Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
-
- 57
-
- 6 followers
- 162 replies
- 17.8k views
Na stronie http://www.ibuygou.com/ można znaleźć informację o tym, że powstało European Maintenance Station, z siedzibą w MiCENTER w Bułgarii. Czy to znaczy, że nasze telefony będzie można wysyłać na gwarancję właśnie tam. Ktoś coś wie więcej na ten temat. Dodam, że dotyczy to tylko telefonów zakupionych w ibuygou.
Last reply by sunkist, -
-
- 2 followers
- 51 replies
- 6.2k views
Witam chciałem wysłać do serwisu telefon zakupiony w powyższym sklepie. Na stronie sklepu znalazłem adres do polskiego serwisu we Wrocławiu. Wysłałem wiadomość z problemem ale nie dostałem żadnej odpowiedzi przez trzy dni i tu pytanie. Czy ten serwis działa a jeśli nie gdzie mogę odesłać telefon? Problem z moją słuchawką polega na tym, że na ekranie mam dziwną żółtą poświatę, która dobrze widać tylko na białym tle. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Kolejne zdjęcie Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Last reply by krzysztof1506, -
- 4 followers
- 47 replies
- 4.9k views
Opiszę tu sytuację jaka mnie spotkała przy okazji naprawy swojego Redmi Note 7 w współpracującym z forum serwisie Xiaomi MiCenter, otóż około dnia 06 maja zgłosiłem chęć naprawy uceglonego w/w telefonu, dnia 07 telefon został wysłany do serwisu, gdzie został naprawiony , została wystawiona faktura którą opłaciłem jeszcze tego samego dnia ( 12 maja ) Telefon został przekazany z MiCenter do Inpost 13 lub 14 maja a 15 maja dostałem wiadomość z informacją o okradzeniu samochodu kuriera, przez MiCenter złożona została reklamacja przesyłki, gdzie musiałem przesłać dowód zakupu telefonu, minęło od tego czasu 30 dni a ja nie mając żadnej informacji co do przebiegu reklamacji wcz…
Last reply by Acid, -
- 2 followers
- 39 replies
- 11.3k views
Dzień dobry, Czy ktoś robił może ostatnio zakupy w www.dragon-tt.com? Po nieciekawych doświadczeniach drugim tanim LCD oemowym do RN2 z ali szukam miejsca, gdzie można jednak dostać oryginalny LCD. Polecany jest często dragon-tt - ale mam spore obawy co do tego sklepu. Pomijam archaiczną stronę samego sklepu - zniknęła (chyba jakiś czas temu) możliwość płatności paypalem, pozostała karta, do tego komunikacji mailowej raczej brak, na fejsie też jakoś podejrzana aktywność (a raczej brak). Może tylko ja ma mylne wrażenie - więc pytam, czy ktoś ostatnio kupował u nich części i transakcje przebiegły pomyślnie? Macie doświadczenia?
Last reply by Tomasz-X, -
- 31 replies
- 1.7k views
Posiadam Xiaomi Redmi2 zakupione 10 miesięcy temu w Xiaomiforsale. Posiadam fakturę. Wada polega na tym że na wyświetlaczu widnieje żółta plama wielkości ok 1cm. Jak w rzeczywistości wygląda sprawa gwarancji?. Gdzie można go odesłać i jakie są warunki takiej naprawy.Wiem że potrzebny jest jakiś formularz gwarancji od XFS. Można do nich pisać w naszym ojczystym jęzuku?:D
Last reply by r0bertt, -
- 1 follower
- 29 replies
- 10.5k views
Cześć, moja znajoma upuściła swojego MI4 i pękło jej szkiełko na ekranie, tzn, ekran działa, normalnie wyświetlany jest obraz, ale szkiełko jest popękane i dotyk nie działa, więc pewnie digitizer też się uszkodził. Możecie doradzić co teraz ? na ibuygou nie ma wyświetlaczy, gdzie tego szukać ? słyszałem coś o serwisach xiaomi w Europie, jest sens pisać do nich ? z góry dzięki, pozdrawiam !
