Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
-
- 57
-
- 14 replies
- 19.5k views
Witam, upadł mi telefon na prawy górny róg. Telefon zakupiony w xsklepie. Model redmi note 4 3gb ram, 32 GB. Dotyk wszędzie działa jednak chce wymienić to szkło bo jest popękane, jaką była by tego cena i czy ktoś z was się tym zajmuje?
Last reply by Kanio, -
-
- 3 followers
- 29 replies
- 18.4k views
Witam. Nie wiem czy to odpowiedni dział, ale mam problem z smartfonem. Na moim Redmi 4 Pro 3GB/32GB pojawiło się przebarwienie na ekranie. Na początku myślałem, że jest to brud pod folią, ale po zdjęciu foli nadal jest to widoczne. Kontaktowałem się z serwisem i dostałem dosyć dziwną odpowiedź: "Przebarwienie pojawia się czasami samoistnie lub pod wpływem urazu mechanicznego , ew. przegrzanie telefonu. Z doświadczenia wiem, że Xiaomi różnie podchodzi do reklamacji ekranu, duży procent reklamacji jest uznawanych za niegwarancyjne (w tym takie, kiedy używana była szyba bez certyfikatu), moja propozycja to Xiaomi Note 4X 3/32GB lub Redmi 4X 3/32G z dużym rabatem i Pana …
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 6 followers
- 162 replies
- 17.8k views
Na stronie http://www.ibuygou.com/ można znaleźć informację o tym, że powstało European Maintenance Station, z siedzibą w MiCENTER w Bułgarii. Czy to znaczy, że nasze telefony będzie można wysyłać na gwarancję właśnie tam. Ktoś coś wie więcej na ten temat. Dodam, że dotyczy to tylko telefonów zakupionych w ibuygou.
Last reply by sunkist, -
- 2 followers
- 39 replies
- 11.3k views
Dzień dobry, Czy ktoś robił może ostatnio zakupy w www.dragon-tt.com? Po nieciekawych doświadczeniach drugim tanim LCD oemowym do RN2 z ali szukam miejsca, gdzie można jednak dostać oryginalny LCD. Polecany jest często dragon-tt - ale mam spore obawy co do tego sklepu. Pomijam archaiczną stronę samego sklepu - zniknęła (chyba jakiś czas temu) możliwość płatności paypalem, pozostała karta, do tego komunikacji mailowej raczej brak, na fejsie też jakoś podejrzana aktywność (a raczej brak). Może tylko ja ma mylne wrażenie - więc pytam, czy ktoś ostatnio kupował u nich części i transakcje przebiegły pomyślnie? Macie doświadczenia?
Last reply by Tomasz-X, -
- 2 followers
- 14 replies
- 10.6k views
Witam, przeglądałem forum ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi. Czy w Redmi 3 łatwo samemu wymienić szybkę (jest popękana ale dotyk działa i nic się nie rozlało na ekranie lcd). Zamówiłem od przyjaciół z Dalekiego Wschodu, przyszła sama szybka i komplet narzędzi. Niestety nie udało mi się znaleźć filmiku (yt, forum) pokazującego jak to zrobić. Na tych co znalazłem to są wymiany całych ekranów (z lcd) a ja mam popękaną samą szybkę. Dzięki za odpowiedź
Last reply by majkel1, -
- 1 follower
- 29 replies
- 10.5k views
Cześć, moja znajoma upuściła swojego MI4 i pękło jej szkiełko na ekranie, tzn, ekran działa, normalnie wyświetlany jest obraz, ale szkiełko jest popękane i dotyk nie działa, więc pewnie digitizer też się uszkodził. Możecie doradzić co teraz ? na ibuygou nie ma wyświetlaczy, gdzie tego szukać ? słyszałem coś o serwisach xiaomi w Europie, jest sens pisać do nich ? z góry dzięki, pozdrawiam !
