wyświetlacz nie tracąc gwarancji?
Last reply by ukash, -
- 3 replies
- 1.2k views
Cześć, Od dwóch lat mam Xiaomi Mi 5. Przedwczoraj bardzo zaczęła mi się nagrzewać bateria i lekko się uwypukliła. W dodatku, bardzo szybko spadał poziom baterii, średnio 25% przez okres 30 minut. Poszedłem do serwisu, bateria została wymieniona na nową (już drugi raz, bo rok temu też wymieniałem baterię). Mimo tego, telefon znowu się nagrzewa, a żywotność nowej baterii również pozostawiała wiele do życzenia. Dodam, że bateria jest oryginalna. Zainstalowałem antywirusa, który wykrył dwa problemy. Włączone debugowanie USB oraz możliwość instalowania aplikacji z nieznanego źródła. Kiedyś faktycznie zainstalowałem aplikację, która nie pochodziła ze sklepu play. Usun…
Last reply by marcin, -
- 1 follower
- 2 replies
- 997 views
Od lipca 2017 użytkuję telefon Xiaomi Redmi 4A. Kilka dni temu zauważyłem leciutkie, podłużne przebarwienie, które na białym tle ma kolor żółty, a na czarnym biały. Właściwie na razie widoczne jest jedynie po bardzo dokładnym wpatrzeniu się weń (najbardziej widoczne jest wieczorem) i nie przeszkadzałoby mi to aż tak bardzo, ale czytam tu i ówdzie, że z czasem może się powiększać i być bardziej widoczne. Telefon kupiłem w sklepie Mielectronics.pl, który udzielił na niego tylko rocznej gwarancji, więc już po fakcie. I w związku z tym moje pytanie — czy spotkaliście się już z takim problemem? Gdzie, jak, za ile i jak szybko można tę usterkę usunąć? Dzwoniłem do tego sklepu, …
Last reply by Acid, -
- 1 reply
- 1k views
Witam, mam pewną zagwozdkę związana z telefonem Redmi Note 5 oraz Redmi Note 7. Mianowicie mój egzemplarz rn5 ma prawdopodobnie wadę fabryczną, która uniemożliwia odtwarzanie dźwięku przez bluetooth. Próbowałem wszystkiego żeby to naprawić ale bezskutecznie (dodam że znajomy ma dokładnie ten sam model i nie spotyka tego problemu). Wyczytałem w zgłoszeniu reklamacyjnym że mogę zażyczyć sobie wymiany telefonu na inny model z ewentualną dopłatą. Jeżeli rn7 i rn5 na oficjalnym sklepie kosztują tyle samo, to wymienili by mi telefon na rn7 za darmo? + chciałbym się dowiedzieć ze szczegółami co muszę zrobić i jak przebiega zwrot towaru na gwarancje w przypadku xiaomi …
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam, potrzebuję pomocy, przy wymianie baterii uszkodziłem płytę główną telefonu, skutkiem jest bootloop. znalazłem w internecie rozwiązanie przyczyniłbym się do wymiany komponentu lecz brakuje mi informacji dot. tegoż urządzenia, tyrystor? tranzystor? jaki? nie widzę oznaczenia, ktoś ma dostęp do jakiejś legendy? Nie da się zatrzymać resetowania telefonu, tylko i wyłącznie poprzez wyjęcie baterii, telefon nie ładuje się, wyskakuje błąd "error. please plug out cable". Telefonu komputer nie widzi, tylko w fastboocie, próbowałem formatować system i instalować różne MIUI, nic nie daje..
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.2k views
Hej, spotkała mnie niestety nieprzyjemna sytuacja a mianowicie telefon upadł mi niefortunnie częścią ekranu, gdzie szkło hartowane nie sięgało (szkło z kwadratowym wycięciem na aparat i głośnik) przez co potłukł mi się cały telefon, ale o dziwo dotyk działa. Chciałbym się dowiedzieć, czy wymieniał już ktoś ekran w tym telefonie? W sam digitizer bawić się nie będę więc razem z LCD wymienię. Gdzie polecacie kupować takie części? Te zamienniki na allegro to można sobie w buty wsadzić - dotyk sie psuje po kilku dniach nawet nieużywania. Z dragona już zamawiałem części do starego r4x i się sprawdziły, ale chciałbym się dowiedzieć czy jest więcej takich sklepów z częściami, któ…
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.8k views
Wysłałem mojego Redmi 4 PRO do serwisu "mi-serwis.pl". To widocznie ten sam właściciel co "telefonyzchin.pl", bo na paczce zwrotnej miałem jako nadawcę tę drugą firmę. Adres dla obydwu ten sam: Emilewo 37 62-640 Barłogi woj. Wielkopolskie Telefon gubił zasięg i miał małe przebarwienia na wyświetlaczu widoczne na białym tle. Przebarwień gwarancja podobno nie obejmuje, natomiast wymienili mi moduł GSM i test niby wyszedł im ok. Tylko ten test był zapewne tak rzetelny, że i u mnie w domu przed naprawą wyszłoby, że zasięg jest ok. Owszem, telefon przeważnie miał zasięg, ale dosyć często go gubił, nawet na 2G, gdzie z inymi telefonami na tej samej karcie SIM…
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 3 replies
- 935 views
Witam, parę dni temu niestety spadł mi telefon, dosyć poważnie się rozbił, co uniemożliwia przyjemne korzystanie z niego. Ceny, które są podawane przez serwisy nie za bardzo mnie satysfakcjonują. Dlatego chciałbym się dowiedzieć jak wygląda jakość wyświetlaczy zamawianych np. z aliexpress i czy w ogóle jest to dobry pomysł się w to bawić. Z góry dziękuję za pomoc
Last reply by Acid,