Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
663 topics in this forum
-
- 6 replies
- 1.9k views
Witajcie, miesiąc temu kupiłem Xiaomi Mi 4c na Allegro u sprzedawcy Accessories For You. Według opisu aukcji wysyłany sprzęt miał mieć zainstalowany system MIUI Polska, ale mój egzemplarz chyba nie miał, bo część interfejsu była po polsku, a część po angielsku, szczególnie belka powiadomień. Zdarza się, nic się przecież nie stało. Postanowiłem sobie poradzić sam i wg. poradnika na stronie głównej pomyślnie zainstalowałem MIUI Polska. Po ustawieniu podstawowych rzeczy zacząłem robić porządek z samym pudełkiem telefonu, którego zawartość zajmowała całe biurko Znalazłem kartę gwarancyjną i po przeczytaniu jej mina mi trochę zrzedła - okazało się, że wgrywanie custom ROMów i…
Last reply by Egamorf, -
-
- 7 replies
- 2.2k views
Chciałem początkowo dopisać się do temat o naprawach, jednak potem stwierdziłem, że sprawa jest warta nowego tematu. Więc tak... Mam Xiaomi Mi Note. Pierepałki z nim zaczęły się już od początku. Zamówiony 30 sierpnia, dotarł do mnie po trzech tygodniach. Po tygodniu użytkowania okazało się, że padł wyświetlacz. Nic tylko siąść i płakać... Napisałem do XFS, a ci przekierowali mnie do Jiriego Roubalika, mechanika wykonującego naprawy dla sklepu. Przepychanki trwały dość długo, dopiero na moją prośbę zainterweniował Acid. Summa summarum, telefon pojechał do Czech, na naprawę gwarancyjną. Wydałem 50 PLN na wysyłkę, jednak nie to jest najgorsze. Telefon przeleżał w n…
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 51 replies
- 6.7k views
Witam chciałem wysłać do serwisu telefon zakupiony w powyższym sklepie. Na stronie sklepu znalazłem adres do polskiego serwisu we Wrocławiu. Wysłałem wiadomość z problemem ale nie dostałem żadnej odpowiedzi przez trzy dni i tu pytanie. Czy ten serwis działa a jeśli nie gdzie mogę odesłać telefon? Problem z moją słuchawką polega na tym, że na ekranie mam dziwną żółtą poświatę, która dobrze widać tylko na białym tle. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Kolejne zdjęcie Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Last reply by krzysztof1506, -
- 1 follower
- 24 replies
- 5.5k views
Witajcie, mam problem z moim telefonem: Xiaomi Redmi Note 3G WCDMA. Podczas normalnego użytkowania po 7 miesiącach gdzieś na ekranie pojawiły mi się zielone kropeczki, malutkie ale jest ich gęsto, szczególnie są widoczne przy ciemnych obrazach. Obstawiam że LCD odmawia posłuszeństwa niestety bo naciskając w to miejsce ilość ich sie zwiększa a puszczając - powracają do 'standardowego' rozmiaru. Szkoda mi telefon sprzedawać za bezcen bo w zupełności mi wystarcza także: jaki byłby koszt wymiany lcd i gdzie to najlepiej zrobić? Telefon ma niecały rok (kupiony w listopadzie 2014 ale niestety strona smartandroid.pl poleciała w .... i nie ma z nimi kontaktu) Jak to najlepiej…
Last reply by Elvlanden, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.2k views
Witam. Głośniczek rozmów (earpiece) przestał działać, robiłem testa, na pewno wina hardware. Znalazłem podobny problem na forum i ktoś sugerował, że pasować może głośnik od innego modelu. Teraz pytanie, wie może ktoś od jakiego? Na aledrogo nic od xiaomi nie ma, na ebay jedynie z Francji no i oczywiście ali, ale tam trzeba czekać miesiąc na przesyłkę. Ew może ktoś ma takowy na zbyciu, najlepiej oryginalny od xiaomi, odkupie z pocałowaniem ręki. Dzięki
Last reply by Acid, -
Wejście USB
by Maley- 3 replies
- 4k views
Czy jest jakaś szansa naprawy wejścia USB gdy w telefonie został uszkodzony układ zasilania, a dokładniej piny zostały uszkodzone ?
Last reply by Maley, -
- 3 replies
- 2.5k views
Szukam telefonu i jedyna opcja gdzie mogę kupić ze względu na dostępność to Goldway , nigdzie nie mogę znaleźć jak jest realizowana ew naprawa telefonów kupionych u niego.
