Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
663 topics in this forum
-
- 8 replies
- 1.1k views
Cześć dziś pękł mi wyświetlacz w moim niedawno kupionym mi 5. Kupiłem go na ibuygou. Czy gwarancja uwzględnia pęknięty wyświetlacz? To pierwszy problem drugim jest to że bateria ostatnio słabo mi trzyma około jednego dnia co może być przyczyną ? Dzięki za pomoc.
Last reply by Knox-181, -
-
- 0 replies
- 524 views
Czy ktos mi moze wykasnic czym jest micro lock w xiaomi ? Spotkalem sie z takim pojeciem i nie bardzo wiem o co kaman.
Last reply by Strawqens, -
- 1 reply
- 916 views
Cześć, stało się wielkie nieszczęście połączone z moim nieodzownym pechem i dziś wracając z pracy upadł mi (idealnie płasko!) mój Note4. Szyba w mak, dotyk działa, ale już znajomi mnie nastraszyli, że to niewiele zmienia, bo- jak wspomniałam wyżej- sama i tak nie zajmę się naprawą. Pisałam już do micenter, chociaż nie mam zbyt wielkich nadziei, bo nie wymienili Note4 na liście urządzeń, którymi się zajmują. Jeśli chodzi o naprawdę Xiaomi to mam mniejsze niż zerowe doświadczenie, sama się za to nie zabiorę. I tu rodzi się moje pytanie (a właściwie kilka, gdyby trzymać się faktów): 1. Czy polecacie kogoś sprawdzonego, do kogo mogę się zwrócić ze zleceniem naprawy? 2…
Last reply by tpawel, -
Dzień dobry, Telefon zakupiony na geekbuying, chciałbym skorzystać z Ich serwisu gwarancyjnego i potrzebuje kilku informacji pt. co i jak, na co powinienem zwrócić uwagę jak poprowadzić proces. Problem: na wysokości około 2 cm nad czytnikiem linii papilarnych ekran nie reaguje (na wysokości klawiszy zxc), test wykonany wskazuje "lukę" w dotyku na całym poziomie w tym miejscu(screen) maila ze zgłoszeniem defektu wysłałem na adres [email protected], czy to ten adres? wersja miui jak w załączeniu, czy to nie problem dla nich że to nie wersja global? Gdzie serwisują telefony? czy to Oni mają taką gwarancję że w pierwszym roku wym…
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 1k views
Cześć, wczoraj zauważyłem, że coś stało się z gniazdem jack. Telefon pokazuje że słuchawki są podłączone, mimo że nie są, przez co nie mogę prowadzić rozmów przez telefon (tylko przez tryb głośnomówiący) ani też odtwarzać czegokolwiek na głośniku. Po podłączeniu słuchawek gra tylko jedna, a jak ruszam wtykiem to zaczyna też druga (muszę go docisnąć w jedną stronę). Próbowałem przedmuchać gniazdko, wyczyścić je jakoś wykałaczką, myślałem że coś wpadło do środka. Niestety, wydaje mi się że jest uszkodzone, lub puścił jakiś lut. Telefon nie upadł ani nie został zalany, tego samego dnia słuchałem jeszcze na nim muzyki i w domu odłączyłem słuchawki i zauważyłem problem po…
Last reply by Michuu93, -
- 0 replies
- 472 views
Cześć Mam zbity ekran w mi note pro i tel był kupowany przez ibuygou. Prośba o info w jaki sposób mogę odpłatnie wymienić LCD? Wszystko inne działa.
Last reply by Arsoness, -
- 15 replies
- 1.9k views
No i masz, mój pierwszy taki wypadek ze smartfonem. Upadł mi telefon, nie był to jakiś solidny upadek, po prostu wyjechał mi z ręki i to z niewysoka. Telefon oczywiście w etui nillkina, szkło na froncie, ale upadł tak właściwie górnym bokiem na metalową twardą listwę. Po podniesieniu żadnych objawów, szkło całe, wszystko działa. Po kilku minutach zauważyłem że coś dzieje się z ekranem, tak jakby zaczął być cały zaśnieżony, po następnych kilku minutach przybrał bardziej barwy niebieskie i tak coraz gorzej... W końcu po godzinie, ekran cały czarny, tak jakby się rozlał, widać nawet plamę patrząc pod kątem. Więc telefon nieużyteczny,a tak byłem z niego zadowolony... Już…
Last reply by @GUTEK@, -
- 1 reply
- 821 views
Witam. Otrzymalem wadliwy egzemplarz telefonu i pan z serwisu powiedział, ze moge otrzymac nowy po odeslaniu do Wroclawia. Tak tez sie stalo, telefon byl juz w srode (7.12) we Wroclawiu i Pan stwerdzil, ze faktycznie nalezy go wymienic i daje dyspozycje do Chin o wyslaniu nowego. Moje pytanie: Ile moze potrwac zanim z Chin zostaine wyslany telefon? Dowiedzialem sie, ze domyslna forma transportu do DHL co mnie bardzo cieszy jednak jestem ciekaw ile moze im to zajac zanim nadadzą paczke? Pan z serwisu twierdzi, ze nie wie ile to zajmie.
