Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
-
- 57
-
- 4 replies
- 838 views
Hej, poszukuje tasmy obslugujacej przyciski boczne w MI4C. Chodzi oczywiscie o przyciski vol+- on/off. Czy szukca tylko z modelu mi4c czy z innych modeli moze rowniez pasowac?
Last reply by kameq, -
-
- 0 replies
- 492 views
Chcialem wymienic wyswietlacz w moim mi5s (zbita szybka), jednak przed rozbebeszaniem calego telefonu chcialem sprawdzic czy ten nowy wyswietlacz w ogole dziala. No wiec odlaczylem tasme oryginalnego wyswietlacza i podlaczylem od nowego wyswietlacza. Telefon sie wlacza, ale tak zamula ze wlasciwie nie da sie z niego korzystac. Przejscie do sasiedniego pulpitu zajmuje kilka sekund. Przy tasmie sa dwie blaszki, na filmach youtube widze, ze te blaszki przylegaja do niezaizolowanej czesciramki. Myslicie, ze to ma jakis wplyw na dzialanie wyswietlacza? EDIT W TWRP telefon z nowym wyswietlaczem nie zamula. Moja teoria jest taka, ze rom laduje sterownik oryginalnego wysw…
Last reply by tepek, -
- 2 followers
- 2 replies
- 404 views
Witam. Kilka dni temu, odświeżyłem sobie model i trafił mi się Xiaomi MI6. Wszystko fajnie, ale mocno podejrzewam, że jest uszkodzony port USB/ładowania. Telefon ładuje się poprawnie, ale żaden komputer ZA CHINY nie widzi go i nie rozpoznaje. Chyba szlag trafił piny odpowiedzialne za "transmisję". Dobrze myślę, czy złym torem podążam? Ma ktoś dostęp do oryginalnego, nowego, lub używanego(sprawnego) portu USB? Ewentualnie dobrej jakości zamiennik (niestety tego jest 99% rynku) - choć zdecydowanie wolałbym oryginalną część. @Acid jest szansa w Waszym serwisie na dostępność tej części? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by kulig007, -
- 1 follower
- 5 replies
- 674 views
Witam Jakiś czas temu w telefonie nie łączyło wejście ładowarki, trzeba było zawinąć w odpowiedni sposób kabel na telefonie, aby ładowało. Wyczyściłem gniazdo z brudu i od tamtej pory nie udało się uruchomić tego telefonu. Próbowałem naprawić go trzymając go podłączonego przez długi czas pod usb kompa jak i ładowarką, wymieniłem w nim płytkę usb i baterię. Niestety te czynności nie postawiły telefonu. Po podłączeniu do ładowarki dioda ładowania nie zapala się, komputer go nie wykrywa. Podczas ładowania nagrzewają się elementy, które są w zielonej ramce: . Jak go naprawić?
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 491 views
Na początek cześć! bo to mój pierwszy post. Przechodzę do meritum. Mój telefon miał ostatnio dość poważny wypadek w wyniku którego wyświetlacz (digitizer?) popękał. Generalnie dotyk działa. Mimo tego wolę wymienić cały wyświetlacz, bo jest to po prostu prostsze. Który więc wyświetlacz wybrać? Może być allegro, może być zagraniczna strona. Nie musi to być oryginał, wystarczy dobrej jakości zamiennik, ale oryginałem bym nie pogardził. W innym temacie dot. Redmi 4A ktoś polecał sklep dragon-tt, ale tam nie wyświetlacza do Redmi 3S. Druga sprawa. W trakcie wypadku klapka również uległa nieprzyjemnym uszkodzeniom. Znalazłem więc na allegro klapkę/obudowę. Pytanie jes…
Last reply by SzK, -
- 3 replies
- 572 views
Cześć. Wczoraj dostałem telefon. Zobaczcie na zdjęcia. Co z tym zrobić ? @edit Jest ich więcej na zdjęciu cięzko uchwycić, są też niebieskie i czerwone.
Last reply by BlackSkill, -
- 1 reply
- 497 views
Witam. Gdzie i za ile moge wymienic wyswietlacz do xiaomi redmi note 3 pro lte?