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 20 replies
- 9.4k views
Witam, dzisiaj telefon mi upadł i zrobiła się piękna pajęczynka. W związku z tym z tego co wyczytałem potrzebuję digitizer + wyświetlacz LCD bym mógł samemu naprawić telefon. Wymieniałem już nie raz wyświetlacze w telefonach i mam nadzieję że z tym też sobie poradzę. Mam problem z zakupem wyświetlacza. Mój telefon to redmi note 4 w wersji global z procesorem snapdragon 625 4/64. Czyli mam redmi note 4 czy redmi note 4x? Nie wiem też skąd zamówić wyświetlacz z digitizerem. Na allegro są już od 70zł, na ali od 50zł. Który będzie najlepszy?
Last reply by Acid, -
- 5 replies
- 7.9k views
Cześć Chciałem cię dowiedzieć jak to jest z telefonem xiaomi redmi note 3 pro,bo w większości telefonów po ok pół roku bateria nie zużywa i wytrzymuje krócej,i chciałam się was zapytać ile ok wytrzyma w tym telefonie,a jeżeli musiałbym wymienić to czy w byle jakim serwisie mi to zrobią czy w jakiś specjalnych tylko Pozdrawiam
Last reply by e-34, -
- 1 follower
- 3 replies
- 7.9k views
Witam, mam nadzieję, że to dobry dział Czy korzystał już ktoś z gwarancji producenta jaką daje Xiaomi? Jak to działa i ile kosztuje? Może jest ktoś zorientowany w tym temacie, bo myślę, że nie tylko ja chce wiedzieć jak to działa w razie "wu" Pozdrawiam
Last reply by Antwito, -
- 3 replies
- 7k views
Hejka. Mój Redmi Note 4 x zakupiony u GoldWay'a upadł mi właśnie rogiem ekranu na trawę i pojawiło się pęknięcie. Chciałbym więc wymienić ekran. Na aliexpress jest sporo ofert typu display + digitarizer za jakieś 20$ ale chciałbym wymienić rzecz jasna na oryginał. Gdzie mogę dostać oryginalne częsci zamienne do tego telefonu? Ewentualnie jeśli muszę o czymś wiedzieć odnośnie wymiany ekranu to również proszę o wskazówki bo nigdy tego nie robiłem.
Last reply by Zexon72, -
- 1 follower
- 27 replies
- 6.4k views
Hej, czy ktoś się orientuje może gdzie mogę zakupić płytkę z mikro USB do Redmi Note 3 Pro SE ("Kate")? Niestety siadło mi ładowanie telefonu :/ - w serwisie powiedzieli, że to walnięta płytka USB ale próba wymiany na taką od Kenzo (czyli od zwykłej wersji na Chiny) zakończyła się niepowodzeniem - po takiej operacji bateria wprawdzie się ładuje, ale system nie wstaje. Na mojej "walniętej" telefon uruchamia się i działa normalnie tylko nie ładuje się (ani z oryginalnej ładowarki, ani z samochodowej, ani z komputera, ani z żadnej innej). Czyli płytki nie są między sobą kompatybilne i musi być dedykowana do wersji SE. Na Ali nie znalazłem, serwis też rozkłada ręce. Odsy…
Last reply by buba_1977, -
- 2 followers
- 51 replies
- 6.2k views
Witam chciałem wysłać do serwisu telefon zakupiony w powyższym sklepie. Na stronie sklepu znalazłem adres do polskiego serwisu we Wrocławiu. Wysłałem wiadomość z problemem ale nie dostałem żadnej odpowiedzi przez trzy dni i tu pytanie. Czy ten serwis działa a jeśli nie gdzie mogę odesłać telefon? Problem z moją słuchawką polega na tym, że na ekranie mam dziwną żółtą poświatę, która dobrze widać tylko na białym tle. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Kolejne zdjęcie Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Last reply by krzysztof1506, -
- 13 replies
- 5.9k views
Otóż , iż bateria w moim rn3 pro nadaje się do wymiany, poszukuję źródła , gdzie kupię oryginalną baterię w Polsce
Last reply by Kadi, -
- 29 replies
- 5.8k views