Last reply by Nezumi, -
- 5 replies
- 4.2k views
Witam gdzie kupię gniazdo ładowania do redmi note 4g "Dior" najlepiej całość by nie lutować ?
Last reply by Messiash, -
- 1 follower
- 3 replies
- 8.2k views
Witam, mam nadzieję, że to dobry dział Czy korzystał już ktoś z gwarancji producenta jaką daje Xiaomi? Jak to działa i ile kosztuje? Może jest ktoś zorientowany w tym temacie, bo myślę, że nie tylko ja chce wiedzieć jak to działa w razie "wu" Pozdrawiam
Last reply by Antwito, -
- 1 follower
- 9 replies
- 3.4k views
Witam, Sytuacja wyglądała mniej więcej tak moja kobieta postanowiła się poopalać pozostawiła włączony telefon z podświetlonym ekranem na słońcu (słuchała muzyki), efekt jest taki że po mniej więcej godzinie, kiedy chciała sprawdzić wiadomości, na ekranie wyświetla się tylko pionowe 3 linie (wygląda to jak wydłużony ekran) po środku, kazałem jej go wyłączyć i położyć w jakimś chłodnym miejscu, efektem jest to że teraz obraz wyświetlany jest maks 3 sec (po nieużywaniu kilka min) normalnie potem pojawiają się wspomniane linie, gdy telefon zablokuje i przesuwa palcem po ekranie wibruje (skazuje to źle wpisane hasło więc dotyk działa). Sprawdziłem wszystkie taśmy itd. wszystk…
Last reply by emailo, -
- 1 follower
- 14 replies
- 5.7k views
Witam, przerabiał juz ktoś temat wymiany wyswietlacza w mi4? dzisiaj niechcący siadłem na swoim telefonie, pękła szybka, nie działa dotyk i klawisze pod ekranem ,zastanawiam sie gdzie kupic kompletny ekran zeby miec pewnosc ze to oryginał i czy jako laik dam rade sam go wymienić, czy moze lepiej oddac to do jakiegoś speca. Prosze o sugestie
Last reply by nemed, -
- 1 follower
- 14 replies
- 4.4k views
Witam, Niestety upadł mi mój Mi4 i na dole gdzie są guziki powrotu, home i opcji pekł digitizer Ekran nie został uszkodzony ale guziki przestały działać - na poczatku przez dzien działały mimo peknięcie a teraz przestały. Można jakoś włączyć guziki powrotu itd na ekranie? I drugie pytanie o serwis telefonu. Koszty digitizera. Gdzie itd Jeśli napisałem w złym dziale to sorki Czekam na odpowiedź. Edit: Ok z guzikami sobie poradziłem według tego tematu: http://en.miui.com/thread-30475-1-1.html Teraz pytanie do was o koszty ewentualnej naprawy? Wyśeiwtlacz jest cały tylko digitizer pęknięty na dole z lewej strony od guzików funkcyjnych.
Last reply by Acid, -
- 1 reply
- 2.3k views
Witam. Czy byłby ktoś w stanie wymienić wyświetlacz w telefonie Xiaomi Mi 3W? Ekran doznał uderzenia w jego dolnej części na wysokosci przycisków HOME, RETURN i Menadżer Zadań(?). Nie reaguje na dotyk na wspomnianych przyciskach i na wysokości literki "a". W serwisie wydaję się drogo jak na 570 zł.. Pozdrawiam.
Last reply by Grzesiuso, -
- 1 follower
- 2 replies
- 3.3k views
Witam, Czy ktoś ostatnio zamawiał może cały wyświetlacz (wraz z ramką) do mi3 i jest w stanie podzielić się odczuciami i linkiem? Na ali jest tego tyle że ciężko się zdecydować. Z góry dzięki @edit: Chyba temat bardziej pasuje do rozmów ogólnych, przepraszam za pomyłkę i proszę o ewentualne przeniesienie.
Last reply by Lamcza, -
- 4 followers
- 162 replies
- 20.2k views
Na stronie http://www.ibuygou.com/ można znaleźć informację o tym, że powstało European Maintenance Station, z siedzibą w MiCENTER w Bułgarii. Czy to znaczy, że nasze telefony będzie można wysyłać na gwarancję właśnie tam. Ktoś coś wie więcej na ten temat. Dodam, że dotyczy to tylko telefonów zakupionych w ibuygou.