-
- 1 follower
- 1 reply
- 496 views
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Last reply by Acid, -
- 6 replies
- 1.7k views
Witajcie, miesiąc temu kupiłem Xiaomi Mi 4c na Allegro u sprzedawcy Accessories For You. Według opisu aukcji wysyłany sprzęt miał mieć zainstalowany system MIUI Polska, ale mój egzemplarz chyba nie miał, bo część interfejsu była po polsku, a część po angielsku, szczególnie belka powiadomień. Zdarza się, nic się przecież nie stało. Postanowiłem sobie poradzić sam i wg. poradnika na stronie głównej pomyślnie zainstalowałem MIUI Polska. Po ustawieniu podstawowych rzeczy zacząłem robić porządek z samym pudełkiem telefonu, którego zawartość zajmowała całe biurko Znalazłem kartę gwarancyjną i po przeczytaniu jej mina mi trochę zrzedła - okazało się, że wgrywanie custom ROMów i…
Last reply by Egamorf, -
- 2 followers
- 2 replies
- 541 views
Witam, znajomej ni z gruchy ni z pietruchy wylał wyświetlacz, zegarek nie upadł ani nic, ktoś tam stwierdził, że bateria mogła trochę spuchnąć. Telefon kupiony w chinach ale każą odesłać na swój koszt co się mija z celem bo to koszt ok 250 zł. Lokalny serwis Xiaomi stwierdził, że nie naprawia zegarków nie z polskiej dystrybucji nawet odpłatnie Czy ktoś zna albo ma serwis, który by się podjął wymiany wyświetlacza oczywiście odpłatnie lub wie gdzie można kupić sam wyświetlacz ? Z góry dziękuję za odpowiedź
Last reply by Renegade, -
- 7 replies
- 774 views
Witam.. W maju lub czerwcu tego roku zakupiłem w "trybie crowdfundingowym" dwa zegarki/opaski AMAZFIT X. Czarny i Złoty. Oba przyszły do mnie w październiku. Problemem jest działanie GPSa. To co wyczynia ten model to totalna porażka. Według waszej strony (https://miuipolska.pl/xiaomi-amazfit-x-powiew-swiezosci/) miał byc wyposażony w system GPS + GLONASS. Tymczasem to co znajduje się w Amazfit X to AGPS.... chyba nie muszę nikomu tłumaczyć jak wielka jest różnica w działaniu tych dwóch systemów. Jestem rozczarowany. W zasadzie czuje się oszukany. O ile mojej dziewczynie - która biega na bieżni i lub ćwiczy na siłowni ten system nie przeszkadza, o tyle ja…
Last reply by Baranq, -
- 0 replies
- 445 views
Witam, Jakiś czas temu po niefortunnym upadku mojej mi5'ki osłabł zasięg odbierania wifi. Podejrzewam wypięcie się anteny (jeżeli faktycznie jest ona odpinana). Mam zamiar otworzyć telefon i tu mam pytanie do was. Czy ktoś miał już podobny przypadek, lub wie gdzie ta antena się znajduje? Za wszystkie porady z góry dziękuje .
Last reply by MMBlack, -
- 3 replies
- 571 views
Witam wszystkich zainteresowanych. mam pytanie odnośnie tylnego aparatu Mi6. Niestety padłem ofiarą oszusta, który sprzedał mi telefon w "świetnym" stanie niestety po zalaniu. Szkoda opisywać. Mianowicie poza różnymi aspektami z którymi już sobie poradziłem nie działa przedni i tylny aparat. Przedni jest cały zamglony obraz, a tylny działa tylko jeden z obiektywów. Na aliexpress idzie kupić cały moduł jednak czy jest to oryginał to będzie ciężko stwierdzić, a nawet jak nie oryginał jakie to będzie robić zdjęcia. Przedni kupiłem z jakiejś rozbiórki i jest OK. Natomiast czy ktoś się orientuje czy moduł aparatu z Huawei p10 będzie pasował pod Mi6. Bo taśma podpinająca wyg…
Last reply by mrosi, -
Artefakty ekran czy GPU
by Guest tranzystor82- 4 replies
- 838 views
Cześć Od kilku dni mam problem z moim mi5 czasem pojawia się migotanie ekranu lub pionowe zielone paski na ekranie jak niżej na foto. Czy ktoś się spotkał z czymś takim problem nasila się przy zimnym otoczeniu lub o podwyższonym ciepłe np podczas ładowania mi osobiście to wyglada jak zimnie luty na linii filtrów LCD lub pod układem Bga Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Last reply by 642685, -
- 0 replies
- 708 views
Siema wszystkim. Ma ktoś autoryzowane ? (cokolwiek to u Mi znaczy) konto xiaomi. Ucegliłem Redmi 8 Pro i mimo że mam konto ,nie jestem w stanie flashować MTK - jestem w Miflashu zalogowany,do konta ,niby wszystko jest git ,ale dostaję komunikat o nieautoryzowanej czynności , download nie rusza i wali błedem BROM. Ktoś by pomógł postawić mojego fona na nogi?