Last reply by Acid, -
- 29 replies
- 5.8k views
Jak w temacie. Wyjąłem baterię i karty podpiąłem do kompa przez usb, do ładowarki ale nie ma reakcji. Da się coś rade jeszcze samemu zrobić? Jest jakaś nadzieja? Serwis w Krakowie? Albo gdzie wysłać? A taki fajny był
Last reply by Lamcza, -
- 3 followers
- 29 replies
- 18.4k views
Witam. Nie wiem czy to odpowiedni dział, ale mam problem z smartfonem. Na moim Redmi 4 Pro 3GB/32GB pojawiło się przebarwienie na ekranie. Na początku myślałem, że jest to brud pod folią, ale po zdjęciu foli nadal jest to widoczne. Kontaktowałem się z serwisem i dostałem dosyć dziwną odpowiedź: "Przebarwienie pojawia się czasami samoistnie lub pod wpływem urazu mechanicznego , ew. przegrzanie telefonu. Z doświadczenia wiem, że Xiaomi różnie podchodzi do reklamacji ekranu, duży procent reklamacji jest uznawanych za niegwarancyjne (w tym takie, kiedy używana była szyba bez certyfikatu), moja propozycja to Xiaomi Note 4X 3/32GB lub Redmi 4X 3/32G z dużym rabatem i Pana …
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 28 replies
- 5.7k views
Witam Dwa miesiące temu kupiłem córce Xiaomi Redmi Note 8T i dzisiaj mi oświadczyła że zresetowała telefon do ustawień fabrycznych bo zapomniała hasła blokady telefonu i myślała że reset jej w tym pomoże . Niestety hasło jest nadal potrzebne , moje pytanie czy jest sposób żebym go odblokował czy lepiej dać telefon gdzieś do serwisu ?
Last reply by TMX, -
- 1 follower
- 27 replies
- 6.4k views
Hej, czy ktoś się orientuje może gdzie mogę zakupić płytkę z mikro USB do Redmi Note 3 Pro SE ("Kate")? Niestety siadło mi ładowanie telefonu :/ - w serwisie powiedzieli, że to walnięta płytka USB ale próba wymiany na taką od Kenzo (czyli od zwykłej wersji na Chiny) zakończyła się niepowodzeniem - po takiej operacji bateria wprawdzie się ładuje, ale system nie wstaje. Na mojej "walniętej" telefon uruchamia się i działa normalnie tylko nie ładuje się (ani z oryginalnej ładowarki, ani z samochodowej, ani z komputera, ani z żadnej innej). Czyli płytki nie są między sobą kompatybilne i musi być dedykowana do wersji SE. Na Ali nie znalazłem, serwis też rozkłada ręce. Odsy…
Last reply by buba_1977, -
- 1 follower
- 25 replies
- 1.3k views
Witam. Doszły mnie słuchy, że w PL nie ma już oficjalnego serwisu Xiaomi. Czy to prawda? Koledze zepsuł się telefon i serwisy nie mają możliwości zakupu części.
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 24 replies
- 4.7k views
Witajcie, mam problem z moim telefonem: Xiaomi Redmi Note 3G WCDMA. Podczas normalnego użytkowania po 7 miesiącach gdzieś na ekranie pojawiły mi się zielone kropeczki, malutkie ale jest ich gęsto, szczególnie są widoczne przy ciemnych obrazach. Obstawiam że LCD odmawia posłuszeństwa niestety bo naciskając w to miejsce ilość ich sie zwiększa a puszczając - powracają do 'standardowego' rozmiaru. Szkoda mi telefon sprzedawać za bezcen bo w zupełności mi wystarcza także: jaki byłby koszt wymiany lcd i gdzie to najlepiej zrobić? Telefon ma niecały rok (kupiony w listopadzie 2014 ale niestety strona smartandroid.pl poleciała w .... i nie ma z nimi kontaktu) Jak to najlepiej…
Last reply by Elvlanden, -
- 1 follower
- 23 replies
- 3.6k views
Cześć, czy macie może informacje o cenie wyświetlacza do wersji Kate? Kupiłem w kilka dni temu telefon i tak się zdarzyło, że nie przeżył pierwszego crash testu. Upadek z 50 cm na kostkę brukową kosztował mnie ogromny pająk zaczynający się przy mikrofonie a kończący w 1/3 wysokości. Stąd moje pytanko czy ma ktoś może namiary na punkt naprawczy lub stronę gdzie mógłbym kupić taki ekran? W zasadzie ekran jest cały ale gorilla glass jest do wymiany stąd domniemam, że trzeba cały ekran wymienić ale może się mylę? Z góry dziękuję za jakiekolwiek przydatne informacje.
