Serwis urządzeń
Polski serwis Xiaomi MiCenter.pl we współpracy z MIUIPolska.pl oraz wskazówki związane z serwisowaniem urządzeń / akcesoriów
Subforums
-
- 57
-
- 1 follower
- 1 reply
- 162 views
Witajcie, od momentu gdy telefon wpadł mi do wanny (przypadkiem, nie było dużo wody, zanurzył się tylko sam port ładowania), nie działa ładowanie. Odstawiłem telefon do wyschnięcia. Na początku raz się naładował, potem przy podłączeniu ładowarki, zero reakcji. Zaznaczam że telefon ładuje się tylko wtedy jak jest wyłączony. Wymieniłem cały port ładowania (płytkę), robiąc przy okazji hard reset. Problem wciąż pozostaje. Tak mi się zdaje że telefon wręcz oddaje prąd, gdyż przy próbie podłączenia go do transmitera samochodowego, sam transmiter działał z kabla, nie podłączając przy tym go do gniazda zapalniczki. Jakieś porady?
Last reply by brawo, -
-
- 1 follower
- 1 reply
- 62 views
Witam. Xiaomi redmi 10 pro swa takie same modele, identyczne ustawienia, taki sam system. Jeden ma ekran bardziej w zimnych kolorach drugi w ciepleszych. Ktoś się spotkał z czymś takim?
Last reply by Acid, -
- 1 reply
- 126 views
Witam Jestem posiadaczem xiaomi 12 model 2201123G. Niestety tydzień temu telefon wypadł mi z kieszeni i pękła szybka.Na całe szczęście wszystko działa poprawnie tzn dotyk,kolory itp. Wiem,że taka wymiana nie jest tania jednak zależy mi na oryginalnych częściach i sprawdzonym serwisancie.Zależy mi proszę o pomoc.
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 6 replies
- 127 views
SIemanko Mam poco F4 GT i mam problem z portem USB. Od miesiąca mogę ładować telefon tylko kilkoma ładowarkami (jak podłączę oryginalną 120w to ładuje sekundę i rozłącza. Po sekundzie dalej ładuje i tak w kółko) Dziś chciałem zaktualizować oprogramowanie to w trybie fastboot komputer nie widzi telefonu (testowane na czterech przewodach USB) Czy mogę wysłać telefon na gwarancję z odblokowanym bootloaderem i oprogramowaniem xiaomi EU?
Last reply by marcin19883, -
- 1 follower
- 6 replies
- 297 views
Cześć, Zamówiłem ostatnio nowy XIAOMI 12X z Chin, na początku wszystko wydawało się ok, ale nie mogę dodać żadnej karty debetowej do google Pay z powodu braku certyfikatu Play Protect. Wszystkie pozostałe funkcje/apki działają (oprócz netflix) Próbowałem rejestrować urządzenie, nie przyniosło rezultatu. Poszperałem w necie, sprawdziłem SafetyNet - not passed. Wszedłem w opcje programistyczne, wydaję mi się, że mam odblokowany bootloader (samemu tego nie robiłem). Jako, że nie uśmiecha mi się wysyłanie telefonu do Chin, a serwisy do których dzwoniłem (w tym oficjalne Xiaomi) rozkładają ręce to jesteście moją ostatnią deską ratunku - da si…
Last reply by rossi7778, -
- 1 follower
- 0 replies
- 196 views
Jaki polecacie serwis? Padł mi główny aparat w Xiaomi 11, telefon kupiony we Francji, mam faktury, ale polscy przedstawiciele spuścili mnie po brzytwie. Każą wysyłać do sprzedawcy. Pisałem do MiCenter i chyba tam wyśle, chyba że coś jeszcze podpowiecie. Sendnięte z Mi 11
Last reply by kaciek, -
- 1 follower
- 8 replies
- 931 views
Witam. Telefon Redmi note 11s zgubił zasięg tak po prostu, nic nie było dłubane. wchodząc do Stan telefonu - stan karty sim mam informacje : Sieć - Tylko połączenia alarmowe Numer tel - "Jest właściwy" Stan sieci komórkowej - Rozłączono Stan Usługi - Nie działa Siła sygnału - 0 Typ sieci do połączeń głosowych - Nieznany Typ sieci do mobilnej transmisji danych - Nieznany Operatorem karty jest Nju i z tego co sprawdziłem to moja karta w innym telefonie działa a w moim telefonie karta od Orange (pożyczona od kolegi) działa a moja z niu nie i inna karta też z nju nie działa . Innych kart nie mam na testy. Telefon obraził…
Last reply by meehow, -
- 2 followers
- 2 replies
- 613 views
Witam, poszukuję oryginalnej baterii do Xiaomi Mi 5? Próbowałem już kilka razy przez allegro, ale każda następna jest gorszej jakości i BARDZO szybo się rozładowuje. Pomoże ktoś?
