Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
663 topics in this forum
-
- 5 replies
- 541 views
Problem sprzętowy - zbity wyświetlacz (dotyk sprawny) Telefon xiaomi readmi note 3 pro 2/16GB przez nieuwagę wypadł córce no i niestety szybka strzaskana. Patrzyłem na alleg.. ale zgłupiałem. Rozpiętość cen od 80 zł do 1200 (za sam wyświetlacz). Rozumiem że może różnić się np. wersją ale dla jednego jak i drugiego było napisane kenzo wer. chińska. O co więc chodzi? Pewnie te tańsze to podróbki, mniejsza rozdzielczość czy ...? A ten za 1200? to już w ogóle zagadka za telefon córka płaciła 700 zł Wymiary z ramką telefonu 15x7,6x0,9 cm Wersja MIUI 8 Global 6.11.3 beta
-
-
- 3 replies
- 733 views
Cześć. Wczoraj dostałem telefon. Zobaczcie na zdjęcia. Co z tym zrobić ? @edit Jest ich więcej na zdjęciu cięzko uchwycić, są też niebieskie i czerwone.
Last reply by BlackSkill, -
Jasno świecący Pixel na ekranie.
by Guest- 1 follower
- 2 replies
- 446 views
Witam. Od jakiegoś tygodnia na wyświetlaczu mam jasno świecącego pixela. Jest na to jakaś rada?
-
- 1 follower
- 6 replies
- 569 views
Witam, wymieniłem moduł USB w którym jest mikrofon, po wymianie w diagnostyce nie przechodzi testu rozmów, kompletnie nie słychać co mówię. Test mikrofonu jest poprawny. Co mogę zrobić?
Last reply by Dzn, -
- 0 replies
- 422 views
Witam wszystkich, tak jak w temacie - prawdopodobnie przegrzał mi się ekran od SoC...miałem ten sam problem w Mi4C (ten się bardzo nagrzewał ale niestety utopiłem go zanim zdążyłem odesłać na gwarancję...) ale Redmi zupełnie się nie nagrzewał. Niemniej - telefon kupowałem na banggood, nawet się z nimi już kontaktowałem w tej sprawie - kazali odesłać. I tutaj pojawiają się moje pytania do osób które miały może styczność z gwarancją na bg: 1. Napisali coś takiego: "if the phone problem due to the physical damages and damages caused by incorrect usage, you need to pay for any cost incurred during the process of repair." - czy próbują naciągać winę użytkownika? Generalni…
Last reply by mexi, -
- 0 replies
- 405 views
witam pękł mi dotyk w mi5s i nigdzie nie moge go znalezc. jest mozliwosc wymiany w jednym serwisie ale koszt 400-500 zl. prosze bardzo o pomoc
Last reply by archibald2222, -
- 1 reply
- 676 views
Cześć. Potłukłem ekran w swoim Mi Max i muszę go teraz wymienić. Skąd najlepiej zamówić i gdzie mogę dostać najtaniej cały nowy ekran z dotykiem ?
Last reply by dk.88, -
- 1 reply
- 426 views
RN3 Wersja SE/KATE - 152mm długości Czy komuś udało sie juz dokupić wyswietlacz/digitizer do tego modelu? Lub gdzie można wymienić w dobrej cenie xD ?. Dzięki z góry za pomoc.
Last reply by homman, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.1k views
Witam, Dzisiaj upadł mi mój mi4c. Dotyk nie działa, ekran jest cały, nie ma żadnych pasków itd. Moje pytanie brzmi: czy w warunkach domowych jestem w stanie sama wymienić sobie panel dotykowy? Na allegro znalazłam digitizer (to chyba będzie to?), tutoriale są. Zastanawia mnie kwestia oddzielania ekranu dotykowego od ekranu- podobno robi się to przy temp 90stopni. Średnio uśmiecha mi się oddawanie telefonu do serwisu, bo liczą sobie jak za mokre zboże, a będę bez sprzętu +-miesiąc. Ze sprzętem zawsze radziłam sobie sama, to jest tylko kwestia, czy nie posiadając specjalistycznych narzędzi serwisowych mogę to zrobić. Orientuje się ktoś w temacie? Wymieniał kt…
Last reply by Br4te, -
- 7 replies
- 907 views
Dzień dobry. Mam problem z telefonem mianowicie nie działają mi głośniki i chcę wysłać telefon na gwarancji do Chin ale nie wiem gdzie i w jaki sposób. Telefon kupiłem na allegro od użytkownika o nicku Andrzej208. Telefon podobno objęty jest gwarancją którą realizuje się na podstawie orderu.. Proszę o wszelką pomoc. Pozdrawiam i dziękuję. //Nezu: Nie podajemy numerów IMEI...
