Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
663 topics in this forum
-
- 13 replies
- 5.8k views
Wiadomo że oficjalnych serwisów nie ma, ale czy są może jakieś mniejsze serwisy które zajmują się Xiaomi? Miejsca gdzie jest ktoś kto się na nich zna? Oczywiście nie sprawy gwarancyjne ale odpłatne. Xiaomi coraz popularniejsze, coraz więcej ludzi je posiada, więc można chyba liczyć, że ktoś się tymi telefonami zajmuje
Last reply by kaer, -
-
- 1 reply
- 709 views
Witam mam problem z kamerką Xiaomi Yi Home edycja nocna , choć nie wiem czy ma to znaczenie. zakupiłem ją i działała kilka godzin. Przestała działać po na drugi dzień kiedy ją włączyłem do prądu ponownie trzeba było ją skonfigurować co już się nie udało. To znaczy wszystka przebiega prawidłowo ale lampka od kamerki gaśnie wcześniej i mówi że można ją używać tylko w Chinach jeśli dobrze ją rozumiem. Proszę o pomoc niestety na sprzedawce nie mogę liczyć.
Last reply by fens, -
- 4 replies
- 738 views
Dzień Dobry Moja siostrzenica chyba trafiła na nieco "gorszą" sztukę redmi note 3, przy upadku na kostkę brukową pękł ekran (wyświetlacz i dotyk działa)... Pomimo założonego etui i szkła Nillkin, ale mniejsza o to. Telefon kupiony na xiaomiforsale. Naprawa i tak będzie poza gwarancją w związku z mechanicznym uszkodzeniem. Do jakiego serwisu najlepiej wysłać aby zrobili to po prostu dobrze i względnie szybko ? Od MiCenter dostałem następującą odpowiedź : "Nie wymieniamy lCD do tego modelu poza gwarancją" Korzystał ktoś z serwisu http://xiaomipolska.pl ? Koszt naprawy wycenili na 350 zł.
Last reply by Damix, -
- 3 replies
- 727 views
Witam Proszę o pomoc mój telefon (Redmi Note 3 3/32) uległ uszkodzeniu pękła szybka wyświetlacza Jaki jest koszt naprawy takiego uszkodzenia lub gdzie mogę zamówić część ?
Last reply by bigbik, -
- 19 replies
- 1.9k views
Udało mi się stłuc ekran moim Mi5 :/ Mamy gdzieś jakiś serwis który wymieni ekran? Gwarancyjne to ogarną? Kupiony przez IBG Wysłane z Mi5 PRO
Last reply by sp4ubw, -
- 5 replies
- 786 views
Witam, niestety jestem zmuszony do wymiany panelu LCD w telefonie mego syna (upadł i szybka ochronna nie dała rady). W związku z tym mam pytanie dotyczące wymiany: Który z poniższych paneli wybrać tak aby uniknąć klejenia na taśmy dwustronne i inne prowizorki? ten http://dragon-tt.com/xx.aspx?id=6232 czy ten http://dragon-tt.com/xx.aspx?id=6318. Chodzi mi o to żeby było maksymalnie Plug&play czyli tylko wymontowanie starego bez lutowania, klejenia, tylko podpięcie taśm. Czym się właściwie różnią te zestawy?
Last reply by Bart`, -
- 8 replies
- 843 views
Witam, otrzymałem kilka dni temu Redmi 3 Pro 32Gb, i nasuwa mi się pytanie. Gdy położę telefon na biurku, czy też twardej powierzchni słychać taki dziwny dźwięk(jakby drgania jakiegoś elementu wewnątrz) w okolicach czytnika linii papilarnych. Czy to normalne? Dodam że taka sytuacja ma miejsce odkąd go dostałem. Oczywiście telefon działa bez zastrzeżeń. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Last reply by mrosi, -
- 2 replies
- 554 views
Da rade wymienić samą szybkę czy trzeba cały wyświetlacz
Last reply by magyarek, -
- 0 replies
- 593 views
Hej. Młodsza siostra zbiła ekran/szybkę w swoim Redmi 3(dotyk działa). Wie ktoś może czy gdzieś w Polsce dało by się go wymienić? Micenter odpisało ze nie zajmuje się tym poza gwarancją.