Last reply by uremytoy, -
- 1 reply
- 196 views
Witam Czy jest możliwe dostać jeszcze baterie do redmi note 7 pro oczywiście oryginalna? A jak nie to jaki zamiennik szukać? Pozdrawiam
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 1 reply
- 223 views
Cześć wszystkim [emoji4]. Mam taki problem podczas ładowania telefonu na biurku pociągnąłem rura od odkurzacza kabel i spadł. Szkło ekranu pękło i obraz zanikł. Telefon niby działa. Dotyk reaguje, da się uruchomić recovery i fastboot. Laptop widzi urządzenie. Czy byłby ktoś chętny i nie chciałby wymienić wyświetlacza z ekranem. Ja się na tym nie znam. Jest sporo podróbek, nie wiem co kupić itp. U mnie w mieście nie ma chyba nikogo godnego zaufania i polecenia Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 1 reply
- 551 views
Witam Bez żadnych uszkodzeń mechanicznych (telefon nie upadł itd.), ekran zaczął mrygać na zielono. Po restarcie urządzenia na ekranie widać zielono-fioletowe paski i czasami ekran wygląda jakby snieżyl. Wygląd ekranu jest uzależniony od tego co jest wyświetlane. Zauważyłem, że w momencie gdy wezmę jasność ekranu na maksa wszystko jest w porządku, jednak po minimalnym zmniejszeniu jasności problem znowu się pojawia.
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 1 reply
- 248 views
Mi 8 MIUI 12.0.3 (QEAMIXM) Nie działa główny mikrofon, wymienilem płytkę zawierającą port usb i mikrofon na chińską wersję i nie przyniosło to skutku, przelutowałem mikrofon na nowy w oryginalnej płycie - nadal to samo, mikrofon nie działa. Wyłączałem funkcje "ok google", ściszałem, podgłaśniałem mikrofon - dalej nic. W menu testowym główny mikrofon cały czas wskazuje wartość na pierwszej kresce, nie opada, nie podnosi się. Brak mi pomysłow, co mogło pójść nie tak?, telefon nie był zalany.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 300 views
Przy upadku telefonu matryca przestała działać (a co zabawne szkło jest nietknięte). Chciciałem z mojego 9t pro odzyskać głównie zdjęcia (sentyment) samemu, jednak o ile tryb debuggowania na był włączony, to połączenie ustawione jest na ładowanie, a nie przesył danych i niedużo mogę zdziałać. Bluetooth, WiFi, lokalizator (gps/sms) też nie działają, więc te opcje odpadają. A więc, kierując się do pytania: Czy w Mi-Store, mogę liczyć na diagnozę problemu (zastanawia mnie jeszcze uszkodzenie płyty) i/albo odzyskanie danych? Słyszałem, że z dowodem zakupu jest tam szczególnie niedrogo z odzyskiwaniem danych i diagnozą, jednak chciałem to zweryfikować. W sumie jedyn…
Last reply by MrJettri, -
- 1 follower
- 4 replies
- 330 views
Otóż dzis kolega mi zrzucił telefon na wykładzine na szybke, od razu po tej sytuacji stało sie własnie to co jest na nagraniu Jest wiadome dokładnie co sie mogło stać i czy da sie to naprawic? Jak tak to czy niezbędne jest pójście do firmy czy jest jakiś domowy sposób video-1641822718.mp4
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 356 views
Witam, mam problem aktualizacja w redmi 7a zatrzymuje sie na 15% I telefon się resetuje, I tak w kółko, nie mam dostępu do telefonu ani do recowery, jedynie fastboot próbowałem wgrać rom przez mifalsh ale niestety pasek postępu na maks odlicza czas i fleszuje w nieskończoność... jakieś pomysły?
Last reply by Pakul92, -
- 1 follower
- 1 reply
- 297 views
Hej, napotkałem pewien problem po wymianie wyświetlacza. Podczas uruchomienia telefonu z nowym wyświetlaczem obraz jest cały paskowany jak na foto załączonym poniżej. Co ciekawe stary zbity wyświetlacz działał dobrze gdy jednak podmieniłem go z powrotem on również wyświetla w podobny sposób. Zastanawia mnie co mogło pójść nie tak? Obecnie na swoim koncie mam 4 wymienione ekrany w Xiaomi i nigdy nic się nie działo. Czy ktoś coś potrafi podpowiedzieć ?