Last reply by wojtekmarchewka, -
- 1 follower
- 23 replies
- 4.1k views
Cześć, czy macie może informacje o cenie wyświetlacza do wersji Kate? Kupiłem w kilka dni temu telefon i tak się zdarzyło, że nie przeżył pierwszego crash testu. Upadek z 50 cm na kostkę brukową kosztował mnie ogromny pająk zaczynający się przy mikrofonie a kończący w 1/3 wysokości. Stąd moje pytanko czy ma ktoś może namiary na punkt naprawczy lub stronę gdzie mógłbym kupić taki ekran? W zasadzie ekran jest cały ale gorilla glass jest do wymiany stąd domniemam, że trzeba cały ekran wymienić ale może się mylę? Z góry dziękuję za jakiekolwiek przydatne informacje.
Last reply by Acid, -
- 5 replies
- 8.2k views
Cześć Chciałem cię dowiedzieć jak to jest z telefonem xiaomi redmi note 3 pro,bo w większości telefonów po ok pół roku bateria nie zużywa i wytrzymuje krócej,i chciałam się was zapytać ile ok wytrzyma w tym telefonie,a jeżeli musiałbym wymienić to czy w byle jakim serwisie mi to zrobią czy w jakiś specjalnych tylko Pozdrawiam
Last reply by e-34, -
- 2 followers
- 15 replies
- 4.1k views
Witam. Jestem zmuszony do wymiany całego ekranu w moim telefonie. Niestety, jak się okazuje cena zakupu w oficjalny sposób (ibuygou) nie wchodzi w rachubę, gdyż wiązałoby się to z kosztem 100$, co przy obecnym kursie daje jakieś 380zł. Znalazłem zdecydowanie korzystniejsze oferty na aliexpress (30-35$) i zastanawiam się, czy by nie skorzystać. Szczególnie zaciekawiła mnie ta: http://www.aliexpress.com/item/Best-Price-For-Xiaomi-2-2S-M2-M2s-Mi2-Mi2s-LCD-Display-Digitizer-frame-Replacement-M2/1999726564.html. W związku z tym moje pytanie. Kupował ktoś w ten sposób i mógłby polecić sprzedawcę, który na 100% ma oryginalne produkty w cenie ~30$?
Last reply by wojtekmarchewka, -
- 1 follower
- 1 reply
- 568 views
Oglądając tutoriale na YT zauważyłem, że do niedawna wymiana baterii była dość prosta, a teraz Xiaomi zaczęło ją przyklejać do ekranu co praktycznie powoduje, że nie można tego zrobić samodzielnie. Moje pytanie - Od jakich modeli to się zaczęło? @Acid, jaki mniej więcej jest koszt wymiany baterii np.: w RN4X, a jaki w RN3P?
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 15 replies
- 4.9k views
Oficjalny serwis
Last reply by Nezumi, -
- 4 replies
- 856 views
Pękł mi wyświetlacz w mi4c, nie działa dotyk. Co robić? Telefon na gwaracji, kupiony na pl stronie xiaomi, tzn obecnie aze electronics
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 510 views
Witam zaobserwowałem w swoim MI5S plus że z jednej strony jak by odkleil się wyświetlacz. Mianowicie przy przyciskaniu ekranu słychać klik i widać jak się ugina wyświetlacz. Czy taki przypadek można zgłaszać na gwarancję w ibuygou i przede wszystkim czy takie coś jest naprawialne?