Last reply by vanziom, -
- 0 replies
- 564 views
Witam ile w warszawie kosztowałaby wymiana płyty głównej i paska boczngo do xiaomi redmi note 1 (3g) gdyż mój telefon normalnie pc czyta i da się wgrać oprogramowanie i wszystko niby śmiga ale na telefonie raz mrygnął tylko ekran jak się uruchamiał i tyle a ekran itd jest cały. Wiecie Państwo może gdzie takie częśći tanio zakupię gdyż nie wiem czy opłaca się wymieniać gdyż telefon kosztuje używka 300zł w spoko stanie. Najlepiej zakupiłbym tanie części i sam złoży i wgrał oprogramowanie. Pozdrawiam
Last reply by arek446, -
- 2 replies
- 718 views
Mam problem z wyświetlaczem, to ja go uszkodziłem. Che kupić nowy i wymienić, pytanie tylko czy mam na coś jeszcze zwrócić uwagę oprócz koloru ? Są jakieś wersje, różne modele ? Czy taki zestaw będzie OK ? http://www.aliexpress.com/item/Xiaomi-Redmi-Note-3-LCD-Screen-FHD-Original-5-5inch-1920X1080-lcd-display-Touch-Panel-Replacement/32570021909.html?ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_5_10057_10056_10055_10049_10059_10058_10017_405_404_10060_10061_10062_412,searchweb201603_1&btsid=76270621-ebd4-4f00-9d95-3f47ea1978f3
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.6k views
Otóż niedawno kupiłem powerbank Xaomi Mi 10000 PRO. Według informacji jego napięcie wejściowe to: 12V/1.5A, 9V/2A, 5V/2A , a czas ładowania: od 3,5 do 5,5 godziny – w zależności od ładowarki. Próbuję naładować go ładowarką od telefonu z QC 2.0 o parametrach wyjściowych 5V/1.8A, 9V/1.67A jednak nie mogę doładować powerbanka do 100 % - 3 diody się świecą, a 4-ta mruga. Ładuję się już od 8 godzin, zakładając że nie było w nocy przerw w dostawie prądu. Według instrukcji jaką znalazłem do poprzedniego modelu (bez PRO), powerbank jest w 100% naładowany gdy wszystkie 4 diody się świecą. To problem zbyt słabej ładowarki czy coś jest nie tak z powerbankiem? Edit…
Last reply by Ryniu3001, -
- 2 replies
- 904 views
Wie ktoś jak zareklamować telefon u goldway ?
Last reply by BlackSkill, -
- 5 replies
- 3k views
Witam Takie pytanie, najbardziej chyba kompetentny do udzielenia odpowiedzi na nie będzie @Acid (choć niekoniecznie ) - "Czy serwis Xiaomi w Brnie oraz we Wrocławiu do naprawy wszystkich urządzeń Xiaomi używa oryginalnych części czy ich zamienników?"
Last reply by Acid, -
- 3 replies
- 596 views
Gdzie odbywa się naprawa na gwarancję ? W Polsce czy w Chinach?
Last reply by Nezumi, -
- 6 replies
- 2.6k views
Witam. Kupiłem telefon Xiaomi Redmi Note 2, który się popsuł, więc chciałbym go oddać na gwarancji. Jednak jest problem. Zgubiłem dowód zakupu i do sklepu raczej go nie mogę już odesłać. Czy jest możliwość aby odesłać telefon do naprawy na gwarancji do kogoś innego np: ogólnego serwisu Xiaomi w polsce lub do producenta w Chinach?