Last reply by r0bertt, -
- 1 reply
- 455 views
Witam Wiecie gdzie mogę kupic buzzer do xiaomi mi3?? na allegro nie ma może jakiś pasuje od innego modelu
Last reply by michal321, -
- 3 replies
- 829 views
Witam. Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie. Długo się nie nacieszyłem moim Mi5. Dziś sobie leżał na półce,bateria około 95% i za jakieś 30min ciemny ekran i zero reakcji na cokolwiek. Żaden przycisk,kombonacja przycisków, podpięcie pod ładowarkę/laptopa nic. Trup. Ani wibracji,zadna dioda się nie zapala. Jest gwarancja od września tego roku. Kupił go ktoś inny,ja odkupiłem na allegro. Na fakturze widnieje poprzedni właściciel. Jak to sensownie teraz wysłać i opisać? Wysłać z kopią faktury na której odręcznie napisać że proszę odesłać na mój adres? Dołączyć kopię zakupu z allegro(są moje dane jak i dane poprzedniego właściciela jak na fakturze). …
Last reply by wojtekmarchewka, -
- 4 replies
- 767 views
Dzień dobry. Jak w tytule, tylny aparat w moim redmi 3 pro nie lapie ostrości. Telefon zamowilem z Allegro od Power gsm i od początku był ten problem. Zdjęcia są po prostu rozmazane. Co ciekawe przedni aparat sprawuje się wzorowo. Zmiana oprogramowania na najnowszego global beta nic nie dala. Ma ktoś pomysł co jeszcze zrobić? Wiem, że gwarancje mam ale obawiam się że napisza że zmieniłem oprogramowanie i tyle z tej gwarancji.
Last reply by Nezumi, -
- 2 replies
- 905 views
Witam. W telefonie pękła szybka. Sam dotyk działa bez problemu. Telefon nie jest w jakiś większy sposób uszkodzony. Przyciski funkcyjne typu regulacja głośności działa. Kamerki nie są uszkodzone. Tylko właśnie ta szybka, powłoka. Czy jest to wymienialne na zasadzie gwarancji ? Jeżeli nie to czy można taką szybkę dostać do samodzielenej wymiany ( zdaje sobie sprawę że gwarancja będzie już nie obowiązywała ) . Prosił bym o odpowiedzi wyrozumiałe
Last reply by Lancetti, -
- 0 replies
- 570 views
Cześć, Mam telefon Xiaomi Redmi 3 Pro po uderzeniu górną częścią o krawężnik. Wymieniony wyświetlacz, uruchamia się normalnie. Problem polega na tym, że jeśli jest w stanie czuwania i dozna większych wstrząsów (np pomacham nim bardzo energicznie w górę i w dół) to przestaje reagować: przyciski, ładowanie itp nic nie daje rady, jedynie reset przez dłuższe przytrzymanie przycisku "Power". Telefon potrafi także przestać reagować jeżeli stuknę nim lekko o biurko przy odkładaniu. Jeżeli telefon ma włączony wyświetlacz albo np odtwarza radio internetowe przy wygaszonym wyświetlaczu to nie udało mi się go zawiesić poprzez potrząsanie. Telefon rozbierałem i składałem już dw…
Last reply by BeginEnd, -
- 1 reply
- 873 views
Witam, mam problem z zakupem wyświetlacza. Złożyłem zamówienie ale nie potrafię go opłacić. Mam do wyboru tylko płatność kartą, kiedy próbuję przejść do płatności wyskakuje mi błąd załączonym zdjęciu. Pisałem do nich maila ale odpisali mi żebym zapłacił Paypalem ale niby jak? Chce kupić ten wyświetlacz, wydaje mi się że będzie ok? Z góry dziękuje za pomoc
Last reply by fredek, -
- 0 replies
- 549 views
Opis: pękła szybka w xiaomi mi4 i nie działa dotyk , obraz jest ale nie działa dotyk. Potrzebuję kogoś kto mi zamówi wyświetlacz , założy i wgra miui. korzystałęm z usług ddr ale widzę że chyba wyjechał do chin. PRV
Last reply by barop, -
- 1 reply
- 910 views
Witam, Kupiłem telefon w tym roku w marcu od jakiegoś sprzedawcy na Allegro, generalnie wszystko ok. Telefon działał elegancko wgrałem rom z xiaomi eu. Niestety jakoś tydzień temu telefon przestał reagować na próby naładowania (prawdopodobnie rozwaliłem port usb), działał tak długo na ile wystarczyła mu bateria. Sprzedawca który mi sprzedał telefon już na allegro nie istnieje, gwarancji więc nie było. Pytanie brzmi czy jest sens (chodzi o serwis płatny) naprawiać telefon? Czy w ogóle jest jakiś serwis w PL który naprawia takie awarie w telefonach xiaomi? Czy olać temat i kupić nowy telefon? Jeśli kupić to jaki? Kolejny redmi note 3 pro?
Last reply by muszateq, -
- 1 reply
- 1.9k views
Witam, czy ktoś orientuje sie gdzie w Rzeszowie lub okolicach jest serwis Xiaomi?