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 21 replies
- 3.1k views
Potrzebuje nowego ekranu z dotykiem, gdyż mój odmawia posłuszeństwa. Czy myślicie, że ten da radę? http://allegro.pl/digitizer-szybka-lcd-dotyk-miui-xiaomi-m4c-mi4c-i6692338456.html Jest tanio, a ja nie chce znowu czekać miesiąc na przesyłkę z Chin.
-
- 3 followers
- 21 replies
- 3k views
Witam jak w temacie kupiłem tydzień temu mi 10 ale niestety telefon ma uszkodzony autofokus, komputronik się wypiął na wymianę telefonu ponieważ był na firmie. Gdzie mogę go wysłać żeby został naprawiony na gwarancji i żeby była to pewne firma która nie odeśle mi cegły jak często się czyta ? pozdrawiam Czy express gsm to dobry pomysł ? czy naprawiają sprzęty gwarancyjne
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 20 replies
- 4.2k views
Hej! Kupiłem Redmi Note 4X w Sferis, z rozszerzoną gwarancją od nieszczęśliwych wypadków (zbity ekran etc.). Ostatnio oddałem telefon ponieważ zbił mi się ekran. Dokonali wymiany za 560zł z tego powodu zakładam, że wymienili całą matrycę a nie tylko szkło/ekran. Teraz telefon widocznie świeci bardziej jakby na żółto, jest zdecydowanie bardziej ciemniejszy, jakby ciągle był jakiś program do nie wyświetlania jakiś barw odpalony na telefonie (porównałem z drugim Redmi Note 4X który mam w domu), sprawdziłem ustawienia etc., wszystko identyczne. Przywróciłem ustawienia fabryczne. Zainstalowałem najnowsze MIUI Polska etc. Wina serwisu? Mogli wymienić na jakąś "…
Last reply by Kowal Ska, -
Xiaomi Redmi Note 3 PRO PL - Przebarwienia na wyświetlaczu - problem z naprawą gwarancyjną
by dejf123- 20 replies
- 3.6k views
Witam, może ktoś pomoże w temacie. Oddałem mój Xiaomi Redmi Note 3 PRO z dystrybucji Polskiej tj. Sklep Proline po niecałym roku użytkowania do serwisu firmy "CK Mediator" z uwagi na 2 przebarwienia ekranu w pobliżu krawędzi (żółte z lewej i mniejsze szare u góry). Zdjęcie usterki poniżej. Serwis odmówił naprawy gwarancyjnej informując, że przebarwienia wyświetlacza są wynikiem zbyt silnego nacisku na wyświetlacz. Na telefonie od początku założone szkło hartowane, na telefon zawsze zwracałem uwagę, dla mnie takie tłumaczenie to bzdura. Ktoś poradzi co dalej?
Last reply by Lamcza, -
- 1 follower
- 20 replies
- 9.4k views
Witam, dzisiaj telefon mi upadł i zrobiła się piękna pajęczynka. W związku z tym z tego co wyczytałem potrzebuję digitizer + wyświetlacz LCD bym mógł samemu naprawić telefon. Wymieniałem już nie raz wyświetlacze w telefonach i mam nadzieję że z tym też sobie poradzę. Mam problem z zakupem wyświetlacza. Mój telefon to redmi note 4 w wersji global z procesorem snapdragon 625 4/64. Czyli mam redmi note 4 czy redmi note 4x? Nie wiem też skąd zamówić wyświetlacz z digitizerem. Na allegro są już od 70zł, na ali od 50zł. Który będzie najlepszy?