Last reply by maniolo, -
- 2 replies
- 1.2k views
Cześć, chciałem się doradzić czy jest szansa odratowania telefonu Redmi 3 - dwa dni temu niefartowanie wpadł mi telefon do wanny wody, od razu go wyjąłem i starałem się wytrzeć oraz możliwie szybko wysuszyć w ciepłym miejscu. Niestety z początku nie dało się go wyłączyć, nie byłem również w stanie wyjąć baterii, bo nie miałem narzędzi by to zrobić (z tego co widziałęm to samej baterii też prosto nie da się wyjąć tylko trzeba trochę śrubek rozkręcić + te gdzie są plomby gwarancyjne). Guzik wyłącząjący (oraz pozostałe) zaczęły działać, jednak dotyk przestał reagować. Tutaj pytanie do osób co się znają czy to znaczy ze sam dotyk do wymiany (wizualnie nie widać śladów za…
Last reply by r0bertt, -
- 6 replies
- 855 views
Wysłałem do SBE moje mi5 po tym jak udało mi się je odzyskać z XFS. Telefon się nie ładował i stwierdzili, że mechaniczne uszkodzenie, czy w takim razie to USB?
Last reply by k4n4li4, -
- 0 replies
- 1.7k views
Witam, ma możne ktoś słuchawki xiaomi mi sport bluetooth? Kupiłem je z alliexpress przyszły do mnie i mam taki problem gdy trzymam guzik zasilania żeby je wprowadzić stan parowania z telefonem to nic się nie dzieje. trzymam przycisk 10 albo i wiecej sekund to zapala się tylko dioda ale nie zaczyna migać na czerwono/biało tylko cały czas świeci na biało. Nie wiem czy robię coś źle czy są uszkodzone a ze sprzedawca nie mogę się dogadać. Jakby ktoś wiedział coś na ten temat proszę o kontakt. W linku filmik https://www.dropbox.com/sh/ajbqecegn0as73w/AABKcrAT5EZ94GvC_n2OiJsqa?dl=0
Last reply by fortuna, -
- 0 replies
- 543 views
Możecie polecić jakiś serwis zajmujący się naprawą Xiaomi na terenie Trójmiasta ? Pzdr
Last reply by djembal, -
- 0 replies
- 836 views
Witam, zamówiłem kompletny ekran do xiaomi mi4c kurierem dhl z Dragon-tt podczas sprawdzania przed finalnym montażem (na tzw pajączka) okazało sie ze wyświetlacz jest cześciowo rozlany. Czy komuś zdarzył sie taki przypadek ? Jak u nich wyglądają reklamacje ? Przesyłka odebrana kilka godzin wczesniej. pozdrawiam .
Last reply by [email protected], -
- 2 replies
- 6.2k views
Witam. Kupiłem nie dawno Xiaomi Mi Robot Vacuum i niestety ma problem z głośno piszczącym przednim skrętnym kółkiem. Mimo, że posmarowałem je wazeliną(tylko to miałem pod ręką ) pisk nie ustąpił ani trochę. Mam w domu małe dziecko tak więc sprawa jest pilna. Z góry Dziękuję i Pozdrawiam
Last reply by Shaft455, -
- 0 replies
- 647 views
Witam. W moim xiaomi mi4c nagle wystąpił jakiś problem z ładowaniem. Na wyłączonym telefonie nie reaguje on na podpiecie ładowarki i nie da sie go wtedy włączyć gdy jest podpięty. Na włączonym ładuje ale bardzo powoli. Dosłownie 1% na 20 min. NIe występowało to wcześniej. Ktoś coś słyszał lub zna przyczynę?
Last reply by polek234, -
- 4 replies
- 999 views
Hej, poszukuje tasmy obslugujacej przyciski boczne w MI4C. Chodzi oczywiscie o przyciski vol+- on/off. Czy szukca tylko z modelu mi4c czy z innych modeli moze rowniez pasowac?
Last reply by kameq,