Last reply by ardipitek, -
- 5 replies
- 1.5k views
Witam, ma ktoś z Was jakieś doświadczenie z odsyłaniem telefonu na gwarancję do Goldwaya? Podczas użytkowania po ok. tygodniu padł mi dotyk, w serwisie polecili mi odesłać go na gwarancję. Właśnie czekam na maila zwrotnego od Goldwaya, ale mam kilka pytań. Może ktoś z Was był już w podobnej sytuacji?
Last reply by aggmicc, -
- 4 replies
- 1.6k views
Cześć. Zacznę od tego że moi telefon był lekko chlapnięty sokiem i przez to przyciski głośności działały bez kliknięcia. Pomyślałem, że dobrym pomysłem będzie umycie go alkoholem izopropylowym do elektroniki bo nie powoduje korozji i zwarć. Niestety popełniłem straszną głupotę i dałem go (dużo) za dużo, dostało się pod ekran i chyba ekran odkleił się od szkła. Jaki serwis zrobi mi to najszybciej i z możliwie najbardziej oryginalnymi częściami? Mogę to zrobić też sam, ale gdzie kupić w Polsce ekran że szkłem żeby przyszło w 2-3dni? A na dostawę od dragon-tt.com ile trzeba czekać? W załączniku zdjęcie ekranu.
Last reply by XiaoRén, -
- 0 replies
- 502 views
Witam. Kupiłem w lipcu telefon od kolegi. Miał on tam kartę prepaid, której po sprzedaży telefonu nie używał, numer wygasł. Telefonu po zakupie nie przywracałem do danych fabrycznych (był czysty, po polsku, bez kont pocztowych itp) - miałem się pobawić i zobaczyć jak jest, pracuję na koncie i ustawieniach, które dostałem na starcie. Mam dostęp do konta poprzez account.xiaomi.pl, mam dostęp do poczty podpiętej do tego konta. Niestety, nie jestem w stanie zmienić numeru telefonu. Ani poprzez ustawienia konta w telefonie, ani poprzez serwis www. W supporcie pracują sami durnie, którzy w kółko powtarzają mi procedurę "kliknij zapomniałem hasła" (lub podczas zalogowa…
Last reply by Mauaku, -
- 1 follower
- 5 replies
- 2.7k views
Witam kolegów jak sam tytuł tematu wskazuje, czy jet możliwośc zakupu orginalnego wyswietlacza do mi4LTE i gdzie?
Last reply by toman, -
- 0 replies
- 503 views
Witam. Kupiłem w maju mi4s na aliexpress od Top One i niestety jakiś czas tem sam z siebie zepsuł się i płyta główna jest do wymiany. Jest jakaś szansa na gwarancję tego telefonu u producenta ? Top one odkąd pisze o Zero psutym telefonie to olewa sprawe i nie odpisuje w ogole.... Bez przesady zeby 4 miesieczny twlefon ktory byl normalnie uzytkowany i nigdy nie spadł, nie byl zalany itd itp nagle sie zepsul....
Last reply by Milo92max, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.4k views
Cześć chciałbym skorzystać z promocji o instalowanie softu dla mojego telefonu ale mam kilka pytań. Telefon posiadam z allegro i czy to nie będzie w tym przeszkadzało? Drugie pytanie to jak poprosić o zgodę na odblokowanie "Konto Xiaomi powinno już posiadać zgodę na odblokowanie w przypadku chęci instalacji MIUIPolska" I ostanie to jaki jest czas realizacji łączny chodzi mi o to że jeśli wyśle telefon np w poniedziałek to dostane go w środę lub czwartek? ( wysyłka moja, instalacja softu i miui 8, i odesłanie paczki).
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 675 views
Witam, Chciałem ubezpieczyć mojego mi note pro .Wszystko było by dobrze, ale niestety do ubezpieczenia potrzebny jest dowód zakupu. Napisałem na ali do sprzedawcy czy mi coś takiego podeśle lub wystawi, ale niestety " sorry no bill ". Ktoś zna jakąś ubezpieczalnie która by mi ubezpieczyła ten telefon ( btw telefon już kupiony jest w Polsce )
Last reply by swistak, -
- 2 replies
- 890 views
Drobny upadek, szybka cała, ale LCD już nie dał rady... Mam teraz pół ekranu na niebiesko, kawałek na czarno, a dotyk działa tylko w 1/3. Widziałem (i czytałem w innych tematach), ze można kupić nowy za "parę" dolców na dragonie i sobie wymienić, tylko jak znam moje szczęście, to przy wymianie ekranu rączka mi się omsknie i spierdziele coś jeszcze bardziej (nie, żeby kiedyś się to już zdarzyło, bo parę rzeczy naprawiłem sam). Dobra, pytanie: Gdzie sprawnie, fachowo i tanio wymienią mi ekran w Mi5 (biały, 32G)? Znalazłem kilka opcji: - http://micenter.pl/ - http://xiaomipolska.pl/ - http://www.xiaomi4you.pl/xiaomi4you-pl-serwis-i-gwarancja/ - …
Last reply by GeGat,