Last reply by muszateq, -
- 1 reply
- 597 views
Czesc, w koncu trafilo i na mnie;) Pech chcial ze szklo w telefonie poszlo sie jeeeeeeeeeee...ać. Wyswietlacz wyglada na nieruszony, brak plam, zmiany kolorow czy takich podobnych. Niestety uyzywac go sie nie da. Do ktorego serwisu warto sie zglosic? A ktore omijac? I jeszcze jedna wazna sprawa jesli chcialbym reperowac na wlasna reke, a telefon jest na gwarancji (srubeczki sa zaklejone znaczkami xiaomi) to rozumiem, ze moja ingerencja oznacza definitywny koniec gwarancji ? I czy jesli wysle telefon do serwisu innego niz ten u ktorych kupilem to rowniez gwarancja idzie do d*py ?;)
Last reply by lelusz, -
- 2 replies
- 452 views
Witam mam problem ponieważ ostatnio zbiła mi sie szybka w telefonie, w związku z naprawą głośnik był tak mocno przyklejony że musiałem wyciągać go siłą. Uległ on zniszczeniu. Czy ktoś wie gdzie można dostać taki głośnik do modelu redmi note 2.
Last reply by Nezumi, -
- 2 replies
- 474 views
Hej.posiadam mi4 i mi wypadł. co spowodowalo rozbicie dotyku. wyswietlacz jest niby caly a dotyk nie dziala. Jest mzliwosc wymiany samego dotyku? jezeli tak gdzie najbezpieczniej zakupic sam dotyk bez wyswietlacza ?
Last reply by baku1991, -
Witam Mam prośbę .Szykuje się do wysłania xrn2 do naprawy na gwarancji do HK Goldway.Jesli ktoś już to robił ,proszę i pomoc i wskazówki. Mam potrzebne linki ,lecz mimo to jest to dla mnie czarna magia. Będę szczerze zobowiązany. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Last reply by 15leonsio, -
- 1 reply
- 1.6k views
Hej. Mam kamerkę, YI, którą przez przypadek podłączyłem odwrotnie pod zasilanie (zamieniony + i - ). Spalił się element na płycie głównej (na zdjęciu widać który). Może ktoś z was ma na sprzedanie płytę główną (albo uszkodzona kamerke w ktorej plyta jest sprawna), lub potrafi naprawić taka kamerkę, albo chociaż wie gdzie można spróbować to naprawić ? Szkoda wyrzucać, a może da się jeszcze uratować.
Last reply by BeHa, -
- 2 replies
- 562 views
Witam, około dwa tygodnie temu kupiłem Xiaomi Mi4c w serwisie Ibuygou. Niestety dziś leżąc na łóżku i czytając książkę po sięgnięciu po telefon okazało się że nie reaguje i jest wyłączony. Starałem się go uruchomić niestety zero oznak życia :/ Postanowiłem podłączyć go pod ładowarkę ale po kilku (6godzinach) nadal nic się nie dzieje zero oznak. Podłączenie do komputera też nic nie daje. Wejść do recovery również się nie da. Napisałem do Ibuygou. Wykupiłem 2letnią gwarancję. Mam nadzieję że nie będę musiał go ponownie odsyłać do Chin i serwis Polski mi pomoże Czy od razu powinienem pisać do użytkownika Acid i szukać pomocy czy czekać aż oni się odezwą? Mia…
Last reply by stifler959, -
- 0 replies
- 436 views
Jest tu ktoś kto podpowie jak rozebrać bez uszkodzenia głośnik xiaomi canon (walec)? przyszedł zepsuty z dziwnymi objawami... i chce zobaczyć może znajde usterkę. Aczkolwiek mam full refunda więc elegancko.
Last reply by Wojtkson, -
Witam Chciałbym się zoorientować czy w Rzeszowie znajdę serwis Xiaomi ? Mam problem z telefon a mianowicie wyłączył się i zero reakcji czytałem podobne wątki na forum żaden z podanych sposobów nie działał. Jeżeli ma ktoś jakieś pomysły proszę o komentarze. Jeżeli nie to muszę udać się do serwisu lub odsyłać do chin
Last reply by vidler, -
- 4 replies
- 1.1k views
Czy ktoś z was miał do czynienia z tym serwisem? bo w moim xiaomi popsuł się wyświetlacz i mam problem.
Last reply by Mundi,