Last reply by sunkist, -
- 1 follower
- 9 replies
- 2.7k views
Witam wszystkich. Telefon spadł z małej wysokości ale niestety na tyle niefartownie, że pękła szybka i nie działa dotyk w dolnej połowie ekranu, łącznie z klawiszami funkcyjnymi. Panel LCD jest cały. Wszystko inne działa jak należy. Czy ktoś podejmie się wymiany? Do wymiany jest tylko panel dotykowy, czy komplet z LCD? Jest dostęp do oryginalnych części Xaomi? No i oczywiście jaki jest ewentualny koszt i czas naprawy. Z góry dzięki za odp.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 2.3k views
Witam, Niestety slot sim uszkodzony, przy wyciąganiu karty, coś poszło nie tak co poskutkowało stratą pinów. Acid niestety tego nie naprawia, więc wie ktoś gdzie naprawić takie rzeczy? Czy może ktoś polecić jakiś serwis w polsce, gdzie nie zniszczą mi telefonu, a xiaomi nie jest dla nich nowością i będą w stanie to naprawić.
Last reply by Improssible, -
- 2 replies
- 2.3k views
nie chce mi chodzić * 0 # czyli ta linia wyswietlacza czyli jak moze byc przyczyna ?
Last reply by fake4r, -
- 1 follower
- 12 replies
- 3k views
Mam pytanie do osób które to robiły czy po oddzieleniu dotyku od ekranu lcd przy zakładaniu nowego klei się go jakimś klejem czy zakłada na stary?
Last reply by Acid, -
- 2 replies
- 2.5k views
Mam zbity digitalizer w moim redmi 1s, symbol 2014CP0603. Orientuje się ktoś może jak dobrac poprawny, ponieważ na na alixpress jest mnóstwo symboli do tego modelu (redmi 1s). Z gór dzięki za pomoc.
Last reply by Filo301, -
- 0 replies
- 2k views
Witam, chce wymienić cały ekran ale nie wiem dokładnie co muszę kupić, wydaje mi się że LCD + szybka z digitizerem czy coś jeszcze? //Może ktoś przenieść do problemy techniczne? Z pośpiechu wybrałem zły dział... Wysłane z mojego HM 1S
Last reply by KamilDsD, -
- 9 replies
- 3.1k views
Witam Dziś po wyjęciu słuchwek z kieszeni lewa słuchawka przestała grać (zawesze je tak przenosiłem i nie było problemu). Chcialbym sie dowiedzieć czy ktoś próbował naprawiać te słuchawki po przez rozbieranie jacka? Zauważyłem że jack do aluminiowej obudowy jest przyklejony klejem i tu sie pojawia pytanie, czy przez podgrzanie będe w stanie wyjąc wtyczkę? Chiałbym je polutować na nowo a i tak nie mam nic do starcenia. Jeśli nie chciałbym zakupić nowego jakca i polutować tak, by działały przyciski z mikrofonem. Pozdrawiam
Last reply by X-SKLEP, -
- 0 replies
- 2.1k views
mam następujący problem uszkodzony mam jak w temacie ( KABEL PRZEWÓD ANTENA KONEKTOR) gdzie można takowy kupić najlepiej za pobraniem? sprawa bardzo pilna proszę o pomoc bo na obecną chwile nie mogę wykonywać połączeń ani sms
Last reply by krzychu_, -
- 3 replies
- 2.9k views
Cześć, od czerwca zeszłego roku posiadam telefon podany w opisie i po paru modyfikacjach sprawuje się całkiem fajnie, ale... Oryginalna szybka pękła ze 2 miesiące temu. Kupiłem zamiennik za 15$ na aliexpress, od gościa który zarzekał się o oryginalności produktu. Okazał się marnym zamiennikiem z dwoma punktami dotyku zamiast dziesięciu jak w oryginale. Teraz już wiem, że nie ma czegoś takiego jak oryginalny digitizer, a tylko zamienniki lepszej i gorszej jakości. Pytanie moje brzmi: Czy ktoś kupił jakiś bardzo dobrej jakości zamiennik i może podzielić się linkiem ? Najlepiej z jak najbliższymi parametrami do oryginału. Pozdrawiam, Maro.
Last reply by Mariusz21_21, -
- 1 follower
- 7 replies
- 2.7k views
Pękła mi szybka + widoczne są lekkie (żółte/pomarańczowe) odbarwienia w miejscach pęknięcia. Funkcje dotykowe działają bez problemu. Czy ktoś ma aktualny pomysł jak to naprawić? Namiar na sprzedawcę z chin który sprzeda oryginał? Trzeba wymieniać cały ekran czy tylko szybkę? Wysłanie telefonu do serwisu nie wchodzi w grę bo musiałbym "zniszczyć" dane, które są na nim zapisane;) Z góry dziękuję za pomoc:)
Last reply by avish,