Jak w temacie. Wyjąłem baterię i karty podpiąłem do kompa przez usb, do ładowarki ale nie ma reakcji. Da się coś rade jeszcze samemu zrobić? Jest jakaś nadzieja? Serwis w Krakowie? Albo gdzie wysłać? A taki fajny był
Last reply by Lamcza, -
- 1 reply
- 5.7k views
Cześć, Około dwóch, może trzech tygodni temu podczas próby przyciszenia urządzenia zostałem niemiło zaskoczony, okazało się że uszkodzeniu uległ przycisk głośności, jego dolna część zapadała się uniemożliwiając przyciszenie urządzenia, nie mam pojęcia jak mogło się to stać ponieważ telefon noszę od nowości w grubym, miękkim etui, ponadto dbam o niego nad wyraz dobrze a mimo to przycisk w dolnej części odpowiedzialny za przyciszanie zapadł się.. Oczywiście serwis umywa ręce i twierdzi że jest to uszkodzenie mechaniczne które nie podlega naprawie gwarancyjnej, po części się zgadzam, jest to uszkodzenie mechaniczne, ale na skutek wady fabrycznej/wrodzonej urządzeni…
Last reply by r0bertt, -
- 1 follower
- 28 replies
- 5.6k views
Witam Dwa miesiące temu kupiłem córce Xiaomi Redmi Note 8T i dzisiaj mi oświadczyła że zresetowała telefon do ustawień fabrycznych bo zapomniała hasła blokady telefonu i myślała że reset jej w tym pomoże . Niestety hasło jest nadal potrzebne , moje pytanie czy jest sposób żebym go odblokował czy lepiej dać telefon gdzieś do serwisu ?
Last reply by TMX, -
- 13 replies
- 5.4k views
Wiadomo że oficjalnych serwisów nie ma, ale czy są może jakieś mniejsze serwisy które zajmują się Xiaomi? Miejsca gdzie jest ktoś kto się na nich zna? Oczywiście nie sprawy gwarancyjne ale odpłatne. Xiaomi coraz popularniejsze, coraz więcej ludzi je posiada, więc można chyba liczyć, że ktoś się tymi telefonami zajmuje
Last reply by kaer, -
- 1 follower
- 14 replies
- 5k views
Witam, przerabiał juz ktoś temat wymiany wyswietlacza w mi4? dzisiaj niechcący siadłem na swoim telefonie, pękła szybka, nie działa dotyk i klawisze pod ekranem ,zastanawiam sie gdzie kupic kompletny ekran zeby miec pewnosc ze to oryginał i czy jako laik dam rade sam go wymienić, czy moze lepiej oddac to do jakiegoś speca. Prosze o sugestie
Last reply by nemed, -
- 4 followers
- 47 replies
- 4.9k views
Opiszę tu sytuację jaka mnie spotkała przy okazji naprawy swojego Redmi Note 7 w współpracującym z forum serwisie Xiaomi MiCenter, otóż około dnia 06 maja zgłosiłem chęć naprawy uceglonego w/w telefonu, dnia 07 telefon został wysłany do serwisu, gdzie został naprawiony , została wystawiona faktura którą opłaciłem jeszcze tego samego dnia ( 12 maja ) Telefon został przekazany z MiCenter do Inpost 13 lub 14 maja a 15 maja dostałem wiadomość z informacją o okradzeniu samochodu kuriera, przez MiCenter złożona została reklamacja przesyłki, gdzie musiałem przesłać dowód zakupu telefonu, minęło od tego czasu 30 dni a ja nie mając żadnej informacji co do przebiegu reklamacji wcz…
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 15 replies
- 4.8k views
Witam! Dzisiaj pechowo wypadł mi z kieszeni telefon i mimo że było to tylko 30 centymetrów nie wytrzymał starcia z kostką. Pękła mi szybka, oprócz tego działa bez problemu. Nie jestem ogarnięty w temacie więc mam kilka pytań. Gdzie można kupić szybke/wyświetlacz i za ile? Czy będę mógł wymienić to sam? Widziałem filmiki na internecie, ale w nich osoba miała już przygotowany wyświetlacz, poprzyklejała do niego tylko płytę główną i baterie. Jeśli nie pójdzie, to gdzie to można wymienić? I jakie są tego koszta? Chwilowo krucho z kasą więc jeśli będzie kosztownie możliwe że będę musiał się wstrzymać. Dziękuje z góry za odpowiedzi!