Last reply by Acid, -
- 19 replies
- 1.6k views
Udało mi się stłuc ekran moim Mi5 :/ Mamy gdzieś jakiś serwis który wymieni ekran? Gwarancyjne to ogarną? Kupiony przez IBG Wysłane z Mi5 PRO
Last reply by sp4ubw, -
- 17 replies
- 3k views
Witam. Przegladajac dzisiaj aliexpress na aplikacji w telefonie natrafilem na informacje po tytulem "gwarancja in Poland" min. na Goldwayu. Na rok i za dodatkowa oplata. Ktos z szanownych forumowiczow wie cos na ten temat,bo wydaje sie to swieza sprawa ( chyba ze cos mnie ominelo).
Last reply by goui123, -
- 17 replies
- 1.2k views
Witam. Zalałem mojego ukochanego mi5. Już od 24 godzin leży w ryżu, zamknięty w szczelnym worku. Ponoć po 24 godzinach można próbować go włączyć ale obawiam się że poprzez próbę uruchomienia mogę go dobić. Proszę o jakąś poradę co tu zrobić. 1. Czy trzymać go dalej w ryżu i nie włączać, czy może wysłać go do serwisu( telefon kupiony na ibuygo). 2. Czy telefony z ibuygo obejmuje gwarancja w Polsce i jeżeli tak to gdzie mieści się serwis. 3. Zależy mi na zdjęciach mojej 9-cio miesięcznej córki w telefonie czy mogę je jakoś uratować? Proszę o pomoc. Dzięki, pozdrawiam.
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 17 replies
- 918 views
Hej, wymieniłem wyświetlacz i dotyk w moim Mi4c na taki od dragona-tt z ramką, i widzę inne kolory podświetlenia przycisków funkcyjnych (menu i środkowego na różowo, a strzałkę widzę na czerwono) oraz nie działa przycisk menu (sprawdzałem już w ustawieniach, i sprawdzałem czy te same funkcje działają na innych przyciskach - 2 pozostałe przyciski działają). Mogłem coś źle podpiąć czy walnięta sztuka? Zrobiłem diagnostykę, i nie działa wgl przycisk menu. Ktoś wie czym to może być spowodowane?
Last reply by Lokator, -
- 17 replies
- 651 views
Witam. Z góry przepraszam jeśli zły dział ale potrzebuje porady. Kupiłem mi Note 4x i padł digitizer. Będąc przekonany że to wersja global sprawdziłem że jednak nie jest. Czy rękojmia podlega na niezgodność towaru z umową skoro kupiłem na 24m gwarancji pl?
Last reply by pkonrad, -
- 1 follower
- 17 replies
- 3.5k views
Cześć, Mam fabryczne problemy z smartphonem, który zgłosiłem na podstawie gwarancji i telefon został odesłany do serwisu CCS Po dwóch dniach telefon dostałem zwrotnie z adnotacją "brak naprawy". Reklamuję sprzęt ponownie i czekam, a tu brak jakiejkolwiek reakcji ze strony serwisu. Odnoszę wrażenie, że sprzedano mi wadliwy sprzęt, a nikt nie poczuwa się do jego naprawy lub zamiany na nowy model, czy zwrotu pieniędzy za uszkodzony towar. Czy ktoś z was spotkał się z podobną sytuacją? może macie przećwiczony scenariusz procesu jaki należy wykonać, gdyż zaczynam skłaniać się do złożenia skargi w uokiku. Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
Last reply by gorzki, -
- 1 follower
- 16 replies
- 1.8k views
Czy ktoś na tym forum zajmuje się wymiana ekranu w redmi 3 ido?
Last reply by abilidian,