Last reply by bolopaczek, -
- 5 replies
- 594 views
Witam, chciałem wymienic wyświetlacz w moim redmi note 4 i ogólnie musiałem najpierw zdemontować baterię, ale oczywiście ta taśma po prostu się dwa razy urwała i musiałem się męczyć, żeby to podważyć etc. Ogólnie zrobiły mi się takie jakby fałdki i nie wiem czy to przeszkadza w założeniu jej ponownie? Przykleić ja na kleju B7000? W załączniku zdjęcia baterii - ogólnie jest prosta, ale te fałdy sa dość niepokojące ;d
Last reply by rock'n'rolla, -
- 1 reply
- 196 views
Witam Czy jest możliwe dostać jeszcze baterie do redmi note 7 pro oczywiście oryginalna? A jak nie to jaki zamiennik szukać? Pozdrawiam
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 532 views
Bateria w moim mix2 powoli odmawia posłuszeństwa, więc postanowiłam wymienić. Znalazłem 3 interesujące mnie oferty i nie wiem, która z nich będzie warta zakupu. Na Aliexpress mam -$4 z kodu dla nowych czy mimo tego lepiej brać z dragona? ($5) https://aliexpress.com/item/32952210514.html ($8) https://aliexpress.com/item/32821710473.html ($17) http://dragon-tt.com/xx.aspx?id=1169
Last reply by madesio, -
- 1 reply
- 1.1k views
Cześć, dostanę gdzieś w Polsce od ręki taką baterię jak w temacie? Może ktoś ma na sprzedaż? Pozdrawiam
Last reply by tomek94, -
- 1 follower
- 6 replies
- 744 views
Witam, Planuje zakup wyświetlacza oraz obudowy na dragon-tt do redmi 5 plusa, chciałbym tez baterie ale z tego co jest napisane na stronie to do Polski nie wysyłają czy ktoś jest w stanie polecić coś z Polski lub może potwierdzić jak to wygląda z wysyłką tych baterii do Polski z dragona? Średnio bym chciał żeby mi paczke za 250zł cofnęli z powodu baterii albo zatrzymali. Druga sprawa jak w dzisiejszych czasach z epidemią wygląda terminowość dragona? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.4k views
Gdzie kupię oryginalną baterie do tego modelu ? Chyba BN43. Micenter.pl nie ma w ofercie...
Last reply by Spucian, -
- 1 reply
- 1.5k views
Witajcie, Nieco ponad 2 tygodnie temu zakupiłem telefon Xiaomi Redmi Note 4, założyłem folię ochronną i dzisiaj zauważyłem coś takiego jak na zdjęciu (przepraszam za jakość ale robione ze starego, słabego telefonu, chodzi o tą białą plamkę w kółeczku które sam narysowałem) I szczerze to nie wiem co z tym zrobić... Być może to nawet było od nowości (bo od zakupu mało używałem telefonu, w dodatku ta plamka jest widoczna tylko na jasnym, zwłaszcza białym tle). Telefon kupiony w Proline - teraz bardziej zgłębiłem się w temat gwarancji i tam różowo chyba z tym nie jest... Co poradzicie? Oddawać jednak na tą gwarancję/rękojmię?
Last reply by darek1986, -
- 1 reply
- 290 views
Witam Probowalem wgrac aktualizacje w mi boxie (oficjalna, sam zglosil, ze jest do pobrania), po restarcie urzadzenie wpadlo w jakas petle bootowania, pojawia sie na 2s logo mi i restartuje sie i znowu pojawia sie logo na 2s i znowu restart i tak w kolko. Probowalem wejsc do recovery menu (klawisz wstecz i ok na pilocie, probowalem rowniez klawisz + i klawisz ok na pilocie przy wyjetej wtyczce) ale niestety zero reakcji. Urzadzenie jest po gwarancji, czy jestem w stanie cos z nim zrobic czy pozostalo wyrzucic do kosza?
Last reply by unida, -
- 1 follower
- 6 replies
- 297 views
Cześć, Zamówiłem ostatnio nowy XIAOMI 12X z Chin, na początku wszystko wydawało się ok, ale nie mogę dodać żadnej karty debetowej do google Pay z powodu braku certyfikatu Play Protect. Wszystkie pozostałe funkcje/apki działają (oprócz netflix) Próbowałem rejestrować urządzenie, nie przyniosło rezultatu. Poszperałem w necie, sprawdziłem SafetyNet - not passed. Wszedłem w opcje programistyczne, wydaję mi się, że mam odblokowany bootloader (samemu tego nie robiłem). Jako, że nie uśmiecha mi się wysyłanie telefonu do Chin, a serwisy do których dzwoniłem (w tym oficjalne Xiaomi) rozkładają ręce to jesteście moją ostatnią deską ratunku - da si…
Last reply by rossi7778, -
- 1 follower
- 1 reply
- 162 views
Witajcie, od momentu gdy telefon wpadł mi do wanny (przypadkiem, nie było dużo wody, zanurzył się tylko sam port ładowania), nie działa ładowanie. Odstawiłem telefon do wyschnięcia. Na początku raz się naładował, potem przy podłączeniu ładowarki, zero reakcji. Zaznaczam że telefon ładuje się tylko wtedy jak jest wyłączony. Wymieniłem cały port ładowania (płytkę), robiąc przy okazji hard reset. Problem wciąż pozostaje. Tak mi się zdaje że telefon wręcz oddaje prąd, gdyż przy próbie podłączenia go do transmitera samochodowego, sam transmiter działał z kabla, nie podłączając przy tym go do gniazda zapalniczki. Jakieś porady?
Last reply by brawo,