Last reply by Norbix029, -
- 1 follower
- 8 replies
- 4.8k views
Witam, Panowie kupiłem na olx nowego Poco x3, potrzebowałem na szybko bo poprzedni telefon padł z dnia na dzień. Sprzedający powiedział że nie ma paragonu ale telefony Xiaomi do gwarancji nie potrzebują paragonu tylko kartę gwarancyjną i naklejkę z imei lub oryginalne pudełko. W pudełku była karta gwarancyjna ale nic tam nie ma, tylko jakieś regułki i regulamin. Natomiast mam imei na pudełku oraz naklejkę która była na telefonie. Wpisywałem imei na stronkach które niby mają pokazywać czy mam gwarancję ale nic tam konkretnego nie widzę... to jest ta gwarancja bez paragonu czy nie?
Last reply by jbl485, -
- 1 follower
- 24 replies
- 4.7k views
Witajcie, mam problem z moim telefonem: Xiaomi Redmi Note 3G WCDMA. Podczas normalnego użytkowania po 7 miesiącach gdzieś na ekranie pojawiły mi się zielone kropeczki, malutkie ale jest ich gęsto, szczególnie są widoczne przy ciemnych obrazach. Obstawiam że LCD odmawia posłuszeństwa niestety bo naciskając w to miejsce ilość ich sie zwiększa a puszczając - powracają do 'standardowego' rozmiaru. Szkoda mi telefon sprzedawać za bezcen bo w zupełności mi wystarcza także: jaki byłby koszt wymiany lcd i gdzie to najlepiej zrobić? Telefon ma niecały rok (kupiony w listopadzie 2014 ale niestety strona smartandroid.pl poleciała w .... i nie ma z nimi kontaktu) Jak to najlepiej…
Last reply by Elvlanden, -
- 6 replies
- 4.5k views
mi-serwis.pl Czy można ufać temu serwisowi Xiaomi? Wysłałem do nich zgłoszenie, odpowiedzieli po paru dniach aby wysłać telefon na adres: MI-SERWIS.PL Emilewo 37 62-640 Barłogi (woj. Wielkopolskie) Telefon jako nowy zakupiony był na buyelectro.pl, a mi-serwis.pl świadczy dla nich usługi gwarancyjne. Jak im wyślę ten telefon to wróci?
Last reply by ytaldQ, -
- 1 follower
- 16 replies
- 4.4k views
Siema Poszukuję zespołu wyświetlacza do takiego modelu telefonu w kolorze czarnym, dotyk wprawdzie działa ale może sam wymienię to raczej cały zespół. Najlepiej oryginał lub jakiś bardzo dobry zamiennik. Może jakieś konkretne linki ewentualnie ktoś ma na sprzedaż ? Zdjęcie poglądowe Z góry dzięki,
-
- 2 replies
- 4.4k views
Witam, dzisiaj niestety zalałem delikatnie głośnik multimedialny (ten na dole) i w chwili obecnej działać działa, ale trochę charczy i nie gra na pełnej głośności. Teraz pytanie czy można coś doraźnie zrobić bez rozbierania telefonu? Jakoś spróbować go wysuszyć? Czy bez serwisu się nie obejdzie? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Va_Faill_Elaine,