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 256 views
Gdzie najtaniej wymienię wyświetlacz kompletny z ramką w Mi 11 ultra ? padł totalnie dotyk i szyba
Last reply by lyru332, -
- 1 reply
- 290 views
Witam Probowalem wgrac aktualizacje w mi boxie (oficjalna, sam zglosil, ze jest do pobrania), po restarcie urzadzenie wpadlo w jakas petle bootowania, pojawia sie na 2s logo mi i restartuje sie i znowu pojawia sie logo na 2s i znowu restart i tak w kolko. Probowalem wejsc do recovery menu (klawisz wstecz i ok na pilocie, probowalem rowniez klawisz + i klawisz ok na pilocie przy wyjetej wtyczce) ale niestety zero reakcji. Urzadzenie jest po gwarancji, czy jestem w stanie cos z nim zrobic czy pozostalo wyrzucic do kosza?
Last reply by unida, -
- 1 follower
- 3 replies
- 384 views
Witam, wie ktoś gdzie kupić orginalny ekran do Redmi note 6? NA allegro jest pełno wyświatlaczy, ale wszystkie są od redmi 6- czytaj, bez gorilla glass. Na xi-mi.pl nie ma, też są tylko od redmi 6 i redmi 6a poratuje ktoś info? może pasują jakieś od innych modeli. zależy mi , żeby było gorilla glass pozdrawiam
Last reply by Raszer, -
- 2 followers
- 4 replies
- 441 views
Która pastę polecacie kupić i jaką ilość nanieść? W oryginale była mała powierzchnia pokryta pastą. Czy nie powinno być po całości?
Last reply by Netoper, -
- 4 replies
- 487 views
Witam. Nie znalazłem takiego wątku na forum dlatego zakładam własny. Może ktoś miał podobny problem i sobie z nim poradził. Od kilku dni nie docieraja do mnie smsy z hasłami do przelewów z banku. dzwoniłem do Banku oraz sieci Plus i twierdzą, ze wszystko u nich jest poprawnie a winny jest telefon. Po przełożeniu karty do innego aparatu smsy docieraja. Gdzie szukać przyczyny?
Last reply by Mundi12, -
- 1 follower
- 1 reply
- 369 views
Dzień dobry, Z góry przepraszam, jeżeli post zamieszczam w niewłaściwym dziale, nie znalazłem odpowiedniejszego. Mam dość trudną sytuację związana z odzyskiwaniem konta Xiaomi na urządzeniu mi9t. Poniżej pozwolę sobie krótko nakreślić moją sytuacje-jest ona dość skomplikowana i nietypowa.... W 2010 roku zakupiłem swój pierwszy telefon marki Xiaomi (mi9t). W tym miesiącu dokonałem zakupu kolejnego swojego telefonu, również marki Xiaomi tym razem wybór padł na mi10t. Na starym telefonie (mi9t) chciałem dokonać przywrócenia danych fabrycznych, aby komuś aparat ten podarować-telefon jest sprawny, więc czemu nie.... Przed zaakcentowaniem przywrócenia ust…
Last reply by Acid, -
- 2 followers
- 4 replies
- 742 views
Witam. Wyspa z aparatami w tym modelu wystaje niemiłosiernie w związku z czym łatwo ją zarysować. Niestety u mnie pojawiło się już kilka rysek. Ktoś się może orientuje jaki może być koszt wymiany tego szkiełka? W ogóle jest taka możliwość? Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka
Last reply by michalm83, -
- 1 reply
- 760 views
Witam...W moim MI6 zauważyłem dziś w lewym dolnym rogu tak jakby taki podłużny przy samej krawędzi bąbel powietrza, wygląda to tak jak nie doklejona folia ochronna. Na początku myślałem, że rzeczywiście na ekranie jest jakaś fabryczna folia ale po bliższym przyjrzeniu się jest to pod szkłem ekranu, nie idzie tego w ogóle podważyć. Co to się dzieje?? Spotkał się ktoś z Was z podobnym przypadkiem?? Pozdro.
Last reply by kanguros, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.1k views
Witam, tydzień temu telefon wysunął się z kieszeni i zaliczył glebę niestety roztrzaskał dwa rogi w drobny mak. Wyświetlacz mimo zniszczenia działa i dotyk też ( odcisk palca ) ale tylko 2 dni i jest teraz czarny ekran ale dotyk dział. bo jak włączy się alarm ( budzik ) bez problemu da się go wyłączyć przeciagajac palcem w górę. Obdzwoniłem większość serwisów nikt nie chce za wiele powiedzieć, nikt nie ma cześci do tego a nawet dostałem informacje że stany magazynowe wyświetlaczy w chinach ( xiaomi ) są na wyczerpaniu. Czy ktoś coś może pomóc? sprawdzałem na aliexpress jest sporo ale jaka gwarancja że to oryginalny? że będzie działać? P…
Last reply by Acid,